2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Harlem i New York

Harlem i New York

Harlem i New York

Der er mange turister, der tror, at New York er en meget farlig by, og at det ikke er sikkert at færdes i Harlem. Det dårlige ry stammer tilbage fra 1980’erne og 1990’erne, da der var massive problemer på grund af salg og misbrug af crack. Der er dog meget, der har ændret sig siden dengang. I dag er New York en af de sikreste storbyer i USA. Især Harlem havde et dårligt ry, men her er man også ved at have vendt skuden. Jeg har ikke noget problem med at gå rundt alene om aftenen i Harlem. Heller ikke den tidligere præsident Bill Clinton har noget imod at færdes i Harlem, for der ligger hans kontor nemlig.

Harlems historie

Harlem i New York har en spændende historie, der har budt på både positive og negative hændelser. Kort fortalt så startede det hele i 1626, da hollænderne slog sig ned og gav området navnet Nieuw Haarlem (ny Harlem). Mod slutningen af 1800-tallet var det et meget elegant område. Det vidner de mange smukke huse, der fortsat er at finde i Harlem, om. I 1930’erne flyttede de fleste af de velhavende, hvide beboere væk i kølvandet på børskrakket. Kort derefter flyttede mange afroamerikanere fra Sydstaterne til Harlem i jagten på arbejde.

Harlem i New York - Brownstone-huse Harlem i New York - Kirke

Harlem er kendt for sin musikalske historie, og det er fortsat et godt sted at få sig en god musikalsk oplevelse. Du bør helt sikkert besøge det flotte Apollo Theater på 125th Street (mellem Frederic Douglas og 7th Avenue). Her holder de en gang om ugen Amateur Night, hvor publikum bestemmer vinderen ved at klappe eller buhe.

Jeg kan også anbefale at tage på en guidet gospeltur i Harlem. Man kan ikke bare vade ind i en hvilken som helst gammel kirke en søndag morgen. Sørg derfor for at booke en guidet tur på forhånd, hvis du gerne vil opleve autentisk gospel. De guidede ture foregår på onsdage og søndage.

Harlem i New York - Vejskilte Harlem i New York - Soul food

Erics tip: Harlem består af mange forskellige områder, nogle mere sikre end andre. Som tommelfingerregel er den del, der ligger syd for 125th Street og vest for Park Avenue sikkert at besøge. Hvis du gerne vil tage på sightseeing her så gør det om dagen. Vil du til en anden del af Harlem, eller vil du derhen om aftenen, så anbefaler jeg, at du tager en taxa og ikke går for meget omkring.

Mad og drikke i Harlem

Prøv den traditionelle afroamerikanske mad, som kaldes soul food. Soul food minder meget om den mad, der serveres i Sydstaterne (Louisiana og Mississippi for eksempel). Vi snakker blandt andet retter med friturestegt kylling, søde kartofler og bønner. Det er ikke lige sagen, hvis du er på slankekur, men det smager nu skønt. Et hotspot, der kan anbefales (Obama har holdt en indsamling her) er Red Rooster Harlem på Lenox Avenue, mellem 125th og 126th Street. Ofte er det nødvendigt at reservere et bord mindst et par uger i forvejen. Jeg har dog også prøvet bare at tage derind uden en reservation, og inden for et kvarter fik jeg et bord. Hvis der er helt fuldt, så gå en blok ned ad samme gade til Sylvia’s Restaurant, hvor du kan nyde smagen af ægte soul food. Jeg kan også anbefale Shrine på Adam Clayton Jr blvd, mellem 133rd og 134th Street. Her bydes der på livemusik, og der er ikke mange turister, som lægger vejen forbi dette spillested.

Harlem i New York - Apollo Theatre Harlem i New York - Sylvia's Restaurant

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter