Markeder i New York

Markeder i New York

Markeder i New York er et billigere alternativ til at handle i normale supermarkeder. Varerne er ofte mere friske og meget billigere her. Derfor er der mange newyorkere, der ofte køber ind ved de forskellige markeder rundt om i byen. Markeder i New York er et godt sted at nyde den hyggelige atmosfære og at smagsprøve lokale produkter.

Contents

Union Square Greenmarket

Union Square Greenmarket finder sted hver mandag, onsdag, fredag og lørdag på den nordlige og østlige del af Union Square. Her kan du fra klokken 08.00-18.00 gå op opdagelse i et bredt udvalg af friske varer fra lokale landmænd og producenter. Du kan komme derhen med subway-linje 4, 5, 6, N eller R til 14th Street/Union Square, og derfra kan du ikke undgå at se de hvide telte. En økologisk/miljøvenlig følelse præger markedet, og der er endda nogle boder, som har solpaneler. Der er dog meget mere end bønder og friske lokale produkter. Det er blevet et trendy sted at handle og ikke mindst at blive set handle. Union Square Greenmarket byder på mellem 80 og 140 boder, og det er også det perfekte sted at købe nybagt brød og bagværk. Sæt for eksempel tænderne i en blåbærpie eller en muffin med æble og kanel. Markedet er også kendt for sit fine udvalg af blomster og planter. Du kan også finde ting som økologisk honning, ahornsirup og lavendel her.

Erics tip: Besøg helst markedet på en hverdag, da der normalt er meget travlt om lørdagen.

Markeder i New York - Union Square Greenmarket Markeder i New York - Planter på Union Square

Chelsea Market

Chelsea Market er et indendørs marked i Meatpacking District. Det ligger i en tidligere industribygning på 9th Avenue (mellem 15th og 16th Street), og du kan komme derhen ved at tage subway-linje A, C eller E til 14th Street/8th Avenue. Ikke alene er det et perfekt sted at købe madvarer, men det er også et godt sted at købe snacks. Gå til Amy’s Bread for lækre sandwich, muffins og cupcakes. Hos Friedman’s Lunch kan du sidde ved de høje borde og nyde ægte amerikansk comfort food såsom burgere, chiliretter eller macaroni ‘n’ cheese. Chelsea Thai er også et godt sted at snuppe en hurtig frokost. Her tilbereder de maden lige foran dig. Hvis du ikke er sulten, så er Chelsea Market også et godt sted at købe bøger, køkkengrej og endda asiatiske smykker og andre pyntegenstande.

Erics tip: Er du til sushi? Så kan skal du smage den lækre sushi, der kan købes her.

Markeder i New York - Chelsea Market Markeder i New York - Chelsea Market Hallway

Smorgasburg i Brooklyn

Smorgasburg er et hipt madmarked ved Brooklyn Flea, der foregår i weekenden. Det er meget populært blandt både de lokale og foodies. Der er over 100 boder med mad fra alle verdenshjørner, så enhver foodies tænder vil hurtigt løbe i vand på dette marked. Sørg for at tage derhen på tom mave, så der er plads til at få smagt på lidt af hvert. Smorgasburg byder på retter som all-beef ramen burger, stegte ansjoser med røget paprika-aioli, is med honning, fersken og kamille samt sandwich med aubergine og ricotta. Hvis du bare ikke kan få nok, så kan du købe lækkert syltetøj, mayonnaise eller saucer til at tage med hjem til Danmark. I sommersæsonen foregår markedet Smorgasburg to steder i Brooklyn, nemlig Williamsburg og Prospect Park. Om vinteren skifter lokationen fra år til år.

Erics tip: Smorgasburg har flere forskellige lokationer, men jeg kan personligt bedst lide stemningen ved Williamsburg Smorgasburg.

Eataly

Eataly er en hyldest til det italienske køkken. Mesterkokken Mario Batali åbnede det i 2010, og siden da har der været travlt hver eneste dag. Det ligger på 200 Fifth Avenue (mellem 23rd og  24th Street), ved subway-stationen 23rd Street. Eataly byder blandt andet på et market, espressobarer, en butik med gelato, barer, en spiritusforretning, en butik med kogebøger og køkkengrej, en kokkeskole og forskellige restauranter. Du kan få alle mulige slags lækkerier i Eataly, lige fra hele fisk til frisk mozzarella og importeret parmaskinke. Restauranterne og barerne har alle forskellige ting, de er specialiseret i, så der er et bredt udvalg af italienske retter og drikkevarer at vælge mellem. Desværre er det ikke en billig fornøjelse. En platte med forskellige slags skinke koster fra 11 dollars, og et glas vin koster mindst 7 dollars. Bestiller du en hovedret eller en flaske vin, bliver det hurtigt dyrt. Den bedste måde at udforske Eataly på er ved at drikke en kop espresso, spise en is (som er blandt de ti bedste i New York) eller snuppe en eftermiddagsdrink. Du kan finde en mindre placering af Eataly nær 9/11 Museum.

Erics tip: Vil du gerne spise på en af restauranterne? Så sørg for at være der, inden der bliver travlt (i hvert fald inden klokken 18.30). Kommer du senere end det, så skal du formentlig vente et par timer på et bord.

Markeder i New York - Eataly Markeder i New York - Eataly

Le District

Le District ligger på Lower Manhattan, tæt på One World Observatory. Det kan betegnes som kan den franske pendant til Eataly. Her kan du nyde herlige franske oste hos La Fromagerie, nybagt brød hos La Boulangerie og macarons hos La Pâtisserie for bare at nævne nogle få af de mange lækre muligheder. Hvis du er på udkig efter retter fra det franske køkken og franske delikatesser, så er det bestemt stedet at tage til. Udover boderne er der en hyggelig bar og tre franske restauranter.

Markeder i New York - Charcuterie i Le District Markeder i New York - Le Bar i Le District

Julemarkeder

Der er en række julemarkeder i New York, som er en del af ting at lave i julen I New York. Fra slutningen af oktober eller begyndelsen af november kan du besøge et par stykker. Du får dog den bedste oplevelse, når alle julelysene pynter i byen. Dette sker efter Thanksgiving. Grand Central og Columbus Circle har også julemarkeder, men de bedste er i Bryant Park og på Union Square.

Julemarked på Union Square

Julemarkedet på Union Square er et godt sted at tage til, hvis du gerne vil sætte tænderne i nogle julegodter og drikke et glas gløgg. Markedet ligger midt på Manhattan, hvilket gør det nemt at komme til. Her er næsten 100 boder, hvor der blandt andet sælges hyggelige julegaver. Hvis du er heldig, ser du også et kor, der synger julesalmer. Det skal nok få julestemningen helt i top.

Julemarkedet på Union Square Christmas holder åbent fra slutningen af november til den 24. december (lukket på Thanksgiving).

Markeder i New York - Union Square Christmas Market Markeder i New York - Julekranse på Union Square

Julemarked i Bryant Park

Tag til julemarked i Bryant Park, hvis du gerne vil have have en rigtig hyggelig oplevelse med masser af julestemning. Her kan du løbe på skøjter, drikke varm kakao, beundre de små hytter og selvfølgelig købe en masse julekugler til træet derhjemme. Der er en helt fantastisk atmosfære i parken, så du kan let få et par timer til at gå her.

Julemarkedet i Bryant Park holder åbent fra slutningen af oktober til starten af januar.

Markeder i New York - Bryant Park julepynt Markeder i New York - Bryant Park julemarked

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev