Juletid i New York 2024

Juletid i New York

Ved juletid i New York er atmosfæren noget ganske særligt, og den er svær at beskrive. Du vil med garanti blive blæst bagover af de mange julelys og den fortryllende julepynt, der præger gadebilledet. Julen er en vigtig højtid for amerikanerne, og det giver sig til udtryk i deres vilde pyntning af deres hjem. Hvert år er der et kæmpe juletræ ved Rockefeller Center, og butiksruderne på Fifth Avenue er smukt pyntede. Hvis du er i New York ved juletid, så er der masser af gode muligheder for at nyde julestemningen.

Contents

Dyker Heights Christmas Lights Tour

Julelysene og -pynten, der pryder amerikanernes huse kan virkeligt vælte en bagover. Hvis du gerne vil se overdådigt pyntede huse, som du kender dem fra amerikanske film og tv-serier, så skal du ikke blive på Manhattan, men i stedet til Dyker Heights i Brooklyn. Dette rige kvarter er endda blevet udråbt som det bedst pyntede område i USA. Tag med på den 3,5 time lange Brooklyn Christmas Lights Tour of Dyker Heights, og se nærmere på de smukt pyntede hjem.

Turen starter i Midtown Manhattan, hvorfra en bus med guide kører dig til Brooklyn. Fremme i Dyker Heights vil du ikke tro dine egne øjne! Nogle af de ekstravagante pyntninger har kostet over 10.000 $. I bussen bliver der vist julefilm og spillet julesange for at holde julestemningen helt i top.

Book din Christmas Lights Tour of Dyker Heights her

Erics tip: “Hvis du er i New York ved juletid, så er denne her tur et must. Her ser du pyntede huse, som du kender dem fra amerikanske tv-serier. Du får god tid til at tage billeder undervejs, og den vilde pynt kommer med garanti til at blæse dig bagover. Du kan ikke andet end at komme i julestemning på denne tur. Bemærk venligst, at turen er meget populær, så det er bedst at booke i god tid.”

Juletid i New York - Julepynt i Dyker Heights Juletid i New York - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (The Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes er et af de mest ikoniske juleshows i New York. Med i showet er julemanden, nøddeknækkeren og Jesu fødsel. Forestillingen spiller fra starten af november, og der er flere shows om dagen. Hvis du allerede har set showet, kan du sagtens tage ind og se det igen. Showet bliver nemlig ændret lidt fra år til år. Forestillingen bliver spillet i den legendariske Radio City Music Hall, og det er virkelig den bedste måde at komme i julestemning på.

Book dine billetter til Radio City Christmas Spectacular her

Juletid i New York - Rockettes Juletid i New York - Christmas Spectacular

Festligt jule-cruise

Kom i julestemning på dette festlige jule-cruise i New York. Ombord på denne yacht, der er indrettet med inspiration fra 1920’erne kan du hygge dig med varm kakao og cookies. Med på cruiset er også et liveband, der spiller julesange, mens I sejler langs Manhattans skyline.

Book et jule-cruise i New York her

Rockefeller Centers juletræ

Rockefeller Centers berømte juletræ er en seværdighed i sig selv. Træet skal være minimum 20 meter højt og 7,5 meter bredt, men som regel er det meget højere (mellem 23 og 27 meter). Juletræet i Rockefeller Center sættes på plads i midten af november. Det er pyntet med 8 kilometer lys, der tændes ved en offentlig ceremoni onsdag efter Thanksgiving. I 2024 falder ceremonien for tænding af træet på 4. december. Læs alt om Rockefeller Christmas Tree Lighting Ceremony her. 

Lysene på Rockefeller Christmas Trees slukkes den 13. januar. Træet er tændt dagligt fra kl. 05.00 til 0.00, og fra den 15. december til juleaften vil træet være tændt fra kl. 05.00 til 01.00. På første juledag er det tændt i 24 timer. Nytårsaften slukkes lyset kl. 21.00.

Juletid i New York - Juletræet ved Rockefeller Center

Stå på skøjter ved Rockefeller Center

Udover det smukke juletræ er Rockefeller Center berømt for sin skøjtebane. Det er en virkelig sjov og hyggelig oplevelse at stå på skøjter ved Rockefeller Center. Køen ved Rockefellers skøjtebane kan godt være temmelig lang. Vil du gerne skøjte her ved juletid, så kan du vælge en skøjtepakke.

Vil du gerne vide når skøjtesæsonen i New York starter? Tilmeld dig mit nyhedsbrev og vær blandt de første til at få besked.!

New York Holiday Lights Tour

Vil du gerne se højdepunkterne, når det kommer til New Yorks julepynt, men har du ikke lyst til at gøre det på egen hånd? Så tag på den guidede tur. Med din guide går du gennem byen, forbi det berømte Rockefeller Christmas Tree, og de flotte udstillingsvinduer på Fifth Avenue og meget mere. Der vil være flere stop under gåturen. Rockefeller Christmas Tree er kun tændt fra slutningen af november eller begyndelsen af december. For at undgå skuffelse anbefaler jeg, at du venter med at tage på turen, til efter juletræets lys er blevet tændt.

Book dine billetter til Holiday Lights Tour her

juletid i new york - 6th avenue Juletid i New York - Skøjtebane i Bryant Park

Juletur med hestevogn

Jul i New York er magisk, men den kan blive endnu mere magisk bag i en hestevogn. Under denne tur kan du læne dig tilbage og nyde Central Park, Rockefeller Christmas Tree, Saks Fifth Avenue lysshow og meget mere. Se, hvordan alle lysene blinker, og få den ægte New York-julestemning.

Book juletur med hestevogn her

Rockefeller Center skøjte-pakke

Udover det smukke juletræ er Rockefeller Center berømt for sin skøjtebane. Det er en virkelig sjov og hyggelig oplevelse at løbe på skøjter ved Rockefeller Center. Køen ved Rockefellers skøjtebane kan godt være temmelig lang. Vil du gerne skøjte her ved juletid, så kan du vælge en skøjtepakke.

Denne pakke tilbyder en skøjtessession med skøjteudlejning samt en audiotour i St. Patrick’s Cathedral.

Book dine billetter til skøjte-pakken her

Vil du gerne vide når skøjtesæsonen i New York starter? Tilmeld dig mit nyhedsbrev og vær blandt de første til at få besked.!

Erics tip: “Denne her pakke er perfekt for hele familien. Pakken giver dig mulighed for at løbe på skøjter på en af de mest populære skøjtebaner i New York, uden du skal vente i kø.”

George Balanchines The Nutcracker

New York City Ballet opfører The Nutcracker (Nøddeknækkeren) hvert år ved juletid. Forestillingen bliver spillet fra slutningen af november til starten af januar, og den er med musik af Tchaikovsky og koreografi af George Balanchine. Det er en ægte klassiker, som er elsket af mange. Hvis du er i New York, mens The Nutcracker bliver spillet, så er det værd at tage ind i David H. Koch Theatre og se dette magiske juleeventyr med de berømte tinsoldater og fantastiske visuelle effekter.

Book dine billetter til The Nutcracker her

Julemarkeder

Der er en række julemarkeder, du kan besøge i New York. Julemarkederne i Bryant Park og på Union Square er to af de bedste. Julemarkedet i Bryant Park starter i slutningen af oktober og varer til starten af januar, og her kan du blandt andet købe julepynt. Det er et stort marked, og eftersom du også kan stå på skøjter og sidde på en af caféerne, så er det absolut den bedste juleoplevelse. Priserne på begge julemarkeder er rimeligt høje, men nu er det jo selve oplevelsen, det handler om, og begge markeder er rigtig hyggelige. På et af dem købte jeg engang juletræspynt formet som en newyorker-taxi og som en pølsevogn! Den er åben fra slutningen af november til 24. december (lukket på Thanksgiving). På dette marked kan du få mad og gaver. Læs om alle julemarkederne i New York her.

Juletid i New York - Julemarked Juletid i New York - Bryant Park

Pyntede butiksvinduer

Hvis der er noget, der med garanti kan få dig i godt humør op til jul i New York, så er det de smukt pyntede gader og butiksvinduer. Stormagasinerne bruger faktisk hele året på at forberede deres julepyntede vinduer, og hver har de deres eget tema eller fortæller deres egen historie. De pyntede vinduer er nærmest en gave til de forbipasserende, da de ofte ikke direkte fokuserer på salg.

Det er populært både blandt de lokale og turister at gå rundt mellem butikkerne og beundre juleudstillingerne i juletiden, specielt på Fifth Avenue. Butikkerne med de flotteste vinduesudstillinger er: Bloomingdale’s, Bergdorg Goodman, Saks Fifth Avenue og Tiffany’s. Macy’s må du bestemt heller ikke gå glip af.

Hvornår kommer julepynten op?

Butikkernes julepynt kommer normalt op i slutningen af november eller begyndelsen af december. De fleste steder er det lige efter Thanksgiving, julepynten kommer frem. Det er også der, Rockefeller Center Christmas Tree bliver sat op. De fleste butikker fjerner pynten efter nytår.

Macy’s ved juletid

Stormagasinet Macy’s har dedikeret en hel etage til sin magiske julelandsby, Macy’s Santaland. Her er der flot pyntet op, både indenfor og udenfor Herald Square. Selv julemanden er til stede under denne månedlange fejring fem til juleaften, så du (eller dine børn) kan få taget et billede sammen med julemanden (mod betaling). Da julemanden er meget travl på denne tid af året, er det nødvendigt at reservere på forhånd.

Juletid i New York - Saks Juletid i New York - Cartier

Hvornår begynder julestemningen i New York?

Julestemningen i New York begynder efter Thanksgiving og Black Friday-weekenden. Julepynten er fremme indtil begyndelsen af januar, som regel indtil ca. den 5. eller 6. januar.

Er julen et godt tidspunkt at besøge New York på?

Absolut! Der er en rigtig hyggelig atmosfære i New York i december måned. Hele byen er julepyntet, og det er almindeligvis ikke så koldt endnu. Det er derfor super at rejse til New York ved juletid.

Hvad kan man lave i New York til jul?

Der er mange juleaktiviteter i New York op mod jul. Byen er fyldt med pyntede butiksruder og juletræer. Besøg et af de hyggelige julemarkeder, nyd de flot pyntede huse på en Dyker Heights Tour, og se the Rockettes i Radio City Christmas Spectacular.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev