Labor Day i New York 2021

Labor Day i New York

Labor Day er en national helligdag, der markerer sommerens afslutning. Oprindeligt var Labor Day dedikeret til arbejdernes sociale og økonomiske rettigheder. Hvad kan man lave på Labor Day i New York? Det finder du svaret på her på siden.

Hvad er Labor Day?

Labor Day afholdes hvert år for at fejre arbejdernes bidrag til USA’s succes, styrke og velfærd. Den dag i dag anses Labor Day eller Labor Day Weekend dog mere som en markering af sommerens afslutning. Det er også årets sidste chance for at lave udendørs aktiviteter med familie og venner.

Hvornår er det Labor Day?

I USA fejres Labor Day hvert år den første mandag i september. I 2021 er det Labor Day mandag 6. september.

Forskellen på Labor Day og Arbejdernes kampdag

I Danmark og mange andre lande fejrer man Arbejdernes kampdag i maj. Labor Day svarer til Arbejdernes internationale kampdag, men det fejres blot på et andet tidspunkt af året i USA (og Australien og Canada). I USA har man valgt at lægge Labor Day i september i stedet for maj for at udfylde det store hul mellem de to nærmeste helligdage, 4th of July og Thanksgiving.

Hvad kan du forvente dig af Labor Day?

Eftersom Labor Day er en national helligdag, så er alle skoler, offentlige kontorer og de fleste virksomheder lukkede. Mange folk tager i parken og har picnic eller griller. Der er også mange, der tager ud af byen og tilbringer weekenden i Hamptons eller på Fire Island som afslutning på sommeren. Sæsonen for amerikansk fodbold starter omkring Labor Day, så her begynder New York Giants og New York Jets at spille igen.

De fleste restauranter og butikker holder åbent i New York på Labor Day.

Tips til Labor Day

Du kan tage på museumsbesøg på Labor Day, for de fleste museer har nemlig åbent. Governors Island holder også åbent.

Desuden kan du tage i en af de mange parker i New York og nyde sommerens sidste solstråler sammen med newyorkerne. Hvis du gerne vil tilbringe Labor Day som de lokale (der ikke har forladt byen), så tag til Brooklyn og se West Indian Parade. Her kan du købe lækker street food og se på de energiske dansere, der er med i paraden. Hvert eneste år finder paraden sted på Labor Day i New York.

Der er også en Labor Day Parade, som altid foregår på den første eller anden lørdag i september. Labor Day Parade blev afholdt for første gang på den allerførste Labor Day i 1882, og siden har den været en fast tradition. Dagen og alle dens aktiviteter var dedikeret til arbejderne og deres familier.

Labor Day i New York - Governors Island Labor Day i New York - Gåtur i Central Park

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter