Freedom Tower / One World Trade Center

Køb billetter nu
Freedom Tower / One World Trade Center

One World Trade Center (eller Freedom Tower) er den højeste bygning i New York. Derudover er bygningen, som har reflekterende vinduer og en lang antenne, faktisk den højeste skyskraber på den vestlige halvkugle. One World er 541 meter (1.776 fod) høj med antennen medregnet. Bygningen måler hele 417 meter (1.368 fod) fra gadeniveau til rækværket øverst. Det er samme højde, som Twin Towers havde.

Contents

One World Observatory / Freedom Tower billetter

One World Trade Center består af 69 etager med kontorer, restauranter og ikke mindst observationsdækket One World Observatory som byder på panoramaudsigt over New York. Der er 104 etager i One World Trade Center, hvor Freedom Tower Observatory strækker sig over 100., 101. og 102. etage. Det er det højeste udsigtspunkt i New York. Derudover fungerer skyskraberens antenne som en sender. Der er også et stort shoppingcenter, der ligger under gadeplanet, og adgang til forskellige offentlige transportmidler.

Køb dine One World Observatory / Freedom Tower billetter her

Twin Towers og One World Trade Center

Indtil terrorangrebet i 2001 var Twin Towers blikfang på Lower Manhattan. Nu står One World Trade Center på det sted, hvor de to tårne før ragede op. Det tog mere end 1,5 år at fjerne det stål og cement, der lå tilbage efter terrorangrebet den 11. september.

Da oprydningen var færdig, startede første runde i arkitektkonkurrencen til det World Trade Center-kompleks. Den polskfødte amerikaner Daniel Libeskind vandt konkurrencen.

World Trade Center-komplekset består af seks bygninger, og altså ikke kun selve One World Trade Center. Libeskind valgte en spiralform til World Trade Center-komplekset, som slutter, hvor the Twin Towers lå (og hvor 9/11 Memorial nu er til at finde). En del af World Trade Center Master Plan er også det Performing Arts Center, der kan findes på stedet.

9/11 Memorial – mindesmærket dedikeret til ofrene for terrorangrebet den 11. september 2001 – åbnede i september 2011. Mindesmærket består af to firkantede vandbassiner, som ligger præcist, hvor Twin Towers stod. På alle sider af de store bassiner står navnene på ofrene for terrorangrebet den 11. September 2001. Vandet og træerne, der omgiver bassinerne, bidrager til den fredfyldte atmosfære, og mindesmærket er bestemt et besøg værd. 9/11 Museum ligger lige ved siden af mindebassinerne.

Freedom Tower / One World Trade Center - OWTC Freedom Tower / One World Trade Center - OWTC og Oculus

Freedom Tower eller One World Trade Center?

Oprindeligt hed bygningen Freedom Tower, men Port Authority (en del af regeringen) besluttede at ændre navnet til One World Trade Center. Man mente, at navnet Freedom Tower var for følelsesmæssigt ladet, og at associeringen til den 11. septembers dramatiske begivenheder ville gøre det svært at udleje kontorerne i bygningen.

Freedom Tower / One World Trade Center - Downtown Manhattan Freedom Tower / One World Trade Center - Aften

Konstruktionen af One World Trade Center

Arkitekten David Childs blev i 2003 udvalgt til at tegne kompleksets højeste bygning, One World Trade Center. Af sikkerhedsmæssige årsager var det nødvendigt at ændre i det planlagte design, og derfor startede konstruktionen først i 2006. I 2007 blev One World Trade Centers fundament synligt, og bygningen stor færdig i 2014. Observationsdækket åbnede for offentligheden i 2015.

Vidste du at …

  • One World Trade Centers fundament har samme størrelse som Twin Towers’ fundamenter havde det?
  • One World Trade Centers højde på 1.776 fod (541,3 meter) er en reference til året 1776, hvor Kongressen accepterede uafhængighedserklæringen?

Freedom Tower / One World Trade Center - Konstruktion Freedom Tower / One World Trade Center - Kraner

Kan jeg købe billetter til observationsdækket i Freedom Tower/One World Trade Center?

Ja, køb dine One World Observatory billetter her.

Hvor højt er Freedom Tower/One World Trade Center?

Freedom Tower er 541,3 meter (1.776 fod) højt med antennen. Uden antennen er bygningen 417 meter høj.

Hvor mange etager er der i Freedom Tower/One World Trade Center?

Freedom Tower har 104 etager over jorden og fire kælderetager. Læs mere her.

Hvornår var Freedom Tower/One World Trade Center færdigbygget?

Konstruktionen af One Worlds Trade Center stod færdig i slutningen af 2014. Find ud af mere her.

Er der et udsigtspunkt ved Freedom Tower/One World Trade Center?

Ja, der er et observationsdæk på 100., 101. og 102. etage på One World.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev