2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Juletid i New York

Juletid i New York

Juletid i New York

Atmosfæren er ganske særlig ved juletid i New York, og den er svær at beskrive. Du vil med garanti blive blæst bagover af de mange julelys og fortryllende julepynt, der præger gadebilledet. Julen er en vigtig højtid for amerikanerne, og det giver sig til udtryk i deres vilde pyntning af deres hjem. Hvert år er der et kæmpe juletræ ved Rockefeller Center, og butiksruderne på Fifth Avenue er smukt pyntede. Hvis du er i New York ved juletid, så er der adskillige ting, du kan foretage dig for at nyde julestemningen.

Pyntede butiksvinduer

Hvis der er noget, der kan få dig i julestemning i New York, så er det de smukt pyntede gader og butiksvinduer. Stormagasinerne bruger faktisk hele året på at forberede deres julepyntede vinduer, og hver har de deres eget tema eller fortæller deres egen historie. De pyntede vinduer er nærmest en gave til de forbipasserende, da de ofte ikke direkte fokuserer på salg. Det er populært både blandt de lokale og turister at gå rundt mellem butikkerne og beundre juleudstillingerne, især på Fifth Avenue. Butikkerne med de flotteste vinduesudstillinger er: Bloomingdale’s, Bergdorg Goodman, Saks Fifth Avenue og Tiffany’s. Macy’s må du bestemt heller ikke gå glip af.

Hvornår kommer julepynten op?

Butikkernes julepynt bliver normalt sat op i slutningen af november eller begyndelsen af december. De fleste steder er det lige efter Thanksgiving, julepynten kommer frem. Det er også der, Rockefeller Center Christmas Tree bliver sat op. De fleste butikker fjerner pynten lige efter nytår, mens Rockefeller Centers store juletræ bliver pillet ned i den første uge i januar.

Juletid i New York - Cartier Juletid i New York - Saks Fifth Avenue

Macy’s ved juletid

Stormagasinet Macy’s har dedikeret en hel etage til sin magiske julelandsby, Macy’s Santaland. Her er der flot pyntet op, og du (eller dine børn) kan endda få taget et billede sammen med julemanden (mod betaling). Vær opmærksom på, at der kan være meget lang kø til at få taget et billede sammen med julemanden.

Rockefeller Centers juletræ

Rockefeller Centers berømte juletræ er en seværdighed i sig selv. Træet skal være minimum 20 meter højt og 7,5 meter bredt, men som regel er det meget højere (mellem 23 og 27 meter). Rockefeller Centers juletræ er pyntet med hele 8 kilometers julelys! I 2019 foregår ceremonien, hvor træets lys tændes, den 4. december. Lysene bliver slukket igen i starten af januar 2020.

Rockefeller Center Christmas Tree-Lighting Ceremony

Det er blevet en tradition for mange at se lysene på Rockefeller Centers juletræ blive tændt, og inden er der en hel ceremoni. Der er proppet ved Rockefeller Center under ceremonien, da massevis af mennesker gerne vil have et glimt af juletræet. Ceremonien bliver endda vist på tv, hvor millioner af amerikaner kigger med. En kendt sanger plejer også at optræde.

VIP-billetterne til ceremonien bliver altid hurtigt udsolgt, så det er med at være hurtig, hvis du skal have billet. Med en VIP-billet er du sikret en af de allerbedste pladser. Fra den elegante café har du en god udsigt til det smukke juletræ, og du kan nyde godt af drikkevarer og snacks ad libitum. Der er også en DJ.

Rockefeller Christmas Tree er pyntet med mere end 50.000 LED-lys, og lyskæderne strækker sig mere end 8 km. Det er virkelig en unik oplevelse, at se juletræets lys blive tændt.

Vær opmærksom på, at man uden en VIP-billet skal stå i kø i timevis for at sikre sig en plads. Området omkring Rockefeller Center er fuldstændigt proppet med folk, der står ude i kulden og venter. Det betyder også, at det er rigtigt svært at komme rundt, selv til fods. De newyorkere, der ikke tager til showet, styrer langt uden om for at undgå de store folkemængder. Faktisk lukker kontorbygningerne på Rockefeller Plaza ved frokosttid, så de ansatte kan komme ud.

Book dine billetter til Rockefeller Center Christmas Tree-Lighting Ceremony her

Billetterne til at se træets lys blive tændt bliver hurtigt udsolgt. Hvis gallabilletterne er udsolgt, så kan du booke billetter til Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Party.

Erics tip: Hvis prisen ikke betyder noget, og du gerne vil have en uforglemmelig oplevelse, så køb billetter til ceremonien. Du kan være sikker på at få gode pladser, og du undgår de store folkemængder. Desuden får du at se, hvordan ægte newyorkere byder julen velkommen.

Juletid i New York - Juletræet ved Rockefeller

Dyker Heights Christmas Lights Tour

Julelysene og -pynten, der pryder amerikanernes huse kan virkeligt vælte en bagover. Hvis du gerne vil se overdådigt pyntede huse, som du kender dem fra amerikanske film og tv-serier, så skal du ikke blive på Manhattan, men i stedet til Dyker Heights i Brooklyn. Dette rige kvarter er endda blevet udråbt som det bedst pyntede område i USA. Tag med på den 3,5 time lange Brooklyn Christmas Lights Tour of Dyker Heights, og se nærmere på de smukt pyntede hjem.

Turen starter i Midtown Manhattan, hvorfra en bus med guide kører dig til Brooklyn. Fremme i Dyker Heights vil du ikke tro dine egne øjne! Nogle af de ekstravagante pyntninger har kostet over 10.000 $. I bussen bliver der vist julefilm og spillet julesange for at holde julestemningen helt i top.

Book din Christmas Lights Tour of Dyker Heights her

Hvis den ovenstående tur er udsolgt, så tjek denne Christmas Lights i Dyker Heights Tour her

Erics tip: Hvis du er i New York ved juletid, så er denne her tur et must. Her ser du pyntede huse, som du kender dem fra amerikanske tv-serier. Du får god tid til at tage billeder undervejs, og den vilde pynt kommer med garanti til at blæse dig bagover. Du kan ikke andet end at komme i julestemning på denne tur. Bemærk venligst, at turen er meget populær, så det er bedst at booke i god tid.

Juletid i New York - Julepynt i Dyker Heights Juletid i New York - Dyker Heights

Rockefeller Center VIP-pakke: Skøjteløb og Top of the Rock

Udover det smukke juletræ er Rockefeller Center berømt for sin skøjtebane. Det er en virkelig sjov og hyggelig oplevelse at løbe på skøjter ved Rockefeller Center. Køen ved Rockefellers skøjtebane kan godt være temmelig lang. Vil du gerne skøjte her ved juletid, så kan du vælge en VIP-pakke.

Med en VIP-pakke har du adgang til hytten ved siden af skøjtebanen, hvor du kan slappe af efter og under skøjteturen, drikke varm kakao eller kaffe og spise cookies. Alt det er inkluderet i VIP-pakken. Og der er endda mere! Med pakken får du nemlig også entré til Top of the Rock, hvor du fra observationsdækket på 70. etage kan nyde udsigten over New York City.

Book billetter til Rockefeller VIP-pakken her

Erics tip: Denne her pakke er perfekt for hele familien. Her løber du på skøjter i et meget eftertragtet tidsrum, og du får lov at bruge VIP-hytten. Pakken giver dig mulighed for at løbe på skøjter på en af de mest populære skøjtebaner i New York, uden du skal vente i kø.

Radio City Christmas Spectacular (The Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes er et af de mest ikoniske juleshows i New York. Med i showet er julemanden, nøddeknækkeren og Jesu fødsel. Forestillingen spiller fra starten af november, og der er flere shows om dagen. Hvis du allerede har set showet, kan du sagtens tage ind og se det igen. Showet bliver nemlig ændret lidt fra år til år. Forestillingen bliver spillet i den legendariske Radio City Music Hall, og det er virkelig den bedste måde at komme i julestemning på.

Book dine billetter til Radio City Christmas Spectacular her

Juletid i New York - Radio City Music Hall

New York Holiday Lights Tour

Vil du gerne se højdepunkterne, når det kommer til New Yorks julepynt, men har du ikke lyst til at gøre det på egen hånd? Så tag på denne bustur. Bussen kører gennem byen, forbi det berømte Rockefeller Christmas Tree, og de flotte udstillingsvinduer på Fifth Avenue. Der gøres holdt otte gange undervejs, hvor du stiger af bussen og går en kort tur rundt i området. Rockefeller Christmas Tree er kun tændt fra slutningen af november eller begyndelsen af december. For at undgå skuffelse anbefaler jeg, at du venter med at tage på turen, til efter juletræets lys er blevet tændt.

Book dine billetter til Holiday Lights Tour her

Juletid i New York - Bryant Park Juletid i New York - Julepynt

Festligt jule-cruise

Kom i julestemning på dette festlige jule-cruise i New York. Ombord på denne yacht, der er indrettet med inspiration fra 1920’erne kan du hygge dig med varm kakao og cookies. Med på cruiset er også et liveband, der spiller julesange, mens I sejler langs Manhattans skyline.

Book et jule-cruise i New York her

Julemarkeder

Der er en række julemarkeder, du kan besøge i New York. Julemarkederne i Bryant Park og på Union Square er to af de bedste. Julemarkedet i Bryant Park finder sted mellem oktober 2019 og januar 2020, og her kan du blandt andet købe julepynt. Det er et stort marked, og eftersom du også kan stå på skøjter og sidde på en af caféerne, så er det absolut den bedste juleoplevelse. Julemarkedet på Union Square er lidt mindre, og her kan du blandt andet købe mad og julegaver. Det er åbent mellem den 21. november og 24. december 2019 (lukket på Thanksgiving). Priserne på begge julemarkeder er rimeligt høje, men nu er det jo selve oplevelsen, det handler om, og begge markeder er rigtigt hyggelige. Jeg købte engang to stykker juletræspynt formet som en newyorker-taxi og som en pølsebod! Du kan også tage på en guidet rundtur til julemarkeder.

Book billetter til guidet rundtur til julemarkeder i New York her

Juletid i New York - Union Square Market Juletid i New York - Bryant Park Christmas Market

George Balanchines The Nutcracker

New York City Ballet opfører The Nutcracker (Nøddeknækkeren) hvert år ved juletid. Forestillingen bliver spillet fra slutningen af november til starten af januar, og den er med musik af Tchaikovsky og koreografi af George Balanchine. Det er en ægte klassiker, som er elsket af mange. Hvis du er i New York, mens The Nutcracker bliver spillet, så er det værd at tage ind i David H. Koch Theatre og se dette magiske juleeventyr med de berømte tinsoldater og fantastiske visuelle effekter.

Book dine billetter til The Nutcracker her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter