Jul i New York 2021

Jul i New York

Det er ganske fortryllende, når det er jul i New York. Amerikanerne elsker at pynte deres hjem, og i butiksruderne er der også julepyntet til den helt store guldmedalje. Byen er altid smuk, når den er oplyst, men til jul er belysningen helt eventyrlig.

I USA fejrer man jul på Christmas Day den 25. december, altså det vi i Danmark kalder 1. juledag. Christmas Eve er den 24. december, og selvom det direkte oversat betyder juleaften, så svarer det nærmere til lille juleaften. Det er nemlig først dagen derpå, der bliver udvekslet gaver og spist julemiddag.

Hvad kan du forvente til jul?

Ligesom i Danmark samles familier og spiser sammen og udveksler gaver til jul i USA. I de amerikanske hjem er det helt klart det at åbne gaver, der er højdepunktet på Christmas Day. Hvis du gerne vil spise ude, så anbefaler jeg, du reserverer bord lang tid i forvejen. Du kan nemlig godt regne med, at byens restauranter er fuldt bookede uger, eller endda måneder, i forvejen. Jeg anbefaler Milos Wine Bar, Peter Luger Steakhouse, Marseille og Bryant Park Grill. Hvis du besøger New York som en del af en større gruppe, så er den italienske familierestaurant Carmine’s et rigtigt godt sted at tage hen. De fleste butikker, og endda stormagasinerne, er lukkede på Christmas Day (1. juledag), så husk at have det in mente.

Juleaften i New York

På Christmas Day (1. juledag) er mange restauranter fuldt bookedede, da newyorkerne gerne spiser ude denne dag. Det samme gør sig dog ikke gældende dagen før på juleaften. Er du i New York til jul? Så er det en god idé at fokusere på juleaften. Selvfølgelig er det værd at forsøge at reservere et bord på en restaurant på Christmas Day, men lykkedes det ikke, så tag ud for at spise juleaften i stedet.

Erics tip: VIl du være sikker på en god oplevelse, så kan du også booke et luksuriøst juleaften cruise med middag. På dette middagscruise har du en smuk udsigt over New York, og du kan nyde maden ombord. En anden hyggelig mulighed den 24. eller 25. december er at løbe på skøjter ved Rockefeller Center om aftenen inkl. entré til observationsdækket Top of the Rock !

Jul i New York - Julekugler Jul i New York - Julepynt

Christmas Day i New York

På Christmas Day (1. juledag) i New York er det rart  bare at gå lidt omkring i byen. Gå rundt i selve byen, eller tag ind i Central Park. På din gåtur kan du eksempelvis tage dig tid til at løbe på skøjter, hvilket er en hyggelig oplevelse, der nok skal få julestemningen i top.

Vil du gerne se en musical eller en sportskamp? Så tag ind og se den klassiske julemusical Radio City Christmas Spectacular, der er et vidunderligt show med flotte kostumer og imponerende koreografi. Der bliver tit spillet en basketballkamp til jul, så der er en chance for, at New York Knicks spiller på Christmas Day i New York.

Hvis du gerne vil nyde en god brunch og samtidig beundre Manhattans skyline, så kan jeg anbefale at tage på brunch-cruise 1. juledag. Der er også mulighed for at købe premium-billetter til cruiset, hvilket giver dig adgang til det øverste dæk

Bemærk: Frihedsgudinden holder lukket på Christmas Day (1. juledag)

Læs om, hvordan du bedst oplever julestemningen i New York

Jul i New York - Radio City Christmas Spectacular

Sner det i New York til jul?

Normalt er det ikke så koldt i New York i december. Derfor er det ikke så sandsynligt, der bliver hvid jul. Men derfor er julestemningen i New York alligevel i top!

Kan jeg spise ude til jul i New York?

Det er hyggeligt at spise på en af New Yorks restauranter til jul. Der er flere anbefalelsesværdige restauranter til jul i New York. Sørg for at booke bord i god tid. Juleaften er et cruise med middag en hyggelig måde at tilbringe aftenen på.

Er butikkerne åbne til jul i New York?

Mange butikker, også stormagasiner, er lukket den 25. december. Det gælder også mange attraktioner. Skøjteløb og et cruise (med middag) er blandt de sjove ting, man kan foretage sig til jul.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter