2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Hell’s Kitchen (Clinton) i New York

Hell’s Kitchen (Clinton) i New York

Hell's Kitchen i New York

Hell’s Kitchen i New York var tidligere et kvarter med et blakket ry, men nu om dage er det et hyggeligt område med masser af fine små barer og restauranter. Ingen i New York ved præcist, hvordan kvarteret fik sit specielle navn, men der er mange interessante teorier om det. Området kaldes også Clinton og Midtown West, hvoraf sidstnævnte hentyder til beliggenheden. Det ligger nemlig i Midtown Manhattan, mellem Hudson River, 59th Street, Eighth Avenue og 34th Street. Det gør det til et ideelt sted at bo på en ferie i New York, og her har du Central Park og Broadways teatre lige rundt om hjørnet. Hell’s Kitchen er en smeltedigel, hvor ældre, familier, yuppier, kreative sjæle samt homo- og heteroseksuelle lever sammen i fred og fordragelighed.

Hell's Kitchen i New York - Skilt Hell's Kitchen i New York - 9th Avenue

Lyden af Hell’s Kitchen

Denne del af New York udvikler sig med lynets hast, og det er et spændende område at tage på opdagelse i. Alligevel har mange endnu ikke fået øjnene op for Hell’s Kitchen. Før i tiden var det et fattigt og hårdt kvarter, hvor indbyggerne primært var fattige amerikanere med irske rødder. Nu om dage er boligpriserne i Hell’s Kitchen blandt de højeste på Manhattan, og området summer af energi og god stemning. Ved at lytte til kvarterets lyde kan du suge et interessant miks af det nostalgiske og det moderne til dig. I Hell’s Kitchen ligger stalden med hestene, der er spændt for hestevognene i Central Park. Derfor er det ikke usædvanligt at høre lyden af hestehove. Fra den nærliggende havn lyder cruiseskibenes signalhorn, hvilket også kan høres i området.

Hell's Kitchen i New York - Clinton Community Garden Hell's Kitchen i New York - 9th Ave og 52nd Street

Et udsøgt område

På trods af, at det er et dyrt område at bo i – eller måske netop derfor – er der masser af restauranter og barer med fornuftige priser. Især på 9th Avenue finder du gode steder både at spise middag og snuppe et par drinks. Menukortene og priserne er lige så eksotiske og forskelligartede som indbyggerne i området. Her finder du alt fra irsk til afghansk kogekunst, fra pizzaslices til 1 dollar stykket (ved busterminalen Port Authority) til hundedyre wagyu-bøffer samt fra Memphis til Marseille.

På Justin Timberlakes barbecue-restaurant Southern Hospitality kan du sætte tænderne i retter fra hans hjemstavn, Memphis. Her serveres der blandt andet spareribs, hot wings og nachos. På restauranten Marseille kan du sætte tænderne i frisk pasta og bouillabaisse. Hos Marseille blev deres Five Napkin Burger så stor en succes, at den fik sin egen restaurant, der sidenhen endda blev til en kæde. Du finder den originale af disse restauranter på 9th Avenue, på hjørnet af 46th Street. Lægger du vejen her forbi, er det sandsynligt, du ser en lang kø ude foran. Du kan også tage på John’s Pizza, der er et af byens bedste pizzeriaer. Det ligger på 44th Street, mellem 8th og 9th Avenue. Hvis du gerne vil på en guidet tur i området og forkæle ganen med lokale lækkerier undervejs, så tag et kig på denne Hell’s Kitchen Food Tour.

Hell's Kitchen i New York - John's Pizza Hell's Kitchen i New York - Five Napkin Burger

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Intrepid Sea, Air & Space Museum ligger på West 46th Street. Her findes blandt andet, den første rumfærge Nasa byggede, Enterprise, og det legendariske hangarskib Intrepid. Museet giver dig dermed en unik chance for at se disse på nært hold. Efter dit museumsbesøg kan du nemt gå til havnemolerne på museets sydside. Der kan du tage på et Circle Line Cruise eller tage med en New York Water Taxi. Hvis du hellere vil holde dig på landjorden, så kan du leje cykler!

Områdets spændende natteliv

Hell’s Kitchen er også kendt som et såkaldt gayborhood, grundet det ekstravagante natteliv og de mange homoseksuelle indbyggere. Her finder du langt størstedelen af New Yorks bøssebarer og tilmed verdens første “straight-friendly” hotel.  The OUT NYC. Det er et såkaldt homotel, hvor heteroseksuelle også er velkomne. Der er også mange skuespillere, der bor i kvarteret, da Broadway ligger lige i nærheden. Det er dog det homoseksuelle miljø, der gør det til en unik og livlig bydel. Derudover har Hell’s Kitchen sin egen Theatre Row på 42nd Street med i alt seks historiske teatre.

Hell's Kitchen i New York - Aften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter