Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York er også kendt som West Village og i folkemunde The Village. Kvarteret ligger på Manhattan, og her er der en intim, europæisk stemning. Bygningerne er forholdsvist lave, og det er et hyggeligt sted at tage en gåtur en søndag eftermiddag. Der er mange små pladser og haver i Greenwich Village, og da der ikke er høje bygninger, kan du fange flere solstråler her end andre steder i New York City.

Greenwich Village: et kreativt kvarter

Kedelig kan man ikke beskylde Greenwich Village for at være. Denne del af New York har været et vigtigt sted for adskillige af USA’s subkulturer. I 1930’erne og 40’erne var der mange kunstnere og sangere, der slog sig ned her. I 50’erne var området kendt som et sted, hvor der blev eksperimenteret med stoffer, og det tiltrak op gennem 60’erne mange musikere. Den kreative indflydelse på kvarteret skabte nye musikgenrer, og det var her artister som Bob Dylan og Neil Diamond startede karrieren. Dylan nævner endda The Village i nogle af hans sange. Det var også i dette frisindede miljø, LBGT-kulturen begyndte at vokse. Det var faktisk i Greenwich Village i 1970, verdens første Gay Pride fandt sted.

Greenwich Village i populære tv-serier

Du kan godt regne med at se et par bygninger, der ser bekendte ud i Greenwich Village. Har du set tv-serien ”Sex and the City”? Seriens hovedperson, Carrie Bradshaw, boede på 66 Perry Street. Er du fan af “Friends”? Så bliver du måske skuffet over at høre, at de berømte venners foretrukne café, Central Perk, faktisk aldrig har eksisteret. Til gengæld kan du tage på The Little Owl, som ligger i bunden af bygningen, hvor de boede i serien. Her har de i øvrigt også mange lækre ting på menuen.

Er du interesseret i at se flere steder, der har lagt kulisse til tv-serier og film? Så tag på en guidet tur til tv- og filmlokationer i New York.

Greenwich Village i New York - Bleecker Street Greenwich Village i New York - Taxi

Shopping og spisesteder i Greenwich Village

Selv om Greenwich Village har en del større butikker, så skyldes kvarterets charme i høj grad de mange lokale iværksættere med små, unikke butikker og restauranter. På 260 Bleecker Street finder du Faicco’s Pork Store, der er fuld af lækre italienske delikatesser. Udvælg et par lækkerier, og sæt kursen mod Pasticceria Rocco, hvor du kan købe supergod cannoli og en billig kop kaffe! Tag alle disse lækkerier med i Hudson River Park (omkring 10-15 minutters gang) til en picnic ved vandet. I Greenwich Village finder du også to steder fra min top-5-liste over pizzerier. Nummer 1 på listen, John’s Pizza, ligger på Bleecker Street. Gaden er blevet berømt takket være en sang med Simon & Garfunkel. Er du fan af både pizzaer og Spiderman? Så må du ikke gå glip af Joe’s Pizza. Pizzeriaet ligger på Carmine Street og var med i filmen “Spiderman 2”.

Greenwich Village i New York - Grove and Bedford Greenwich Village i New York - Gade

Guidede ture i Greenwich Village

Der er en række guidede ture, du kan tage på, hvis du gerne vil se nærmere på Greenwich Village. På en guidet tur kan du lære mere om denne del af byen og høre en lokal fortælle om området. Du kan udforske Greenwich Village på disse guidede ture:

 1. Family Greenwich Village Tour er en 2,5 time lang guidet tur, der egner sig godt til børn. Her lærer forældrene om kvarterets bohemefortid, mens ungerne slår sig løs på legepladsen og får en cupcake (bare rolig, der er også en til dig!).
  Book Family Greenwich Village Tour her
 2. Greenwich Village Food Tour and High Line Park er faktisk to guidede ture, der er slået sammen til en. Turen starter med en gåtur i High Line Park, og herefter er det tid til turens højdepunkt: maden! Du og resten af turgruppen gør holdt hele 6 steder, hvor I får en snack. OBS: spring morgenmaden over, så du har appetit til de mange snacks. Turen tager 3,5 time.
  Book Greenwich Village Food Tour and High Line Park
 3. Den “almindelige”’ Greenwich Village Tour er en 2-timers historisk guidet tur rundt i kvarteret. Du ser spillesteder, hvor stjerner som Bob Dylan og Janis Joplin har optrådt, stedet hvor kampen for de homoseksuelles rettigheder begyndte og en masse andet.
  Book Greenwich Village Tour her
 4. På Greenwich Village: Beatniks, Beer and Pizza Tour kommer du på flere pizzeriaer. Herefter kan du skylle pizzaslicene ned med en øl (inkluderet i prisen) på lokale barer, som Bob Dylan, Jack Kerouac og samtidige kunstnere plejede at besøge, mens guiden fortæller om deres turbulente liv.
  Book Beatniks, Beer and Pizza Tour her
 5. Hvis du er til rock ‘n’ roll, så bør du bestemt tage på en Rock ‘n’ Roll Walking Tour i Greenwich Village. Den dygtige lokale guide viser og fortæller dig om steder, hvor rockstjerner har boet og optrådt. Du kan vælge, om du vil starte turen i Greenwich Village eller East Village.
  Book Rock ‘n’ Roll Walking Tour her
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter