St. Patrick’s Day i New York 2025

St. Patrick’s Day i New York

St. Patrick’s Day i New York er især for de irsk-amerikanske indbyggere en vigtig mærkedag. Dagen fejres med farven grøn allevegne, masser af mad og øl samt en stor parade. Hvert år er det St. Patricks Day den 17. marts. Denne dag er til minde om Saint Patrick, Irlands skytshelgen. Men i de fleste lande fejrer man den irske kultur.

Contents

Hvad kan man lave på St. Patrick’s Day?

På St. Patrick’s Day bliver byen bliver forvandlet til en stor fest med masser og øl og mad. Selv amerikanere, der ikke har irske rødder, fester med. Folk er klædt i grønt, og hvis man ikke har fundet det grønne tøj frem, så er der tradition for, at man får et kærligt nap. Øl og drinks er farvet grønne, og nogle gange har maden endda fået en grøn kulør. Gå derfor ikke glip af grønne bagels og øl, hvis du tilbringer St. Patrick’s Day i New York. Empire State Building er endda badet i grønt lys om aftenen på St. Patrick’s Day.

St. Patrick’s Day Parade

New York har verdens største og ældste St. Patrick’s Day-parade. Den foregår altid den 17. marts, bortset fra når den 17. marts ligger på en søndag, så er paraden dagen inden (lørdag den 16. marts). Paraden starter klokken 11.00 og slutter omkring klokken 17.00. Paraden finder sted lige omkring St. Patrick’s Cathedral på Fifth Avenue.

Erics tip: “Paraden er relativt lang. Jeg ser den normalt fra omkring Fifth Avenue og 57th Street, hvor der er masser af gang i den og stemningen er i top. Det er mere  roligt, hvis du bevæger dig længere mod nord på ruten.”

Få grøn øl!

Hvis du leder efter et sted at fejre St. Patrick’s Day med et par pints Guinness, skal du tage til Murray Hill-området på  Manhattans østside. Her er der en række irske barer i gåafstand fra hinanden. Gå f.eks. på McSorley’s Old Ale House, Fitzgerald’s og Paddy Reilly’s Music Bar. Hvis du har brug for et godt måltid ind imellem, er dette område også kendt for sin overflod af indiske restauranter.

St. Patrick’s Day Cruise

Kombiner fejringen af St. Patrick’s Day med sightseeing i New York! På dette 2 timer lange St. Patrick’s Day bådtur kan du nyde en åben bar og den smukke udsigt over Manhattan. Som et irsk touch under dette cruise kan du smage særligt St. Patrick’s Day mad og drinks, f.eks. grønne øl, og fejre dagen i ægte St. Paddy’s Day stil.

Der er i øjeblikket ingen tilgængelige billetter

Hvad er St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day er til for at mindes den irske skytshelgen Sankt Patrick. Selvom det officielt er en katolsk helligdag, er det for mange en fejring af den irske kultur..

Hvad kan du forvente dig af St. Patrick’s Day i New York?

St. Patrick’s Day er ikke en officiel helligdag. Derfor har butikkerne åbent som normalt, og offentlige transportmidler følger den normale køreplan.

Selv flere timer efter paraden er slut, fester folk videre på gaden, og der ligger masser af skrald rundt omkring fra festlighederne tidligere på dagen. De fleste folk samles på barer og pubber på Second Avenue. Sørg endelig for at lægge vejen forbi en irsk pub, hvis du går i byen på St. Patrick’s Day. Mange af barerne på Upper East Side er proppede helt indtil lukketid, så du kan godt regne med, det bliver en vild aften (og nat), efter paraden slutter.

St. Patrick’s Day i New York - Parade St. Patrick’s Day i New York - Klædt i grønt

 

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev