Eric’s New York Find den gratis i App Store
App storeGoogle play
Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal åbnede den 2. februar 1913, og det første tog afgik fra stationen klokken 12.20. Mange folk kalder stadig stationen Grand Central Station, som var navnet på den togstation, der tidligere lå samme sted. Andre kalder den bare for Grand Central, som er navnet på subway-stationen på 42nd Street. Grand Central Terminal er den største togstation i verden, og den er absolut et besøg værd. Stationer har 44 perroner og 67 spor samt en række restauranter. De fleste besøgende tager dog herhen for at se Main Concourse i al dens pragt, og den er da også virkelig storslået! Grand Central Terminal er åben hver dag fra klokken 05.30 til 02.00, og den ligger på East 42nd Street og Park Avenue. Du kan komme derhen med subway-linjerne 4, 5, 6, 7 eller S (42nd Street).

Grand Centrals pendlere og omfattende renoveringer

Da den nye bygning blev åbnet, fik de nærliggende gader også adgang til elektricitet. Det gjorde området til et af de mest eftertragtede handelsdistrikter. Inde på stationen er der et iøjnefaldende, stort amerikansk flag, der blev hængt op et par dage efter angrebene på World Trade Center den 11. september 2001. Det måske mest bemærkelsesværdige og velkendte vartegn på Grand Central er det firesidede ur over informationsskranken. Hver af de fire urskiver er lavet af opal, og det anslås, at uret er mellem 10 og 20 millioner dollars værd. Over 750.000 mennesker rejser gennem stationen hver dag, hvoraf 93% af pendlerne er studerende. I betragtning af hvor mange mennesker der bruger stationen, er det egentlig overraskende, at den er i så god stand. Det har dog heller ikke altid været tilfældet. Der har været omfattende renoveringer både udvendigt og indvendigt på stationen.

Grand Central guidet tur

Hvis du gerne vil lære, alt der er værd at vide om den smukke station, så tag på en guidet tur. Den officielle Grand Central Walking Tour har en uddannet guide i spidsen , og han/hun tager dig forbi alle stationens højdepunkter. På turen kommer du forbi East Starcase, loftsmaleriet med astrologiske motiver og det berømte ur i hjertet af stationshallen.

Book din Grand Central guidet tur her

Butikker og restauranter i Grand Central Terminal

Grand Central har længe været kendt for mere end blot at være en togstation. Den dag i dag findes der en række butikker, restauranter og endda et madmarked inde i terminalen. Apple-produkter kan købes hos Apple Store, der ligger lige over Main Concourse. For at komme til Apple Store skal du tage trappen op til East Balcony. På første sal ligger Grand Central Market, som byder på lokalproducerede varer såsom kaffe, brød og frugt. Hvis du foretrækker, at maden bliver lavet for dig, så er Great Northern Food Hall et perfekt valg! Dette madmarked, som ligger i Vanderbilt Hall, har et stort udvalg af boder med retter fra det skandinaviske køkken.

Erics tip: Hvis du vil besøge Grand Central Terminal, er det en god idé at gøre det enten tidligt om morgenen eller først på eftermiddagen, så du kan spise morgenmad eller frokost der.

Grand Central Terminal - Marked Grand Central Terminal - Great Northern Food Hall

Overraskelser på stationen

Sørg for at se op i loftet, når du besøger Grand Central Terminal. Efter 12 års restaurering dukkede et smukt loftsmaleri med astrologiske motiver frem igen. Før var det skjult af et tykt lag tjære og nikotin fra tobaksrøg. Over Michael Jordan Steakhouse har man bevaret en lille firkant af snavs for at minde de besøgende om, hvordan loftet engang så ud. Maleriet selv har dog to ret store fejl: Himmelen vender på hovedet, og stjernerne er lidt forkert placeret. Nogle kritikere har hævdet, at himlen vender omvendt, fordi Gud ser den sådan ovenfra, og at stjernerne er placeret forkert, da designet var baseret på et stjernekort fra middelalderen. Husk at fortælle dine børn disse sjove fakta, når I besøger Grand Central. Det vil sikkert imponere dem.

Grand Central Terminal - Ur Grand Central Terminal - Loftsmaleri

Whispering Gallery

Noget andet du kan imponere børnene eller andre medrejsende med er en tur gennem Whispering Gallery. Ved ​​restauranterne (nær Oyster Bar) finder du nogle store buer i keramik. Buerne er bygget på en måde, der får hvisken til at lyde, som om man råber til hinanden. For at prøve det skal I være to. I skal stå i hver jeres ende af buen, vende mod hjørnet og hviske til hinanden. Du vil garanteret blive overrasket over, det du kan høre!
Sidst men ikke mindst kan du imponere dine medrejsende med fakta om bygningen selv. Vidste du, at der er en hemmelig perron (spor 61), der fører direkte til Waldorf Astoria? Den blev brugt at præsidenten Franklin D. Roosevelt for at undgå påtrængende journalister.

Grand Central Terminal - Indenfor

Tilbage
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter