St. Patrick’s Cathedral i New York

Køb billetter nu
St. Patrick's Cathedral i New York

St. Patrick’s Cathedral i New York anses for at være en af de vigtigste af byens historiske bygninger. Den kæmpestore katedral ligger centralt, overfor Rockefeller Center på Fifth Avenue, og den er derfor ikke sådan lige til at misse. St. Patrick’s Cathedral daterer sig tilbage til 1800-tallet, og det er den største nygotiske katedral i Nordamerika.

Historien bag St. Patrick’s Cathedral

Den oprindelige St. Patrick’s Cathedral’s i New York lå på Mulberry Street. Dog blev den for lille til det stigende antal kirkegængere, og derfor foreslog ærkebiskop Hughes i 1853, at en ny katedral skulle opføres i Midtown Manhattan. Den idé blev dog ikke taget godt imod i første omgang. Dengang var området langt fra centrum. Ærkebiskoppen forudså dog at området snart ville blive byens hjerte. I 1858 blev hjørnestenen lagt til St. Patrick’s Cathedral, som vi kender den i dag. Den ligger i Midtown, ganske tæt på andre af New Yorks berømte attraktioner såsom Central Park og Grand Central Terminal.

St. Patrick's Cathedral i New York - Apostlen Johannes St. Patrick's Cathedral i New York - Alter

Inde i St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral ser imponerende ud både på indersiden og ydersiden. Dørene til katedralen var før i tiden lukkede, men nu holdes de åbne for besøgende. Går du ind i katedralen, kan du beundre de høje lofter, de 3.700 farvede glaspaneler og en kopi af Michelangelos Pietà (som er tre gange større end originalen). Kirken er også udsmykket med kunstværker lavet af kunstnere fra hele verden. I katedralen er der plads til op til 3.000 mennesker, og den er 100,6 meter høj fra gulv til toppen af spirrene.

Erics tip: Jeg synes, det mest unikke ved St. Patrick’s er dens beliggenhed. Den storslåede katedral står nemlig omgivet af luksusbutikker på travle Fifth Avenue. Det er noget af en kontrast, hvilket er typisk for New York.

St. Patrick’s Cathedral Tour

Du kan udforske St. Patrick’s Cathedral på en audioguidet tur. På den er det kardinalen Timothy Dolans stemme, der guider dig gennem kirken. I løbet af cirka en time fortæller han dig alt om kirkens indholdsrige historie og dens arkitektur. Den audioguidede tur er med i New York Sightseeing Pass.

Book en St. Patrick’s Cathedral audioguidet tur her

Praktisk information

  • Åbningtider: dagligt mellem kl. 06.30 og 20.45
  • Gratis entré

St. Patrick's Cathedral i New York - Imponerende arkitektur

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter