Shopping på Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue

Det er en drøm for mange at tage på shopping på Fifth Avenue i New York. Fifth Avenue strækker sig over et stort område. Den starter nord for Washington Square Park i Greenwich Village, og går hele vejen op til 143rd Street i Harlem. Grundet de mange luksus-butikker, er den mest velkendte del af gaden mellem 49th Street og 60th Street, som er et af de dyreste steder i verden at shoppe!

Contents

Shopping på Fifth Avenue

Fifth Avenue er stedet at shoppe i New York. Mærker som Nike, UGG, Zara, Victoria’s Secret, Adidas, H&M og Abercrombie & Fitch har flagskibsbutikker her. Mellem 49th og 60th Street på Fifth Avenue finder man også mange prestigefyldte og eksklusive butikker. Heriblandt Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Cartier, Dolce & Gabbana og mange flere. Eller besøg en af legetøjsbutikkerne på Fifth Avenue, f.eks. LEGO Store og FAO Schwarz.

Denne gade har også optrådt i film som “Breakfast at Tiffany’s” og tv-serier som “Gossip Girl” og “Sex and the City“.

Shopping på Fifth Avenue - luksus butikker Shopping på Fifth Avenue Shopping - gata

Butikker på Fifth Avenue

Hvis du kan lide at shoppe, kan du nemt bruge timevis på at gå gennem butikkerne på Fifth Avenue. Fra Fifth Avenues flagskibsbutikker til designerbutikker er der mange steder at besøge under en shoppingtur på Fifth. Her er nogle af de mest berømte butikker på Fifth Avenue:

Saks Fifth Avenue – Flagship store

Det ikoniske stormagasin er kendt for sit store udvalg af kollektioner fra både amerikanske og internationale designere. Deres flagship store åbnede på Fifth Avenue i 1924 og fylder en hel blok. Faktisk er butikken så stor, at Saks Holiday Light Show, som er en en årlig juletradition, projiceres på siden af bygningen.

Adresse: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s – Flagship store

Det berømte luksusmærke er kendt for sine smykker i de blå æsker med hvidt bånd. Men Tiffany’s butik på Fifth Avenue er mere end en bare en smykkebutik; over 40 kunstværker og aldrig før sete smykker er udstillet på de ti etager.

Adresse: 57th Street & Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - Tiffany's Shopping på Fifth Avenue - Bergdorf Goodman i New York

Bergdorf Goodman

Et stormagasin, der byder på intet mindre end ni etager spækket med mode fra eksklusive designere. Her fås en lang række luksusmærker såsom Chanel, Prada, Chloé og Marc Jacobs. Desuden stormagasinet en restaurant og café.

Adresse: 754 Fifth Avenue

Swarovski på Fifth – Flagsship store

Træd ind i Swarovskis farverige verden i deres luksusbutik på Fifth Avenue. Den 2-etagers butik er værd at se, også selvom du ikke køber noget. Oplev unikke smykker, dekorationer, service og meget mere. Her kan du både købe smykker til under 100 dollars og smykker i en højere prisklasse.

Adresse: 680 Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue- smykker Shopping på Fifth Avenue - Swarovksi

Harry Winston

Kendisser som Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway og Natalie Portman kan med jævne mellemrum ses på den røde løber med overdådige smykker fra Harry Winston. Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at Harry Winston er kendt som “jeweller of the stars”.

Adresse: 718 Fifth Avenue

Hvor kan man spise og drikke på Fifth Avenue?

Al denne shopping vil med stor sandsynlighed gøre dig tørstig og sulten. Selvom Fifth Avenue mest af alt er et shoppingområde, er der et par spisesteder spredt ud over det hele. For en eksklusiv frokost kan du tage til Blue Box Café by Daniel Boulud på Tiffany’s, The Palm Court på The Plaza eller BG på Bergdorf Goodman. Du kan også stoppe ved en Starbucks eller gå i retning af Rockefeller Center, som har en række forskellige madmuligheder. Snup en salat fra Sweetgreen, et pizzastykke fra Ace’s Pizza eller en bagel fra Black Seed Bagels. Du kan også finde flere restauranter her.

Andre bygninger på Fifth Avenue

Fifth Avenue har mere at byde på end bare shopping, Der er nemlig også adskillige berømte bygninger på gaden.

Berømte bygninger omkring Fifth Avenue

Besøg steder som Flatiron Building ved Madison Square Park, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral, Trump Tower og The Plaza Hotel.

Museer på Fifth Avenue

Området på østsiden af Central Park mellem 82nd Street og 105th Street kaldes også Museum Mile. Her ligger der museer som perler på en snor, bl.a. Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Hvert år i juni er der en Museum Mile Festival, hvor museerne promoveres i håbet om at øge besøgstallene. Mens festivalen står på, er det gratis at besøge Museum Miles ti museer, deriblandt Metropolitan Museum of Art.

Parader på Fifth Avenue

Derudover foregår New Yorks festlige parader oftest på Fifth Avenue. For eksempel er St. Patrick’s Day Parade i New York den ældste og største St. Fifth Avenue er også vært for parader på andre offentlige helligdage i New York, som påske og Columbus Day.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev