Gammeldags subway-vogne i New York

Gammeldags subway-vogne i New York

Gammeldags subway-vogne kører hvert år omkring juletid i New York. Disse Holiday Nostalgia Rides (kaldet Nostalgia Shoppers’ Special Train eller Nostalgia Train) kører hver lørdag mellem klokken 10.00 og 17.00. I 2023 er det, fra den 2. december til den 30. december de kører. New York Transit Museums subway-vogne stammer helt tilbage fra mellem 1930’erne. Du finder disse vogne på F- og D-linjen, mellem 2nd Avenue og 145th Street.

Contents

Nostalgia Train i New York

Overraskelse kan blive stor for dem, der bare står og venter på et subway-tog, når en gammeldags model ruller ind ved perronen. Andre folk har ventet med længsel på denne juletradition. Selv er jeg på ingen måde subway-fanatiker, men det behøver man bestemt ikke at være for at sætte pris på disse gamle vogne.

De gammeldags-vogne er sjove at opleve for både store og små. For børn kan de være lidt af et eventyr, og hvis du har besøgt New York for mange år siden er det måske en helt tidsrejse, de tager dig med på. Det er selvfølgelig også en unik mulighed for subway-fans og historieinteresserede, og det kan være en inspirerende køretur for kreative sjæle.

Rejs tilbage i tiden

De gammeldags subway-vogne ser fantastiske ud med deres gamle sæder og ventilatorer og “rigtige” lys vil transportere dig tilbage i tiden. Lyden leder også tankerne hen på gamle dage, for subway-vognene er nemlig ret larmende. Nogle gange spilles der endda livemusik eller serveres drinks i de gamle vogne.

Er du en af de heldige, der får en køretur? De gamle subway-vogne kører lige så hurtigt som den moderne version, og billetprisen er den samme som normalt. Hvis du har et Unlimited MetroCard, kan du derfor køre gratis med.

Er du ikke i New York, mens de gammeldags subway-vogne er at finde i metroen, eller har du bare lyst til endnu mere nostalgi? Så besøg New York Transit Museum i Brooklyn. Her finder du endnu flere gamle offentlige transportmidler.

Gammeldags subway-vogne i New York - Indeni Gammeldags subway-vogne i New York - Gammel subway-vogn

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev