Nytårsaften i New York 31.12.2023

Nytårsaften i New York

Der er mange, der drømmer om at tilbringe nytårsaften i New York. Byen er berømt for sine fester og for “Ball Drop”-ceremonien på Times Square. Du skal nok finde et nytårsarrangement, der passer til dig, uanset alder, og om du rejser sammen med venner eller børn. Vil du ikke være på en bar eller natklub hele natten? Det behøver du slet ikke, for der er så mange andre muligheder for at fejre nytårsaften i New York. Du kan eksempelvis fejre aftenen i Central Park eller på en bådtur.

New Year’s Eve Ball Drop på Times Square

Den verdensberømte New Year’s Eve Ball Drop-ceremoni finder sted hvert år på Times Square. Hundredtusinder af mennesker samles her for at se en stor kugle blive sluppet fra bygningen One Times Square lige inden midnat. Når kuglen på slaget 00.00 lander, bryder alle ud i jubel. Det ser fantastisk ud på tv, men i realiteten er det ikke en så imponerende oplevelse. For det første så foregår det midt om vinteren, hvor det er meget koldt i New York. For det andet skal man tage derhen mindst 12-18 timer inden ceremonien. Forestil dig at stå i den bidende kulde hele dagen uden adgang til toiletter. Det er meget besvær for at overvære en ceremoni, der varer 10 sekunder. Der er ingen efterfest, og allerede et kvarter efter midnat er Times Square nærmest tom, fordi alle er styrtet afsted for at finde et toilet! Der er heller ikke fyrværkeri på Times Square, og det er ulovligt at drikke alkohol på gaderne. Mit råd er derfor at skippe Ball Drop-ceremonien.

New Year’s Eve Times Square Ball Drop Party

En almindelig billet til en nytårsfest på en bar eller restaurant i New York koster mellem 250-500 $. Ball Drop bliver også vist live til de fleste fester.

Nytårsaften i New York - Mange mennesker på Times Square

Det bedste valg nytårsaften: cruise

Den bedste måde at sikre en sjov nytårsaften i New York er ved at tage på et nytårsaften cruise. Det er ikke blot en typisk sightseeing-bådtur, men en nytårsfest ombord på en båd. Du kan nyde udsigten over  Manhattan og beundre fyrværkerishowet over Hudson River ved midnat, mens du sipper champagne. Der er forskellige cruises, du kan vælge mellem på nytårsaften. Nogle er med middag og en DJ, mens andre er mere luksuriøse. Alle cruises inkluderer fri bar og en skål i champagne ved midnat, og du får med garanti en skøn nytårsaften.

Se alle de tilgængelige nytårsaften cruises her

Nytårsfester

New York har altid et livligt natteliv, så du kan sikkert forestille dig, hvor vildt det går for sig nytårsaften. Hvis du gerne vil fejre nytåret med at danse til den lyse morgen, så er der massevis af fester at vælge mellem. Jeg har udvalgt mine personlige favoritter og opdelt dem ud fra alder/type fest. Hvis du ikke på forhånd har lagt planer for din nytårsaften i New York, så er det ret sandsynligt, du bliver skuffet. Du kan ikke bare lige komme ind et sted uden billet. Hvis det lykkedes dig at skaffe en billet last minute, så kan du godt regne med at komme til at betale det dobbelte af, hvad den oprindeligt kostede. Det er derfor bedst at sikre dig billet så tidligt som overhovedet muligt.

Se mine personlige favoritter her, og book billetterne direkte

Central Park på nytårsaften

Tilbringer du nytårsaften i New York sammen med din familie, så kan det anbefales at tage i Central Park. Her kan børn i alle aldre nyde nytårsfejringen. Der bliver affyret fyrværkeri ved midnat fra Bow Bridge-Cherry Hill, som ligger midt i Central Park (mellem 71st og 74th Street). Fyrværkeriet kan ses fra de fleste steder i Central Park.

Middag på nytårsaften

De fleste restauranter i New York lukker tidligt nytårsaften for at gøre sig klar til deres egen fest, især restauranterne omkring Times Square. Det gør det svært at få en stor middag et sted eller at blive til midnat. Hvis du gerne vil spise middag senere på aftenen og fejre nytårsaften der, kan du booke denne Times Square New Year’s Eve Dinner Celebration.

Erics tip: Efter min mening er det bedste at tage på et cruise på nytårsaften i New York. Det sikrer dig en fantastisk udsigt over fyrværkeriet, og på den måde undgår du at være omgivet af enorme folkemængder. Bådene er normalt tilbage i havn omkring klokken 01.00. Det er et mareridt at skaffe en taxa nytårsaften. Tag i stedet subway, der kører 24 timer i døgnet, og som du kan benytte med et MetroCard.

Nytårsaften i New York - Nytårshatte

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev