Lower Manhattan og Financial District i New York

Lower Manhattan og Financial District i New York

Lower Manhattan og Financial District i New York er byens finansielle og juridiske centrum. World Trade Centers ikoniske tvillingetårne var før i tiden blikfang på Manhattans skyline. Efter terrorangrebet den 11. september 2001 er One World Trade Center, 9/11 Memorial og 9/11 Museum blevet de store trækplastrer i Downtown Manhattan. Som navnet antyder, udgør Lower Manhattan den sydligste del af Manhattan-øen. Lower Manhattan består af området mellem Chamber Street, Hudson River, East River og Battery Park/New York Harbor.

Contents

Financial District

Der er mange kontorer i Financial District. og mange af New Yorks vigtigste finansfirmaer har deres hovedkontor her. Er denne kontorjungle spændende, når man er turist? Tja, jeg vil ikke anbefale, at du tager derhen om aftenen, da der ikke så meget gang i den efter fyraften. Om dagen derimod er der masser at se: 9/11 Museum & Memorial og ikoniske Wall Street eksempelvis. Du kan tage på en guidet tur i Financial District, hvis du foretrækker det, frem for at udforske området på egen hånd. På turen fortæller guiden dig alt om Wall Street der er at vide, også fra en personlig synsvinkel.

Book billetter Financial District guidet tur her

Lower Manhattan og Financial District i New York - Luftfoto

Wall Street

Wall Street symboliserer USA’s finansverden, og bydelen har endda dannet ramme om flere kendte film! Jeg kan ikke garantere, at du støder på Leonardo DiCaprio, men derfor er Wall Street nu alligevel så absolut et besøg værd. Blandt de mange skyskrabere finder du den verdensberømte børs New York Stock Exchange og Trinity Church. Det er næsten svært at forestille sig nu, men tidligere havde Trinity Church en prominent plads på Manhattans skyline, trods de – med nutidens øjne – beskedne 87 meter. På Lower Manhattan finder du også Federal Hall, hvor indsættelsen af USA’s første præsident, George Washington, foregik i 1789.

Charging Bull

I området ved Wall Street må du heller ikke misse den berømte Wall Street-tyr. Bronzeskulpturen af en tyr, som officielt hedder Charging Bull, trækker store horder af turister til. Det er et populært sted at tage feriefotos, og mange turister sørger også for at røre ved tyrens næse, horn eller ædlere dele, da det eftersigende skulle give held.

Fearless Girl

I 2017 blev der føjet endnu en statue til Financial District, nemlig Fearless Girl. Statuen forestiller en sej, lille pige, som oprindeligt stod med front mod tyren. Efter et år blev hun dog flyttet. Statuen blev til som en hyldest til Kvindernes Internationale Kampdag og kan nu ses foran New York Stock Exchange.

Erics tip: “I min app Eric’s New York finder du vandreruten «Downtown Manhattan». Under denne vandrerute gennem området vil du passere berømte vartegn, men også mindre kendte steder. Åbn appen og tryk på “Vandreruter” for at se en oversigt over de forskellige ture.”

Lower Manhattan og Financial District i New York - Charging Bull Lower Manhattan og Financial District i New York - Trinity Church

One World Observatory and The Oculus

På Lower Manhattan findes 9/11 Memorial & Museum til minde om terrerangrebet den 11. september 2001. Samme sted findes der et par bygninger mere, som er kommet til efter terrorangrebet. Blandt disse er One World Trade Center, hvor du kan besøge One World Observatory og nyde en imponerende udsigt over omgivelserne. Den hvide, skelet-lignende bygning Oculus, som den verdensberømte arkitekt Calatrava står bag, er et blikfang. I Oculus findes der mange butikker og World Trade Center subway-stationen.

Stone Street

Når du har fået nok af Wall Streets finansverden, så kan du tage et pusterum på Stone Street, der ligger lige bag Wall Street. Det er en autentisk, lille gade, som er sluppet uden om den massive byfornyelse, der ramte området i slutningen af det sidste århundrede. Om sommeren kan du slappe af på en af gadens terrasser, sætte tænderne i en gourmet-pizza på Adrienne’s Pizza Bar, eller du kan gå ombord i all-you-can-eat-buffeten på Ulysses.

Lower Manhattan og Financial District i New York - Stone Street Lower Manhattan og Financial District i New York - State Cruises

Hoteller på Lower Manhattan

Du finder flere gode hoteller og lejlighedshoteller på Lower Manhattan. Club Quarters World Trade Center er et godt hotel, der ligger tæt på 9/11 Museum. Her kan du endda booke et værelse med udsigt over de to bassiner, der udgør mindesmærket. Artezen Hotel ligger mere centralt på Lower Manhattan. Hvis du vil bo tæt på Stone Street er The Wall Street Inn et godt, klassisk hotel. For dem, der foretrækker at booke en lejlighed i New York, er der også gode muligheder i området, såsom WeLive Wall Street og flere Sonder Apartments.

Den anden side af Lower Manhattan

Lower Manhattan byder på meget andet end finans såsom Battery Park på havnefronten og det lille, historiske åndehul Bowling Green. Det er nærmest kun et stort springvand og et par bænke, der udgør Bowling Green, men faktisk er det New Yorks ældste park. Ved siden af parken finder du Alexander Hamilton U.S. Custom House, som også er et besøg værd. I denne bygning ligger New Yorks National Museum of the American Indian.

Frihedsgudinden og Ellis Island

Lower Manhattan leder også til Frihedsgudinden og Ellis Island. Hvis du befinder dig i denne del af byen, så kan du benytte dig af muligheden for at tage på en bådtur til disse verdensberømte seværdigheder.

Klik her for at se et udvalg af bådture

Erics tip: “Har du planer om at besøge Financial District i en af årets varmeste måneder? Så tag en sweater eller jakke med! Eftersom bygningerne er så kæmpestore, kommer du nemlig til at gå i skyggen det meste af dagen. Selv om vinteren kan du godt regne med, at her er koldere end i resten af byen. Vinden blæser brutalt gennem de såkaldte canyons (kløfter), hvilket gør det ekstra koldt.”

Lower Manhattan og Financial District i New York - Museum of the American Indian Lower Manhattan og Financial District i New York - 1WTC

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev