National Museum of the American Indian i New York

National Museum of the American Indian i New York

National Museum of the American Indian i New York er bestemt et besøg værd. Det gælder, uanset om du er i New York for første gang, eller du har besøgt byen før. National Museum of the American Indian er en del af Smithsonian Institution i Washington D.C., selvom det altså ligger i New York. Smithsonian Institution er verdens største research- og museumskompleks, og det drives af den USA’s regering. Det er derfor gratis at besøge National Museum of the American Indian.

Contents

Fort Amsterdam

Det er dog ikke kun fordi, der er gratis entré, at det er hver at besøge museet. Du kan komme dertil ved at tage subway linje 4 eller 5 til Bowling Green eller subway-linje 1 til South Ferry. Når du kommer op fra metroen, kan du ikke misse den flotte bygning med imponerende søjler på begge sider og en elegant trappe.U.S. Custom House, hvor museet har til huse, ligner et græsk tempel. Bygningen er ikke blot smuk, men har også en indholdsrig historie. Den blev opført oven på ruinerne af Fort Amsterdam, der, som navnet antyder, blev bygget af hollænderne. Fort Amsterdam blev bygget i 1625 for at beskytte den nærliggende New Amsterdam havn. Det fungerede desuden som mødested, hvor de indfødte amerikanere byttede skind mod hollændernes viden om søfart og handelsruter. Desværre gik det ikke altid fredeligt for sig. New Amsterdam blev solgt til briterne i 1664, og de havde også konflikter med de indfødte. Der er derfor historiske grunde til, at National Museum of American Indian ligger i U.S. Custom House.

Infinity of Nations

Den permanente udstilling Infinity of Nations byder på forskellige indianske folkeslags historie og kunst. Udstillingen viser et udpluk af de millioner af genstande rige newyorker George Gustav Heye (1874-1957) samlede på sine rejser gennem Nord-, Syd- og Mellemamerika. Blandt de udstillede genstande er bl.a. tøj, redskaber og kunst lavet af indianere, inddelt efter deres levesteder. Når du kommer ind på museet i Lower Manhattan, finder du for enden af den ovale hal indgangen til denne udstilling.

National Museum of the American Indian i New York - Facade National Museum of the American Indian i New York - Udstilling

Omaha-stammen og Apsáalooke-stammen

Du kan f.eks. starte i den midterste del af udstillingen. Her kan du lære om stammerne Omaha og  Apsáalooke fra USA’s Midwest. Der er en meget lille brudekjole udstillet, som tilhørte den rige Inshata-Theumba fra Omaha-stammen. Desuden kan du beundre en krigsdragt fra Apsáalooke-stammen. Stammens mænd fik denne slags krigsdragter for at udføre vigtige militære opgaver. Dragten er lavet af bøffelskind, og ejerens bedrifter er skildret derpå. Museet har den ene af de to dragter, der er bevaret. Når du går gennem udstillingen kan du også se, hvordan de forskellige stammer havde forskellige stilarter og brugte forskellige redskaber. For eksempel brugte Seminole-stammen meget farven rød, mens Lakota-stammen foretrak gult og blåt. Jagtredskaberne er også forskellige, da de blev tilpasset de forskellige levesteder. Nogle stammer arbejdede desuden mest med træ, mens andre fokuserede på keramik og stentøj. Hvis du er interesseret i at se nærmere på kunstværker, så tag et kig i rummet på højre side af den ovale hall. Her finder du værker af unge kunstnere, der er nordamerikanske indfødte. Du kan desuden nyde optrædener med dans og musik på etagen nedenunder. Tjek programmet på museets hjemmeside.

Overordnet set er et besøg på museet en god måde at lære om Amerikas historie på. Du kan godt se det meste af museet på 1-1,5 time. Museet egner sig også godt til børn. Ved siden af indgangen ligger der et bibliotek med forskellige lærerige spil for børn. Der bliver desuden fortalt indianerhistorier inde i en tipi på etagen nedenunder.

Erics tip:vandreruten ‘Downtown Manhattan’ i min Eric’s New York-app går du forbi National Museum of the American Indian, hvilket er en god kombination. Du kan også sagtens kombinere museumsbesøget med en tur til Frihedsgudinden, da afgangsstedet for bådene ligger tæt på.

Praktisk information

  • Åbningstider:
    • Dagligt fra 10.00-17.00
  • Sted: One Bowling Green
  • Gratis entré

Foruden National Museum of the American Indian er der mange flere top museer i New York, du kan besøge.

National Museum of the American Indian i New York - Loft

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev