Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal åbnede den 2. februar 1913, og det første tog afgik fra stationen kl. 12.20. Mange folk kalder stadig stationen Grand Central Station, som var navnet på den togstation, der tidligere lå samme sted. Andre kalder den bare for Grand Central, som er navnet på subway-stationen på 42nd Street. Du kan komme til stationen med en af hop-on-hop-off-busserne, der stopper også i nærheden.

Grand Centrals pendlere og omfattende renoveringer

Grand Central Terminal er den største togstation i verden, og den er absolut et besøg værd. Stationer har 44 perroner og 67 spor, hvorfra Metro-North Railway kører, samt en række restauranter. Under Grand Central kan du finde Grand Central Madison, hvor Long Island Rail Road går fra. De fleste besøgende tager dog herhen for at se Main Concourse i al dens pragt, og den er da også virkelig storslået! Da den nye bygning blev åbnet, fik de omkringliggende gader også adgang til elektricitet. Det gjorde det til et af de mest eftertragtede kontorområder.

Det måske mest bemærkelsesværdige og velkendte vartegn på Grand Central er det firesidede ur over informationsskranken. Hver af de fire urskiver er lavet af opal, og det anslås, at uret er mellem 10 og 20 millioner dollars værd. Over 750.000 mennesker rejser via stationen hver dag, hvoraf 93% af pendlerne er universitetsuddannede. I betragtning af hvor mange mennesker der bruger stationen, er det egentlig overraskende, at den er i så god stand. Det har dog heller ikke altid været tilfældet. Stationen har gennemgået omfattende renoveringer både på inder- og ydersiden. Området omkring stationen er også i konstant forandring. En af de nyeste tilføjelser er skyskraberen One Vanderbilt, hvor observationsdækket Summit ligger.

Grand Central guidet tur

Hvis du gerne vil lære, alt der er værd at vide om den smukke station, så tag på en guidet tur. Grand Central Walking Tour har en kyndig guide i spidsen, og han/hun tager dig forbi alle stationens højdepunkter. På turen kommer du forbi East Staircase, loftsmaleriet med astrologiske motiver og det berømte ur i hjertet af stationshallen.

Book din Grand Central Tour her

Butikker og restauranter i Grand Central Terminal

Grand Central Station har længe været kendt for mere end blot at være en togstation. Den dag i dag findes der en række butikker, restauranter og endda et madmarked inde i terminalen. Du kan købe Apple-produkter i den Apple Store, der ligger lige over Main Concourse. For at komme til Apple Store skal du tage trappen op til East Balcony.

På første sal ligger Grand Central Market, som byder på lokalproducerede varer såsom kaffe, brød og frugt. Et andet sted for en hurtig madbid er Lower Level Dining Concourse, hvor du finder mange spisesteder med et stort udvalg af mad.

Erics tip: Grand Central ligger i en storslået bygning med mange interessante områder. Vidste du, at der endda er en tennisbane derinde? Jeg tager tit hen på stationen tidligt om morgenen eller først på eftermiddagen, så jeg kan spise morgenmad eller frokost der.

Grand Central Terminal - Marked Grand Central Terminal - Great Northern Food Hall

Overraskelser på stationen

Sørg for at se op i loftet, når du besøger Grand Central Terminal. Efter 12 års restaurering dukkede et smukt loftsmaleri med astrologiske motiver frem igen. Før var det skjult af et tykt lag tjære og nikotin fra tobaksrøg. Over Cipriani har man bevaret en lille firkant af snavs for at minde de besøgende om, hvordan loftet engang så ud. Maleriet selv har dog to ret store fejl: Himmelen er spejlvendt, og stjernerne er lidt forkert placeret. Nogle kritikere har hævdet, at himlen vender omvendt, fordi Gud ser den sådan ovenfra, og at stjernerne er placeret forkert, da designet var baseret på et stjernekort fra middelalderen. Husk at fortælle dine børn disse sjove fakta, når I besøger Grand Central. Det vil sikkert imponere dem.

Whispering Gallery

Noget andet du kan imponere børnene eller andre medrejsende med er en tur gennem Whispering Gallery. Ved ​​restauranterne (nær Oyster Bar) finder du nogle store buer i keramik. Buerne er bygget på en måde, der får hvisken til at lyde, som om man råber til hinanden. For at prøve det skal I være to. I skal stå i hver jeres ende af buen, vende mod hjørnet og hviske til hinanden. Du vil garanteret blive overrasket over, det du kan høre!
Sidst men ikke mindst kan du imponere dine medrejsende med fakta om bygningen selv. Vidste du, at der er en hemmelig perron (spor 61), der fører direkte til Waldorf Astoria? Den blev brugt at præsidenten Franklin D. Roosevelt for at undgå påtrængende journalister.

Praktisk information

  • Sted: East 42nd Street og Park Avenue
  • Åbningstider: dagligt fra kl. 05.30 til 02.00
  • Hvordan kommer man derhen? Med subway ved brug af et MetroCard. Tag subway-linje 4, 5, 6, 7 eller S til Grand Central (42nd Street).

Grand Central Terminal - Ur Grand Central Station New York

Hvorfor er Grand Central Terminal berømt?

Grand Central Terminal er berømt for at være den største togstation i verden og for sit smukke interiør. Læs alt om stationen i New York her.

Hvad er der inde på Grand Central Station?

Grand Central Terminal (også kendt som Grand Central Station) er både et travlt trafikknudepunkt og en populær turistattraktion. Stationen er berømt for sit ur i opal, loft med astrologiske motiver, Whispering Gallery og meget andet. Se her, hvad du ikke må misse på Grand Central.

Er Grand Central værd at besøge?

Ja! Grand Central er en imponerende station med mange interessante seværdigheder, butkker og spisesteder, så det er ikke så underligt, den er en turistmagnet.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev