Labor Day i New York 2023

Køb billetter nu
Labor Day i New York

Labor Day er en national helligdag, der markerer sommerens afslutning, og i 2023 er det Labor Day mandag 4. september. Oprindeligt er Labor Day en årlig hyldest til det bidrag, som arbejdere har ydet til styrken, succesen og velfærden i USA. Det er også sidste chance for at tage til eller arrangere et udendørs arrangement eller en lang weekend væk. Hvad kan man lave på Labor Day i New York? Det finder du svaret på her på siden.

Hvad kan du forvente dig af Labor Day?

Under Labor Day vil de fleste restauranter og butikker forblive åbne, men alle skoler, offentlige kontorer og de fleste virksomheder lukkede. Newyorkere tager i parken og har picnic eller griller. Der er også mange, der tager ud af byen og tilbringer weekenden i Hamptons eller på Fire Island som afslutning på sommeren. Baseballsæsonen er i fuld gang omkring Labor Day, hvilket betyder, at New York Yankees og New York Mets spiller.

I Labor Day og Labor Day weekend er der en masse specielle begivenheder, der er sjove at lave. Se en komplet oversigt over fester, krydstogter og mere her.

Tips til Labor Day

Du kan tage på museumsbesøg på Labor Day, for de fleste museer har nemlig åbent.

Governors Island er et populært sted at nyde naturen. Desuden kan du tage i en af de mange parker i New York og nyde sommerens sidste solstråler sammen med newyorkerne. Hvis du gerne vil tilbringe Labor Day som de lokale (der ikke har forladt byen), så tag til Brooklyn og se West Indian Parade. Her kan du købe lækker street food og se på de energiske dansere, der er med i paraden. Hvert eneste år finder paraden sted på Labor Day i New York.

Der er også en Labor Day Parade, som altid foregår på den første eller anden lørdag i september. Labor Day Parade blev afholdt for første gang på den allerførste Labor Day i 1882, og siden har den været en fast tradition. Dagen og alle dens aktiviteter var dedikeret til arbejderne og deres familier.

Forskellen på Labor Day og Arbejdernes kampdag

I Danmark og mange andre lande fejrer man Arbejdernes kampdag i maj. Labor Day svarer til Arbejdernes internationale kampdag, men det fejres blot på et andet tidspunkt af året i USA (og Australien og Canada). I USA har man valgt at lægge Labor Day i september i stedet for maj for at udfylde det store hul mellem de to nærmeste helligdage, 4th of July og Thanksgiving.

Labor Day i New York - Governors Island Labor Day i New York - Gåtur i Central Park

Hvad er Labor Day?

Labor Day er en årlig hyldest til det bidrag, som arbejdere har ydet til styrken, succesen og velfærden i USA. I dag ses Labor Day eller Labor Day Weekend primært som afslutningen på sommersæsonen. Det er også sidste chance for at tage til eller arrangere et udendørs arrangement eller en lang weekend væk.

Hvornår er Labor Day?

I USA fejres Labor Day hvert år den første mandag i september. I 2023 er det Labor Day mandag 4. september.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev