Bryant Park i New York

Bryant Park inNew York

Bryant Park i New York er det grønne hjerte i Midtown Manhattan. Parken er hjemsted for New York Public Library og mange andre interessante aktiviteter og begivenheder, såsom en skøjtebane om vinteren. Bryant Park ligger mellem Fifth og Sixth Avenue på 42nd Street,  kun få minutters gang fra Times Square.

Parken er et oplagt sted at tage til for at tage en pause fra byens stress og jag, og her samles de lokale til frokost eller efter arbejde. Der arrangeres alle mulige slags aktiviteter, så der er altid noget at give sig til i Bryant Park!

Contents

Bryant Park i New York

Når du er i New York, skal du sørge for at tage forbi Bryant Park på et tidspunkt. Den ligger blot et par blokke fra Times Square, hvilket gør den meget central. Hop-on Hop-off-bussen stopper her også.

Mange folk samles i Bryant Park ved frokosttid eller efter arbejde for at få noget at spise eller drikke. Folk holder picnic på The Lawn, som er det store græsareal i midten af parken. Der sker altid noget her, hvilket gør det til en super hyggelig og livlig park. Når man shopper på Fifth Avenue, er Bryant Park et godt sted at tage hen og holde pause.

Public Library

Bryant Park er berømt for at være hjemsted for New York Public Library. Denne klassiske bygning åbnede dørene i 1911 og har imponerende korridorer, trapper og sale. Du kan besøge ‘Treasures’ udstillingen, slentre gennem korridorerne og beundre bygningens smukke arkitektur.

Bryant Park i New York - Public Library Bryant Park i New York - offentligt toilet

Gratis toiletter

Det er altid rart at vide, hvor man kan finde et toilet i New York! Bryant Park har et af af de mest berømte gratis toiletter i byen. Du bliver mødt af friske blomster, klassisk musik og personale, der sørger for at holde toiletterne rene.

Mad og drikke i Bryant Park

Bryant Park er et skønt sted at slappe af på din rejse til New York. Du kan få noget mad og sætte dig og spise ved et af de mange borde eller på den store græsplæne.

Erics tip: “På 6th Avenue-siden kan du finde Whole Foods supermarkedet. Denne butik har en afdeling med alle mulige færdiglavede retter, ellers kan du også selv sammensætte din egen madboks. Så kan du tage din frokost med i parken og spise der.”

Parken har også en række kiosker, hvor man kan snuppe noget hurtigt. Der er en kaffebar, hvor man kan få en kop kaffe eller te to-go, samt sandwich og alle mulige slags kager.

Hvis du foretrækker at spise på en restaurant, så har Bryant Park dig! The Porch er en udendørs restaurant, der serverer amerikanske klassikere som burgere, saltkringler og mac & cheese. Mere eksklusive muligheder er Bryant Park Grill og Bryant Park Café, som kan findes på Public Library-siden.

Bryant Park i New York - stemning Bryant Park i New York - Yoga

Sommer i Bryant Park

Bryant Park er et meget behagelig i de varme sommermåneder. Ud over den naturlige rolige atmosfære i parken er der også aktiviteter i løbet af sommeren, som gør det endnu mere afslappende. For eksempel er der gratis yoga, Tai Chi og danseundervisning, og du kan også tage til en af filmaftenerne eller se en opførelse af Broadway-sange.

Broadway i Bryant Park

Under denne gratis begivenhed kan du se Broadway-skuespiller optræde med hits fra de mest populære Broadway-musicals. Arrangementet finder sted omkring frokosttid, så tag noget at spise med på forhånd, og nyd en underholdende frokostpause på den store græsplæne!

2024-kalenderen ser sådan ud:

 • 11. juli:
  "Back to the Future", "Hell’s Kitchen", "The Who’s TOMMY", "The Wiz", "Water for Elephants"
 • 18. juli:
  Disney on Broadway: "Aladdin", "Frozen" & "The Lion King"
 • 25. juli:
  "Chicago", "Moulin Rouge!", "The Book of Mormon", "The Great Gatsby", "The Notebook”
 • 1. august:
  "& Juliet", "A Wonderful World", "SIX", "The Great Gatsby", "The Outsiders", "Wicked"

Bryant Park Movie Nights

På mandag aftener skal du sørge for at besøge Bryant Park Movie Nights. Plænen omdannes til en udendørs biograf, hvor mange lokale medbringer tæpper og snacks for at se en film. Mød op til tiden for at sikre dig en plads.

2024-kalenderen ser sådan ud:

 • 10. juni: Forrest Gump
 • 17. juni: The Talented Mr. Ripley
 • 24. juni: Boomerang
 • 1. juli: Gladiator
 • 8. juli: Old School
 • 15. juli: Funny Face
 • 22. juli: Cinema Paradiso
 • 29. juli: How to Lose a Guy in 10 Days
 • 5. august: Arrival
 • 12. august: Titanic

Bryant Park i New York - Broadway Bryant Park in New York Free film

Vinter i Bryant Park

Der er noget magisk over vinteren i Bryant Park. Du har udsigt til springvandet på 6th Avenue-siden helt frosset til, eller du kan tage skøjterne på og trodse isen og gøre dine juleindkøb på julemarkedet. Winter Village i Bryant Park er som et ægte Winter Wonderland!

Skøjteløb i Bryant Park

Fra oktober til marts forvandles The Lawn til en skøjtebane, og du kan skøjte i Bryant Park omgivet af New Yorks skyskrabere. Der er gratis adgang til skøjtebanen, og du kan leje dine skøjter der. Hvis du ikke er til skøjter, kan du vælge radiobiler på isen i stedet (der er en del af banen, der er afspærret til dette formål).

Julemarked i Bryant Park

Hvis du rejser til New York omkring juletid, så må du simpelthen være nødt til at besøge julemarkedet i Bryant Park! Fra oktober til januar er der Winter Village, et marked med mere end 125 boder. Du kan finde alle slags gaver lavet af lokale iværksættere og kunsthåndværkere, og spise lækkerier fra de mange forskellige madboder.

Bryant Park in New York Ice skating Bryant Park in New York Winter Village

Hoteller omkring Bryant Park

Der ligger en række hoteller omkring Bryant Park. Overfor parken finder du Bryant Park Hotel. Her kan du booke et værelse med udsigt over alt det grønne. Lige ved siden af ligger Park Terrace Hotel, som også ligger ved siden af parken, men over for Public Library. Overfor indgangen til biblioteket, på Fifth Avenue, ligger Andaz 5th Avenue.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev