2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Gammeldags subway-vogne i New York

Gammeldags subway-vogne i New York

Gammeldags subway-vogne i New York

Hvert år omkring juletid kan man køre med gammeldags subway-vogne i New York. Disse gamle togvogne (kaldet Nostalgia Shoppers’ Special Train eller Nostalgia Train) kører hver søndag mellem klokken 10.00 og 17.00. I 2018 er det, fra den 25. november til den 30. december de kører. Subway-vognene stammer tilbage fra mellem 1930’erne til midten af 1970’erne. Du kan gå gennem vognene, mens toget kører, og kigge nærmere på dem. Du finder disse vogne på F-linjen, mellem Second Avenue og 47th-50th/Rockefeller Center. Her skifter de til linje A/C/D, op til 125th Street i Harlem.

En overraskelse i New York

Overraskelse kan blive stor for dem, der bare står og venter på et subway-tog, når en gammel model ruller ind ved perronen. Andre folk har ventet med længsel på at få en køretur. Selv er jeg på ingen måde subway-fanatiker, men det behøver man bestemt ikke at være for at sætte pris på disse gamle vogne. De er sjove at opleve for både store og små. For børn kan de være lidt af et eventyr, og hvis du har besøgt New York for mange år siden er det måske en helt tidsrejse, de tager dig med på. Det er selvfølgelig også en unik mulighed for subway-fans og historieinteresserede, og det kan være en inspirerende køretur for kreative sjæle.

Gammeldags subway-vogne

De gamle subway-vogne ser fantastiske ud med deres gamle sæder og ventilatorer og “ægte” lys. Lyden leder også tankerne hen på gamle dage, for subway-vognene er nemlig ret larmende. Nogle gange spilles der endda livemusik eller serveres drinks i de gamle vogne. Er du en af de heldige, der får en køretur? De gamle subway-vogne kører lige så hurtigt som den moderne version, og billetprisen er den samme som normalt. Hvis du har et Unlimited MetroCard, kan du derfor køre gratis med.

New York nostalgi

Der er også gamle busser, der kører rundt i New Yorks gader. Det er på buslinje M42 mellem den 4. og 22. december. Er du ikke i New York på det tidspunkt, eller har du bare lyst til endnu mere nostalgi? Så besøg New York Transit Museum i Brooklyn. Her finder du endnu flere gamle offentlige transportmidler.

Gammeldags subway-vogne i New York - Indeni Gammeldags subway-vogne i New York - Gammel subway-vogn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter