Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York ligger på Manhattan. I folkemunde kaldes kvarteret for The Village. Områdets intime, europæisk stemning og de forholdsvist lave bygninger gør det til et hyggeligt sted at tage en gåtur en søndag eftermiddag. Der er mange små pladser og haver i Greenwich Village, og da der ikke er høje bygninger, kan du fange flere solstråler her end andre steder i New York City.

Contents

Greenwich Village og West Village

Den vestlige del af Greenwich Village hedder West Village. Eftersom de to områder overlapper hinanden, så kan det skabe lidt forvirrende, omkring hvornår der er tale om Greenwich Village, og hvornår det er West Village. Overordnet set kan man sige, at Greenwich Village også består af “siden” øst for West Village, fra 6th Avenue til Broadway, hvilket inkluderer Washington Square Park og New York University.

Greenwich Villages historie

Kedelig kan man ikke beskylde Greenwich Village for at være. Denne del af New York har været et vigtigt sted for adskillige af USA’s subkulturer. I 1930’erne og 40’erne var der mange kunstnere og sangere, der slog sig ned her. I 50’erne var området kendt som et sted, hvor der blev eksperimenteret med stoffer, og det tiltrak op gennem 60’erne mange musikere. Den kreative indflydelse på kvarteret skabte nye musikgenrer, og det var her artister som Bob Dylan og Neil Diamond startede karrieren. Dylan nævner endda “The Village” i nogle af hans sange. Det var også i dette frisindede miljø, LBGT-kulturen begyndte at vokse. Det var faktisk i Greenwich Village i 1970, verdens første Gay Pride fandt sted.

Greenwich Village i TV-serier

Du kan godt regne med at se et par bygninger, der ser bekendte ud i Greenwich Village. Har du set tv-serien ”Sex and the City”? Seriens hovedperson, Carrie Bradshaw, boede på 66 Perry Street.

Er du fan af “Friends”? Så bliver du måske skuffet over at høre, at de berømte venners foretrukne café, Central Perk, faktisk aldrig har eksisteret. Til gengæld kan du tage på The Little Owl, som ligger i bunden af bygningen, hvor vennerne boede i serien. Her har de i øvrigt også mange lækre ting på menuen.

Book en guidet tur til tv- og filmlokationer i New York,  hvis du er gerne vil se flere steder, der har lagt kulisse til tv-serier og film.

Greenwich Village i New York - GadeGreenwich Village i New York - Friends bygning

Shopping og spisesteder i Greenwich Village

Selv om Greenwich Village har en del større butikker, så skyldes kvarterets charme i høj grad de mange lokale iværksættere med små, unikke butikker og restauranter. På 260 Bleecker Street finder du Faicco’s Pork Store, der er fuld af lækre italienske delikatesser. Udvælg et par lækkerier, og sæt kursen mod Pasticceria Rocco, hvor du kan købe supergod cannoli og en billig kop kaffe! Tag alle disse lækkerier med i Hudson River Park (omkring 10-15 minutters gang) til en picnic ved vandet.

I Greenwich Village finder du også to steder fra min topliste over pizzeriaer. John’s Pizza, ligger på Bleecker Street, hvilket er blevet berømt takket være en sang af Simon & Garfunkel. Er du fan af både pizzaer og Spiderman? Så må du ikke gå glip af Joe’s Pizza. Pizzeriaet ligger på Carmine Street og var med i filmen “Spiderman 2”.

Mit favoritsted at spise morgenmad i New York findes også i Greenwich Village. Buvette Gastrothèque byder på retter med et fransk tvist dishes dagen igennem. Jeg tager jævnligt på den hyggelige bistro og spiser en lille morgenmad eller søndagsbrunch.

Greenwich Village i New York - atmosfæreGreenwich Village i New York - restauranter

Hoteller i Greenwich Village

Der ligger ikke så mange hoteller i Greenwich Village. Her er ikke hoteller fra de store kæder her, men til gengæld er der autentiske hoteller i forskellige prisklasser. Hvis du gerne vil bo i området, så  er Walker Hotel Greenwich Village  et godt hotel med gode faciliteter, og her har nogle af værelserne endda altan. Af andre gode hotelmuligheder kan nævnes det klassiske The Jane Hotel og Washington Square Hotel.

Guidede ture i Greenwich Village

Der er en række guidede ture, du kan tage på, hvis du gerne vil se nærmere på Greenwich Village. På en guidet tur kan du lære mere om denne del af byen og høre en lokal fortælle om området. Du kan udforske Greenwich Village på disse guidede ture:

  1. High Line Park and Greenwich Village Food Tour er faktisk to guidede ture, der er slået sammen til én. Turen starter med en gåtur i High Line Park, og herefter er det tid til turens højdepunkt: maden! Du og resten af turgruppen gør holdt hele 6 steder, hvor I får en snack. Tip: Spring morgenmaden over, så du har appetit til de mange snacks. Turen tager 3,5 time.
    Book High Line Park and Greenwich Village Food Tour
  2. Den “almindelige”’ Greenwich Village Tour er en 2-timers historisk guidet tur rundt i kvarteret. Du ser spillesteder, hvor stjerner som Bob Dylan og Janis Joplin har optrådt, stedet hvor kampen for de homoseksuelles rettigheder begyndte og en masse andet.
    Book Greenwich Village Tour her
  3. Hvis du er til rock ‘n’ roll, så bør du bestemt tage på en Rock ‘n’ Roll Walking Tour i Greenwich Village. Den dygtige lokale guide viser og fortæller dig om steder, hvor rockstjerner har optrådt og hvor ikoniske albumcovers blev fotograferet.
    Book Rock ‘n’ Roll Walking Tour her

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev