Vessel i New York billetter

Hudson Yards Vessel i New York

The Vessel i New York er en bygning i Hudson Yards ved High Line Park. Det har en oval facon og består af en række trapper, der er forbundet af platforme. Det er ikke helt nemt at forklare, hvad Vessel er. Man kan måske bedst beskrive Vessel som en mellemting mellem en bygning, et kunstværk og et monument. Først og fremmest er det et blikfang i Hudson Yards, for enden af High Line Park. Det er den britiske designer Thomas Heatherwick, der står bag Vessel.

Vessel er midlertidigt lukket for at forberede til genåbning senere i 2024. 

Contents

Besøg Vessel

Du kan besøge Vessel gratis! Fra stueetagen får du et godt billede af den imponerende struktur. Det er ikke nødvendigt at reservere en plads for at besøge Vessel. I første omgang var det også muligt at gå op ad de 154 forskellige trapper, men det er siden blevet lukket på grund af flere selvmord. Det er ikke muligt at gå op, indtil der er fundet en løsning, så indtil videre kan du kun komme ind i stueplan.

Hudson Yards Vessel i New York - indeni

Hvad er Vessel?

Med sine 154 forbundene trapper og hele 2.500 trin er Vessel absolut et bygningsværk, der tiltrækker sig opmærksomhed. Det er 15 etager højt. Konstruktionen har elementer, der gentager sig, og som leder tankerne hen på værker af den hollandske kunstner M. C. Escher. Alligevel er det vidt forskelligt, hvad folk synes, den usædvanlige bygning ligner. Vokstavle, bikube, klatrestativ eller endda en kurv er blandt de forslag, jeg er stødt på.

Hvor ligger Vessel?

Vessel ligger i Manhattans nyeste kvarter, Hudson Yards. Nærmere bestemt ligger det i Public Square and Gardens at Hudson Yards, som er en hyggelig park i området, der er spækket med træer og planter. Du kan se den, hvis du går langs High Line. Den vidtstrakte park er midtpunktet i den østlige del af Hudson Yards, som ellers består af otte bygninger med forskellige funktioner. Her er kontorer, butikker, lejligheder og et kulturinstitut ved navn The Shed. Derudover er der bygningen 30 Hudson Yards, hvor Edge Hudson Yards Observation Deck findes. Denne del af Hudson Yards ligger mellem 30th og 34th Street samt 10th og 11th Avenue.

Erics tip: “Jeg synes rigtig godt om Vessel, og den er bestemt et besøg værd. Et besøg tager heller ikke så lang tid; 15 minutter formentlig nok for de fleste. Bygningen ligger tæt på High Line, og det er oplagt at kombinere besøget med at udforske mere af Hudson Yards. Besøgende med kørestol og gangbesværede kan også komme ind.”

Hudson Yards Vessel i New York - Vessel Hudson Yards Vessel i New York - Udsigt fra Vessel

Vessel guidet tur

hvis du gerne vil besøge Vessel i selskab med en guide, så kan du booke denne guidede tur til Vessel, Hudson Yards og High Line Park. Turen starter nær Chelsea Market. Sammen med resten af turgruppen går du ind i High Line parken og går langs den nedlagte højbane, der er blevet til et grønt åndehul. For enden af High Line er området Hudson Yards, hvor Vessel ligger. Under denne tur vil du lære mere om området og hvordan det blev bygget.

Book en guidet tur til Vessel, Hudson Yards og High Line her

Praktisk information

  • Sted: Vessel ligger i Public Square and Gardens i Hudson Yards.
  • Åbningstider: åbent dagligt fra kl. 10.00 til 20.00 (om søndagen lukker Vessel kl. 19.00).

Hvad er Vessel i Hudson Yards?

Hudson Yards Vessel i New York, også kendt som "New York's Staircase", er et bygningsværk i kvarteret Hudson Yards ved High Line Park. Det bestemt værd at besøge Vessel. Læs hvorfor på siden her.

Skal man have en billet for at besøge Vessel i Hudson Yards?

Det er ikke nødvendigt at have em billet til Vessel. Du kan få gratis adgang på stueetagen.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev