Drikkepenge i New York

Drikkepenge i New York

At give drikkepenge i New York er en del af den daglige rutine. Det virker som om, newyorkere konstant giver drikkepenge. Man giver drikkepenge på restauranter, på barer og natklubber, til taxachaufføren, i skønhedssalonen, og endda når nogen hjælper dig med at bære din bagage. Man giver ikke blot drikkepenge i New York for at vise, at man sætter pris på den gode service. Det er en hel normal afgift som betales oveni regningen. Newyorkere er gode til at give drikkepenge, og de giver normalt ikke under 18% i drikkepenge på restauranter.

Drikkepenge for forskellige tjenester i New York

Det er ikke altid, turister, der besøger New York, er vant til at give drikkepenge. Jeg har samlet nogle tips her, for at gøre det nemmere for dig at finde ud af, hvad du skal gøre mht. drikkepenge under dit ophold i The Big Apple.

Drikkepenge på restauranter

Det er meget vigtigt, at give drikkepenge på restauranter i New York, da drikkepenge udgør en betydelig del af tjenernes løn. Det er meget almindeligt, at ansatte på restauranter bliver betalt mindre end minimumslønnen, og det forventes at drikkepengene kan gøre det op for den meget lave løn. Derfor skal du endelig huske at give din tjener drikkepenge.

En nem måde at udregne drikkepenge på er ved at fordoble momsen. På restauranter i New York City er det normalt at give 20% i drikkepenge. Den lokale moms i New York city er 8,875%, så det er nemt at gange det beløb, der skal betales i moms med 2 og så runde op. Der er meget debat om, hvorvidt man skal udregne drikkepengene ud fra beløbet med eller uden moms. De fleste folk giver drikkepenge ud fra det totale beløb (inklusive moms). Desuden kan du forvente et tillæg ved betaling med kreditkort under hensyntagen til transaktionsomkostninger. Bemærk venligst, at drikkepenge allerede kan være inkluderet i nogle restauranter, især dem omkring Times Square. Dette beskrives ofte som “gratuity” på kvitteringen.

Nogle af de finere restauranter har en ansat ved toiletterne, og de forventer at få 1-2 $ i drikkepenge. Ved garderoben giver man 1 $ i drikkepenge.

Service charge

Nogle gange er drikkepenge allerede inkluderet på regningen under ‘’service charge’’ eller ‘’gratuity.’’ Det kan eksempelvis ske, hvis I er en gruppe på 5-6 personer eller mere, eller hvis restauranten ligger i et meget turistet område. Sørg altid for at tjekke regningen nøje. Du kan forvente, at denne service charge ligger på omkring 18%.

Betaling med kreditkort

Du kan bede tjeneren om regningen (bill eller check), eller bare sige du gerne vil betale. Tjeneren kommer så med din regning på et lille fad eller hæfte. Husk at tjekke den nøje først. For det meste skal du selv udregne, beløbet du vil give i drikkepenge, og tilføje det til det totale beløb. Læg dit kreditkort på det lille fad eller i hæftet. Tjeneren tager kreditkortet med sig og kommer tilbage med kreditkortet, en kvittering du skal signere og en kopi af kvitteringen til dig.

Nu skal du beregne og tilføje drikkepengene til det samlede beløb på kvitteringen. Det meste af tiden vil du se foreslåede drikkepengebeløb nederst på din kvittering. Hvis du giver drikkepenge kontant (ingen mønter), så skriv “cash on the table” på kvitteringen. Når du tilføjede tippet, kan du efterlade den underskrevne kvittering og kuglepen på bordet. Det er ganske sikkert at bruge et kreditkort på restauranter i New York. De trækker ikke et større beløb, end det der står på regningen. Behold kopien af kvitteringen, og skriv det totale beløb på den.

Drikkepenge i New York - Hvordan giver man drikkepenge Drikkepenge i New York - Regning

Drikkepenge på barer og caféer med selvbetjening

På caféer med selvbetjening er det almindeligt at runde beløbet op frem for at give drikkepenge separat. På en bar kan du give 1-2 $ i drikkepenge per drink og efterlade pengene i baren.

Drikkepenge i en taxa

I taxaer i New York er det normalt at runde beløbet op på kortere ture, mens det på længere ture er almindeligt at give 10-15% i drikkepenge. Det er altid smart at have kontanter klar, når du ankommer til New York. Selv hvis du har sørget for at booke din transport fra lufthavnen til dit hotel på forhånd, så forventer chaufføren alligevel at få drikkepenge.

Drikkepenge på hotellet

Det forventes også, at man giver drikkepenge på hoteller i New York. Hvis personalet hjælper dig med at bære dine kufferter, forventer de 1-2 $ i drikkepenge per kuffert. Hvis dørmanden vinker en taxa til siden til dig, så bør du give ham 1 $. Rengøringspersonalet forventer sandsynligvis også 1-2 $ for et par nætter, forudsat værelset var rent.

Drikkepenge til din guide

En af de bedste måder at lære New York at kende på er ved at tage på en guidet tur. Som hovedregel forventer din guide at få drikkepenge. Hvis du er på en guidet tur i bus, så forventer chaufføren også at få drikkepenge, og omkring 5-10 $ er et godt beløb at give. Dette gør sig dog ikke gældende for ture med hop-on-hop-off-busser.

Drikkepenge i skønhedssaloner

I New York er der masser af muligheder for at få skønhedsbehandlinger til en god pris. Der er neglesaloner og frisører på ethvert gadehjørne, og mange steder behøver du ikke at bestille tid. Din negletekniker forventer omkring 15-20% i drikkepenge. Det samme gør sig gældende ved frisøren. Her kan du også give 2-5 $ i drikkepenge til personen, der vasker dit hår. Det forventes næsten altid, at du betaler drikkepenge i kontanter.

Erics tip: Hvor meget man giver i drikkepenge er en smagssag, Der er mange diskussioner om drikkepenge, og du skal betragte ovenstående råd som vejledende. Du skal selvfølgelig give det, du har lyst til, men husk på, at lønningerne er baseret på, at personalet får drikkepenge.

Måske du også er interesseret i:

Skal man give drikkepenge i New York?

Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge, men det er vigtigt at huske på, at drikkepenge udgør en stor del af mange newyorkeres løn.

Hvor meget skal man give i drikkepenge i New York?

Det er meget personligt, hvor meget man giver i drikkepenge, men newyorkere giver normalt ikke under 18% på restauranter. Læs her mine råd til, hvor og hvor meget du skal give i drikkepenge i New York.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev