South Street Seaport i New York

South Street Seaport i New York

South Street Seaport i New York er et historisk kvarter på Lower Manhattan. South Street Seaport og det tilstødende Pier 17 ligger ud til East River. Til lands grænser området op til Financial District. Kvarteret byder på bygninger fra 1700- og 1800-tallet, restaurerede sejlbåde og det tidligere Fulton Fish Market. Her kan du også tage på hyggelige barer og til store events samt stå på skøjter. Mange af aktiviteterne i South Street Seaport foregår på Pier 17.

Contents

South Street Seaport i New York

South Street Seaport er blevet udpeget som historisk distrikt. Det betyder, at det indeholder så meget af den oprindelige arkitektur, at det vurderes at have historisk betydning. Her findes nogle af Downtown Manhattans ældste bygninger, og det føles som at gå rundt i en tidslomme. Kombiner besøget med en tur forby den nærliggende Stone Street i Financial District, og bliv hensat til fortidens New York.

Titanic Memorial ved South Street Seaport

I South Street Seaport findes også Titanic Memorial, et 18 meter højt fyrtårn på hjørnet af Fulton Street, og Pearl Street. Mindesmærket blev skabt til minde om de passagerer og besætningsmedlemmer, der omkom i Titanics forlis. Det blev startet af Margaret Brown, en af de overlevende fra Titanic.

South Street Seaport i New York - Museum South Street Seaport i New York - Om aftenen

South Street Seaport Museum

På South Street Seaport Museum lærer du alt om det særlige områdes historie. Museet består af et par skibe, som du kan besøge på en guided tour, ved Pier 16. Museet inkluderer også et trykkeri fra 1800-tallet, en museumsbutik og flere udstillinger – altsammen med fokus på New York Citys historie og udvikling. Især lægges der vægt på New Yorks rolle som verdenshavn. Entré til South Street Seaport Museum er inkluderet med et Go City All-Inclusive New York Pass.

Pier 17

Pier 17 ved South Street Seaport er blevet fuldstændigt renoveret og er genåbnet efter det har været lukket i årevis, pga. ødelæggelserne orkanen Sandy forårsagede. Nu er især molens tagterrasse et trækplaster. Om vinteren er her en skøjtebane, som hedder Winterland Rink, og om sommeren bliver der afholdt koncerter og andre arrangementer. Der er forskellige spisesteder på den nederste etage, hvor man kan slappe af med lidt at spise eller drikke.

Erics tip: “Er du vågnet tidligt pga. jetlag? Så tag til Pier 17, og sæt dig på en af træbænkene ud til vandet. Herfra har du en skøn udsigt til solopgangen over Brooklyn og East River.”

South Street Seaport i New York - Brooklyn BridgeSouth Street Seaport i New York - Solopgang

Tin building

Tin Building blev bygget i 1907 og fungerede som et fiskemarked, hvor mange restauranter købte deres friske fisk. Kokken Jean-Georges var også stamgæst. Han genåbnede Tin Building efter flere års renovering. Nu er fiskemarkedet forvandlet til en madhal og et marked med et fancy twist. Der er tolv restauranter, som hver især serverer forskellige retter, ideelt til en aften i byen.

Aktiviteter ved South Street Seaport

Enhver, der besøger South Street Seaport, vil uden tvivl nyde at gå rundt i de gamle gader. Her er også flere butikker, der er et besøg værd, såsom den atmosfærefyldte bogbutik McNally Jackson. Besøg Fulton Stall Market, hvis du er til hyggelige markeder og lokalproducerede fødevarer. Besøger du New York med børn? Så kan du lade ungerne slå sig løs på den flotte legeplads Imagination Playground.

Hoteller i South Street Seaport

Hvis du ikke kan få nok af den historiske atmosfære, så er der flere hoteller i South Street Seaport, du kan booke et værelse på. 33 Seaport’s flotte værelser, super service og cocktailbar gør det uden tvivl til et af New Yorks bedste hoteller. Af andre gode hoteller kan nævnes AC Hotel by Marriott og Hampton Inn Seaport.

Erics tip: “Jeg syntes, 33 Seaport Hotel var fantastisk. Det mest mindeværdige ved mit ophold var den vidunderlige seng. Ja, det er måske endda den bedste hotelseng, jeg nogensinde har sovet i! Jeg er stor fan af den lille mand i hotellets logo, så det kan da godt være, bademåtten fra hotellet ligger på mit eget badeværelse nu…”

South Street Seaport i New York - Mr C Seaport South Street Seaport i New York - Cocktailbar

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev