2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
St. Patrick’s Cathedral i New York

St. Patrick’s Cathedral i New York

St. Patrick's Cathedral i New York

St. Patrick’s Cathedral i New York anses for at være en af de vigtigste af byens historiske bygninger. Den kæmpestore katedral ligger centralt, overfor Rockefeller Center på Fifth Avenue, og den er derfor ikke sådan lige til at misse. St. Patrick’s Cathedral daterer sig tilbage til 1800-tallet, og det er den største nygotiske katedral i Nordamerika.

The Beginning of St. Patrick’s Cathedral

Den oprindelige St. Patrick’s Cathedral’s i New York lå på Mulberry Street. Dog blev den for lille til det stigende antal kirkegængere, og derfor foreslog ærkebiskop Hughes i 1853, at en ny katedral skulle opføres i Midtown Manhattan. Den idé blev dog ikke taget godt imod i første omgang. Dengang var området langt fra centrum. Ærkebiskoppen forudså dog at området snart ville blive byens hjerte. I 1858 blev hjørnestenen lagt til St. Patrick’s Cathedral, som vi kender den i dag. Den ligger i Midtown, ganske tæt på andre af New Yorks berømte attraktioner såsom Central Park og Grand Central Terminal.

St. Patrick's Cathedral i New York - Fifth Avenue St. Patrick's Cathedral i New York - Aften

Inde i St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral ser imponerende ud både på indersiden og ydersiden. Dørene til katedralen var før i tiden lukkede, men nu holdes de åbne for besøgende. Går du ind i katedralen, kan du beundre de høje lofter, de 3.700 farvede glaspaneler og en kopi af Michelangelos Pietà (som er tre gange større end originalen). Kirken er også udsmykket med kunstværker lavet af kunstnere fra hele verden. I katedralen er der plads til op til 3.000 mennesker, og den er 100,6 meter høj fra gulv til toppen af spirrene. Der er en guidet tur fra mandag til fredag klokken 10.00, hvor du kan lære mere om St. Patrick’s Cathedrals arkitektur og historie. Turen er gratis, men donationer er velkomne.

Erics tip: Jeg synes, det mest unikke ved St. Patrick’s er dens beliggenhed. Den storslåede katedral står nemlig omgivet af luksusbutikker på travle Fifth Avenue. Det er noget af en kontrast, hvilket er typisk for New York.

Praktisk information

  • Åbningtider: dagligt mellem klokken 06.30 og 20.45
  • Gratis entré

St. Patrick's Cathedral i New York - Indenfor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter