Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry er en gratis færge, der sejler mellem Manhattan og Staten Island 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Fra færgen har du en smuk udsigt til Manhattans skyline og Frihedsgudinden. Du kommer hen til færgen ved at tage subway-linje 1 eller R til stationen South Ferry. Selve færgestationen hedder officielt Whitehall Ferry Terminal.

Contents

Ombord på færgen

Terminalen har et venteområde med gode faciliteter. Der er toiletter og gratis wi-fi, så det er ganske komfortabelt at vente på færgen. Dog sejler færgen ofte, så normalt skal du ikke vente længe. Du skal ikke gennem en sikkerhedskontrol, inden du kan stige ombord på færgen, men der går sikkerhedsvagter rundt i terminalen og på færgen. Færgen er meget stor og har plads til mange mennesker. Selv om det kan se ud som om, der ikke er plads til alle, så er der det for det meste.

Staten Island Ferry sejler hele 117 gange og transporterer 70.000 mennesker i døgnet. I myldretiden kan der godt være meget travlt, men færgen sejler også oftere i de tidsrum. Det er ikke muligt at blive på færgen, når den er nået til Staten Island. Du skal stige af, og så gå gennem venteområdet for at komme på igen, men det er nu ret nemt.

Erics tip: “Gå IKKE til færgens front, når du stiger om bord på Staten Island Ferry. Tag hellere den første trappe, du ser. Når du er kommet op til toppen, går du ned bagerst på færgen (siden der vender mod terminalen). Hvis dørene til det bagerste dæk er lukket, så prøv at åbne dem. Herfra har du en forrygende udsigt over Manhattan og Frihedsgudinden. Om vinteren er disse døre låste på tilbagevejen, fordi det ofte er for koldt. Det er derfor kun på vej til Staten Island, du har chancen for at denne gode udsigt med.”

Sejlplan for Staten Island Ferry

Staten Island Ferry sejler døgnet rundt, 7 dage om ugen. Der er jævnlige afgange. I myldretiden (på hverdage mellem kl. 06.00 og 09.30 samt mellem kl. 15.30 og 20.00) afgår en færge hvert 15.-20. minut. I øvrige tidsrum på hverdage og i weekenden sejler båden hvert 30. minut. På helligdage – nytårsdag, Martin Luther King Jr. Day, President’s Day, Memorial Day, Labor Day, Thanksgiving Day og Christmas Day (25. december) – afgår færgen efter samme fartplan fra begge terminaler: hvert 30. minute (kl. hel og kl. halv).

Staten Island Ferry - Frihedsgudinden Staten Island Ferry - Indenfor

Empire Outlets

Der er en god grund til at blive på øen efter færgeoverfarten fra Manhattan til Staten Island: Empire Outlets. I shoppingparadiset, som ligger ved siden af færgeterminalen, finder du outlet-butikker med velkendte mærker. Her er også et supermarked og flere spisesteder, hvor du kan snuppe en pause fra shoppingen og få lidt at spise og drikke.

Staten Island Ferry - Skyline

Er Staten Island Ferry gratis?

Ja, det er gratis at sejle med Staten Island Ferry.

Kan man se Frihedsgudinden fra Staten Island Ferry?

Ja, Staten Island Ferry sejler forbi og byder på et glimt af Frihedsgudinden fra afstand. Dog er det nødvendigt at købe billetter til Frihedsgudinden for at besøge Liberty Island og se statuen på nært hold.

Hvor lang tid tager turen med Staten Island Ferry?

Overfarten tager ca. 25 minutter hver vej. Læs mere om Staten Island Ferry her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev