Carnegie Hall i New York

Køb billetter nu
Carnegie Hall i New York

Carnegie Hall i New York er byens mest berømte koncerthus. Siden åbningen i 1891 har over 46.000 shows fundet sted her, deriblandt koncerter med store navne inden for pop og klassisk musik. Carnegie Hall blev bygget i 1890 af Andrew Carnegie, som også lagde navn til bygningen. Vidste du, at det skotske efternavn udtales CarNEgie, men at koncerthusets navn udtales CARnegie? Og vidste du, at personalet kommer med halstabletter, hvis du begynder at hoste under en forestilling? Det kan man da kalde service!

Book billetter til en Carnegie Hall-koncert her

Contents

Carnegie Hall, et koncerthus med stil

Udefra er Carnegie Hall ikke specielt imponerende, men indefra er det en helt anden snak. Det vil du se, så snart du træder ind i bygningen, hvilket du kan gøre uden en billet. Koncerthuset består af 3 sale: Hovedsalen ‘’Isaac Stern Auditorium / Ronald O. Perelman Stage’’ med plads til 2.800 publikummer, ‘’Judy and Arthur Zankel Hall’’ nedenunder, som har plads til 600 publikummer samt ‘’Joan and Sandford I. Weill Recital Hall’’ med plads til 250 publikummer. Jeg har ikke været i alle salene, men det siges, at der ikke er nogen af dem, der har dårlige pladses. Dog er der ikke for meget plads til benene på balkonen. Akustikken i Carnegie Hall er fuldstændigt forrygende, og det må siges at være et koncerthus med stil over sig. Det er en fantastisk oplevelse at være til koncert i Carnegie Hall, og det kan virkelig anbefale.

Carnegie Halls berømte stjerner

Mange af musikhistoriens største stjerner har optrådt i Carnegie Hall. Blandt disse er Tchaikovsky, Rachmaninoff, Maria Callas og Luciano Pavarotti. Der bliver dog ikke kun spillet klassisk musik i Carnegie Hall. Velkendte jazzmusikere som Miles Davis, Billie Holiday og Ella Fitzgerald giver en stærk tilstedeværelse for jazz og blues i New York. Koncerthuset er desuden berømt for den imponerende række af popstjerner, der også har lagt vejen forbi, såsom The Beatles, The Rolling Stones, Frank Sinatra, Bob Dylan, Josephine Baker, Stevie Wonder, David Bowie, Nat King Cole og endda Jay-Z.

Carnegie Hall i New York - inde

Rose Museum eller en guidet tur

Carnegie Hall indeholder også et museum ved navn Rose Museum. Her er  der udstillet gamle teaterprogrammer, fotos, videoer og meget mere. Museet er ikke så stort, så hvis du ikke kommer derind, går du ikke glip af så meget. Hvis du alligevel er der, kan du lige så godt lige tage et hurtigt kig derinde. De guidede ture foregår et par gange om dagen, og hvis du er heldig, får du undervejs lov at komme med backstage. Det afhænger selvfølgelig af forestillinger og prøver, om det kan lade sig gøre. Uanset hvad er det en lærerig tur, og guiderne har masser af spændende viden. Bemærk, at du ikke må tage billeder, og der er ingen guidede ture uden for sæsonen mellem juli og september. Museet er også lukket i denne periode.

Carnegie Hall Midtown

Carnegie Hall ligger i Midtown, nogle få gader under Central Park. Der er masser af restauranter i nærheden at vælge mellem, så du behøver ikke at gå sulten til din forestilling. Jeg anbefaler Trattoria Dell’Arte, der er en italiensk restaurant lige overfor musiksalen. Her forstår de, hvad kunderne vil have, nemlig en hyggelig atmosfære og lækker mad. En anden af mine favoritter, som passer perfekt til et besøg i koncerthuset, er Russian Tea Room. Straks du træder ind af døren på Russian Tea Room, føles det, som om du er rejst tilbage til de brølende 1920’ere.

Hvordan kommer jeg til Carnegie Hall?

Rygtet siger, at en forbipasserende spurgte violinisten Jascha Heifetz: ‘’Hvordan kommer jeg til Carnegie Hall?’’ Hertil svarede Heifetz: ‘’Øvelse, øvelser, øvelse!’’ For de af os, der ikke gør os forhåbninger om at stå på scenen, er det nemmest at tage med subway derhen. Du kan tage en af disse linjer:

  • A, C, B, D, eller 1 til 59th Street / Columbus Circle
  • N, Q, R til 57th Street / Seventh Avenue
  • B, D, E til Seventh Avenue
  • F til 57th Street / Sixth Avenue

Du kan også tage bussen. Linjerne M5, M7, M10, M20, M31, M57 og M104 stopper alle i nærheden. Hop-on-hop-off-busser stopper også i området.

Carnegie Hall billetter

Har du planer om at se et show i Carnegie Hall? Det er nemt at købe billetter til Carnegie Hall, men sørg for at købe billetter i god tid! Verdens største stjerner optræder på dette prestigefyldte spillested. Det er svært at sige noget generelt om billetpriserne, da det kommer an på type forestilling og pladserne. Carnegie Halls koncertprogram omfatter alt fra orkestre til pianister, fra klassiske sangere til soul og jazz.

Book billetter til en Carnegie Hall-koncert her

Carnegie Hall i New York - Koncerthus

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev