Newark Liberty International Airport (EWR)

Newark Liberty International Airport

Newark Airport ligger i staten New Jersey. Det er New Yorks andenstørste internationale lufthavn. Lufthavnen tæt på New York er officielt kaldet Newark Liberty International Airport (EWR).

Newark Liberty Airport ligger cirka 28 kilometer fra Manhattan. Der er flere forskellige transfermuligheder for at komme fra lufthavnen i New Jersey til New York, og vice versa. Læs mere om lufthavnen og alle de tilgængelige transfermuligheder.

Lande i Newark Airport

Når du lander i Newark Airport, skal du igennem tolden. Ventetiden i denne New York lufthavn afhænger af antallet af fly, der ankommer på samme tid. Det tager normalt omkring en times tid at komme gennem tolden.

Newark Liberty International Airport har tre terminaler: A, B og C. Hver terminal er fundet med Newark Airport AirTrain. AirTrain Newark kører fra Terminal A, via Terminal B til C og derefter mod togstationen og tilbage igen. På togstationen kan du skifte til New Jersey Transit-toget.

Erics tip: “På den udgående flyvning er det rart at sidde i venstre side af flyet. På den måde har du en bedre chance for at se Manhattans skyline under landingen. Jeg kan dog ikke love, at det altid vil være tilfældet.”

Når man ankommer til USA, skal alle rejsende igennem tolden og have en ESTA. Flere personer kan gå gennem tolden på samme tid. Under denne paskontrol vil du blive fotograferet og få taget fingeraftryk. Du vil også blive stillet et par spørgsmål, f.eks. om hvad formålet med din rejse er, og hvor længe du har planer om at blive i New York. Efter toldkontrollen kan du hente din bagage fra båndet og forsætte din rejse mod New York.

Newark Liberty International Airport - Fly Newark Liberty International Airport Newark - Airport AirTrain

Transfer fra Newark Airport til Manhattan

Der er flere måder at komme fra Newark Airport til Manhattan på. Du kan f.eks. bestille en privat transfer på forhånd, tage New Jersey Transit-toget mod Manhattan eller arrangere en fælles shuttlebus. Du kan se alle tilgængelige muligheder i Eric’s Transfer Planner.

Transfer fra New Jersey

Da Newark Airport ligger i New Jersey, en anden stat end New York, er transfermulighederne lidt anderledes. Du er nemlig nødt til at krydse en statsgrænse. Derfor er der ingen ikoniske gule taxaer der venter på dig i New Jersey, og der er ingen metroforbindelse til New York. Tjek de forskellige muligheder ud før din afrejse.

Erics tip: “At tage en taxa er en ikonisk start på din rejse til New York, bortset fra at der ikke er nogen gule taxaer i New Jersey.Taxierne her ser anderledes ud end dem i New York. Desuden er det rimelig dyrt at tage en taxa helt til Manhattan. Det er mere økonomisk at vælge en af de andre transfermuligheder. ”

Newark Liberty International Airport - Terminal Newark Liberty International Airport - Transfer

Afgange fra Newark Airport

Når du har rejst fra Manhattan til Newark Airport, kan du tjekke din bagage ind (hvis du har noget) og gå gennem tolden. Efter pas- og sikkerhedskontrollen kan du benytte forskellige faciliteter i terminalen, f.eks. restauranter og butikker.

Flere flyselskaber har afgange fra Newark International Airport. United Airlines flyver fra Terminal C. For flyafgange med SAS, Icelandair, Delta og Lufthansa skal du tage til Terminal B. KLM og Finnair flyver ikke direkte fra Newark Airport. Tjek altid på forhånd, hvilken Terminal du flyver fra.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev