High Line Park i New York

High Line Park i New York

High Line Park i New York er en langstrakt park, der ligger på en nedlagt højbane midt på Manhattan. Parken går fra Meatpacking District til Hudson Yards og har millioner af besøgende hvert år. På en gåtur gennem parken har du en fantastisk udsigt over Manhattan og Hudson River. Det giver også et hyggeligt afbræk fra Manhattans travle gader.

High Line Railroad

High Line Park ligger på en 2,3 km lang nedlagt højbane, som blev bygget i 1930’erne. Jernbanen løber parallelt med 10th Avenue. Fra 1934 blev den brugt til at transportere kød og fjerkræ til Manhattans vestside. Efterhånden foregik mere og mere transport via motorvejene, og jernbanen blev derfor overflødig og lukkede til sidst i 1980.

I 2003 blev det estimeret, at det ville koste helt op til 150 millioner dollars at lave High Line Park i New York. Det var mere, end hvad byen havde råd til. På grund af en forventet stigning i boligpriserne i området omkring High Line Park, hvilket ville give højere skatteindtægter, besluttede byen sig dog alligevel for at bygge parken.

I 2006 begyndte man at bygge den første af tre dele, og i juni 2009 blev den første del åbnet for offentligheden. Den 8. juni 2011 blev den anden del åbnet, og den sidste del åbnede i september 2014.I sommeren 2019 blev endnu en del af High Line – kaldet Spur – åbnet op, over Tenth Avenue og 30th Street. Det er den sidste del af den oprindelige jernbanekonstruktion. For at gøre High Line endnu bedre forbundet med byen, blev High Line – Moynihan Connector bygget. Den forbinder parken med Moynihan Train Hall.

High Line Park guidet tur

Hvis du gerne vil se dig omkring i High Line Park, mens du lærer om parkens historie (som går helt  tilbage til 1847), så tag på denne guidede gåtur. På den 2 timer lange tur hører du om New Yorks såkaldte West Side Cowboys og de forskellige planter, der gør den 2,33 km lange park så smuk. Efter gåturen gennem parken besøger du og resten af turgruppen White Star Pier. Det var her, de overlevende fra Titanic kom i land. I kommer også forbi den gamle Nabisco-fabrik, hvor Oreo-kiksen blev opfundet. Jeg anbefaler, at du tager på den guidede tur mellem slutningen af marts og slutningen af oktober, hvor planterne står i flor.

Book dine billetter til  High Line Park guidet gåtur her

High Line Park i New York - Liggestole High Line Park i New York - Urban Park

Gåtur på High Line

Du kan selvfølgelig også tage en gåtur på egen hånd på High Line i New York. Der er gratis adgang til parken, og det er den perfekte rute gennem Chelsea, fra det splinternye kvarter Hudson Yards til Greenwich Village eller omvendt. Her er den rute på High Line, jeg anbefaler at følge:

Start gåturen ved begyndelsen af High Line på 34th Street, mellem 11th Avenue og 12th Avenue. Du kommer ind i High Line-parken via en rampe, som er tilgængelig for kørestolsbrugere. Inden du starter gåturen gennem parken, så tag et kig rundt i kvarteret Hudson Yards, der blandt andet byder på det imponerende bygningsværk Vessel. I samme område finder du Edge Observation Deck, som er det højeste udendørs observationsdæk i New York.

Gå gennem parken i dit eget tempo, og stop op for at nyde den fine udsigt og tage billeder undervejs. Det er den bedste måde at opleve High Line på. Gåturen på High Line byder på højdepunkter såsom:

 • Philip A. and Lisa Maria Falcone Flyover, mellem 25th Street og 27th Street: Her tager High Line dig op over trætoppene.
 • 10th Avenue Square & Overlook på 17th Street: Find en siddeplads, og se på det summende byliv for en stund. Der er også jævnligt forskellige optrædener her.
 • Chelsea Market Passage, mellem 15th Street og 16th Street: Tag ned på Chelsea Market for at holde en spisepause. Markedet har til huse i en gammel kiksefabrik (Nabisco), og her kan du finde mange lækkerier.
 • Tiffany & Co. Foundation Overlook på Gansevoort Street: En balkon med udsigt til gaden, som markerer den sydlige afgrænsning af High Line-parken. I 1980’erne blev  jernbanen syd for dette punkt fjernet for at gøre plads til nye huse.

Når du har gået gennem hele High Line, kan du komme ned til New Yorks travle gader igen i krydset ved Gansevoort Street og Washington Street. Herfra kan du gå til Greenwich Village, et kvarter der er kendt for sin hyggelige atmosfære, og som har lagt kulisse til mange tv-serier.

Erics tip: “Jeg synes, High Line Park er en unik og ganske særlig park i New York. Parken byder på urban natur og en smuk og helt speciel udsigt over byen. Om foråret og sommeren tager High Line Park sig bedst ud. Om vinteren er de fleste af planterne væk, men parken er alligevel et besøg værd på denne årstid.”

Kunst i High Line Park

En gåtur på High Line byder ikke alene på en skøn udsigt over byen, men også på mange kunstværker. High Line Park har 30 kunstprojekter om året, og nogle af værkerne bliver udstillet i parken, f.eks. skulpturer, vægmalerier og videoinstallationer. Gåturen gennem High Line Park byder dermed også på et kulturelt indspark!

Praktisk information

 • Sted: High Line Park ligger på Manhattans vestside, mellem Gansevoort Street (Meatpacking District) og West 34th Street, ved 10th og 12th Avenue.
 • Åbningstider:
  • 1. december – 31. marts fra kl. 07.00-19.00
  • 1. april – 31. maj fra kl. 07.00-22.00
  • 1. juni – 30. september fra kl. 07.00-23.00
  • 1. oktober – 30. november fra kl. 07.00-22.00

High Line Park i New York - ophejst Park High Line Park i New York - Gåtur

Hvor starter og slutter High Line?

High Line Park strækker sig mellem Gansevoort St. og 34th St., og der er flere indgange langs med den. Du kan gå i begge retninger, så High Line har ikke som sådan et start- og slutpunkt.

Hvor lang tid tager det at gå gennem High Line?

High Line Park i New York strækker sig over 2,3 km, og det tager omkring 30 minutter at gå gennem den.

Hvorfor er High Line Park så populær?

High Line-parken er anlagt på en nedlagt højbane. Det gør den til en grøn oase med en god udsigt over Manhattan og Hudson River. Læs mere om den populære park her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev