Jul i New York 2024

Jul i New York

Det er ganske fortryllende, når det er jul i New York. Amerikanerne elsker at pynte deres hjem, og i butiksruderne er der også julepyntet til den helt store guldmedalje. Byen er altid smuk, når den er oplyst, men til jul er belysningen helt eventyrlig.

I USA fejrer man jul på Christmas Day den 25. december, altså det vi i Danmark kalder 1. juledag. Christmas Eve er den 24. december, og selvom det direkte oversat betyder juleaften, så svarer det nærmere til lille juleaften. Det er nemlig først dagen derpå, der bliver udvekslet gaver og spist julemiddag.

Hvad kan du forvente til jul?

Ligesom i Danmark samles familier og spiser sammen og udveksler gaver til jul i USA. I de amerikanske hjem er det helt klart det at åbne gaver, der er højdepunktet på Christmas Day. De fleste butikker, og endda stormagasinerne, er lukkede på Christmas Day (1. juledag), så husk at have det in mente. Derudover er der en masse af sjove ting at lave i julen i New York.

Julemiddag i New York

Hvis du vil spise ude, sørg for at reservere i god tid: Alle restauranter er fuldt bookede uger eller endda måneden i forvejen.

Jeg anbefaler Boucherie, Peter Luger Steakhouse, Marseille og Bryant Park Grill. Hvis du besøger New York som en del af en større gruppe, så er den italienske familierestaurant Carmine’s et rigtigt godt sted at tage hen.

Juleaften i New York

På Christmas Day (1. juledag) er mange restauranter fuldt bookedede, da newyorkerne gerne spiser ude denne dag. Det samme gør sig dog ikke gældende dagen før på juleaften. Er du i New York til jul? Selvfølgelig er det værd at forsøge at reservere et bord på en restaurant på Christmas Day, men lykkedes det ikke, så tag ud for at spise juleaften i stedet. Du kan se de forskellige muligheder for julemiddage ovenover.

Vil du vide alt om julen i New York? Tilmeld dig mit nyhedsbrev her og hold dig opdateret!

Erics tip: “VIl du være sikker på en god oplevelse, så kan du også booke et luksuriøst juleaften cruise med middag. På dette middagscruise har du en smuk udsigt over New York, og du kan nyde maden ombord. En anden hyggelig mulighed den 24. eller 25. december er at løbe på skøjter ved Rockefeller Center!”

Jul i New York - Julekugler Jul i New York - Julepynt

Christmas Day i New York

På Christmas Day (1. juledag) i New York er det rart  bare at gå lidt omkring i byen. Gå rundt i selve byen, eller tag ind i Central Park. På din gåtur kan du eksempelvis tage dig tid til at løbe på skøjter, hvilket er en hyggelig oplevelse, der nok skal få julestemningen i top.

Vil du gerne se en musical eller en sportskamp? Så tag ind og se den klassiske julemusical Radio City Christmas Spectacular, der er et vidunderligt show med flotte kostumer og imponerende koreografi. Der bliver tit spillet en basketballkamp til jul, så der er en chance for, at New York Knicks spiller på Christmas Day i New York.

Hvis du gerne vil nyde et hyggeligt julecruise og samtidig beundre Manhattans skyline dagene omkring jul, så kan jeg anbefale at tage på julehygge cruise. Derudover er der mulighed for at booke et Holiday brunch cruise.

Bemærk: Frihedsgudinden og mange museer holder lukket på Christmas Day (1. juledag). Se her, hvad der er åbent på første juledag i New York.

Læs om, hvordan du bedst oplever julestemningen i New York

Jul i New York - Radio City Christmas Spectacular

Sner det i New York til jul?

Normalt er det ikke så koldt i New York i december. Derfor er det ikke så sandsynligt, der bliver hvid jul. Men derfor er julestemningen i New York alligevel i top!

Kan jeg spise ude til jul i New York?

Det er hyggeligt at spise på en af New Yorks restauranter til jul. Der er flere anbefalelsesværdige restauranter til jul i New York. Sørg for at booke bord i god tid. Juleaften er et cruise med middag en hyggelig måde at tilbringe aftenen på.

Er butikkerne åbne til jul i New York?

Mange butikker, også stormagasiner, er lukket den 25. december. Det gælder også mange attraktioner. Skøjteløb og et cruise (med middag) er blandt de sjove ting, man kan foretage sig til jul.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev