2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
High Line Park i New York

High Line Park i New York

High Line Park i New York

High Line Park i New York er en langstrakt park, der ligger på en nedlagt højbane midt på Manhattan. Parken går fra Meatpacking District til Hudson Yards og har millioner af besøgende hvert år. På en gåtur gennem parken har du en fantastisk udsigt over Manhattan og Hudson River. Det giver også et hyggeligt afbræk fra Manhattans travle gader.

High Line Railroad

High Line Park ligger på en 2,3 km lang nedlagt højbane, som blev bygget i 1930’erne. Jernbanen løber parallelt med 10th Avenue. Fra 1934 blev den brugt til at transportere kød og fjerkræ til Manhattans vestside. Efterhånden foregik mere og mere transport via motorvejene, og jernbanen blev derfor overflødig og lukkede til sidst i 1980.

I 2003 blev det estimeret, at det ville koste så meget som 150 millioner dollars at lave High Line Park. Det var mere, end hvad byen havde råd til. På grund af en forventet stigning i boligpriserne i området omkring High Line Park, hvilket ville give højere skatteindtægter, besluttede byen sig dog alligevel for at bygge parken.

I 2006 begyndte man at bygge den første af tre dele, og i juni 2009 blev den første del åbnet for offentligheden. Den 8. juni 2011 blev den anden del åbnet, og den sidste del åbnede i september 2014.

High Line Park i New York - Afslapning High Line Park i New York - Efterår

High Line Park guidet gåtur

Hvis du gerne vil se dig omkring i High Line Park, mens du lærer om parkens historie (som går helt  tilbage til 1847), så tag på denne guidede gåtur. På den 2 timer lange tur hører du om New Yorks såkaldte West Side Cowboys og de forskellige planter, der gør den 2,33 km lange park så smuk. Efter gåturen gennem parken besøger du og resten af turgruppen White Star Pier. Det var her, de overlevende fra Titanic kom i land. I kommer også forbi den gamle Nabisco-fabrik, hvor Oreo-kiksen blev opfundet. Jeg anbefaler, at du tager på den guidede tur mellem slutningen af marts og slutningen af oktober, hvor planterne står i flor.

Book dine billetter til  High Line Park guidet gåtur her

High Line Park i New York - Trapper

Praktisk information

  • Sted: High Line Park ligger på Manhattans vestside, mellem Gansevoort Street (Meatpacking District) og West 34th Street, ved 10th og 12th Avenue.
  • Åbningstider:
    • 1. december – 31. marts fra klokken 07.00-19.00
    • 1. april – 31. maj fra klokken 07.00-22.00
    • 1. juni – 30. september fra klokken 07.00-23.00
    • 1. oktober – 30. november fra klokken 07.00-22.00
Erics tip: Jeg synes, High Line Park er en unik og ganske særlig park i New York. Parken byder på urban natur og en smuk og helt speciel udsigt over byen. Om foråret og sommeren tager High Line Park sig bedst ud. Om vinteren er de fleste af planterne væk, men parken er alligevel værd at besøge.

High Line Park i New York - Sommer High Line Park i New York - Udsigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter