St. Patrick’s Day i New York 2024

Køb billetter nu
St. Patrick’s Day i New York

St. Patrick’s Day i New York er især for de irsk-amerikanske indbyggere en vigtig mærkedag. Dagen fejres med farven grøn allevegne, masser af mad og øl samt en stor parade.

Contents

Hvad er St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day er til for at mindes den irske skytshelgen Sankt Patrick.

Hvornår er det St. Patrick’s Day?

Det er St. Patrick’s Day på en fast dato hvert år, nemlig den 17. marts.

Hvad kan du forvente dig af St. Patrick’s Day i New York?

St. Patrick’s Day er ikke en officiel helligdag. Derfor har butikkerne åbent som normalt, og offentlige transportmidler følger den normale køreplan. New York har verdens største og ældste St. Patrick’s Day-parade. Den foregår altid den 17. marts, bortset fra når den 17. marts ligger på en søndag, så er paraden dagen inden (lørdag den 16. marts). Paraden starter klokken 11.00 og slutter omkring klokken 17.00.

Byen bliver forvandlet til en stor fest med masser og øl og mad. Selv amerikanere, der ikke har irske rødder, fester med. Folk er klædt i grønt, og hvis man ikke har fundet det grønne tøj frem, så er der tradition for, at man får et kærligt nap. Øl og drinks er farvet grønne, og nogle gange har maden endda fået en grøn kulør. Gå derfor ikke glip af grønne bagels og øl, hvis du tilbringer St. Patrick’s Day i New York. Empire State Building er endda badet i grønt lys om aftenen på St. Patrick’s Day.

Selv flere timer efter paraden er slut, fester folk videre på gaden, og der ligger masser af skrald rundt omkring fra festlighederne tidligere på dagen. De fleste folk samles på barer og pubber på Second Avenue. Sørg endelig for at lægge vejen forbi en irsk pub, hvis du går i byen på St. Patrick’s Day. Mange af barerne på Upper East Side er proppede helt indtil lukketid, så du kan godt regne med, det bliver en vild aften (og nat), efter paraden slutter.

Erics tip: Paraden er temmelig lang. Jeg ser den normalt fra omkring Fifth Avenue og 57th Street, hvor der er masser af gang i den og stemningen er i top. Det er mere  roligt, hvis du bevæger dig længere mod nord på ruten.

St. Patrick’s Day Cruise

Kombiner fejringen af St. Patrick’s Day med sightseeing i New York! På denne særlige 3,5 timer lange festlige bådtur om aftenen på St. Patrick’s Day kan du nyde den smukke udsigt over Manhattan. Som et irsk touch under dette cruise kan du smage særlige St. Patrick’s Day drinks, f.eks. grønne øl, og afslutte din dag i ægte St. Paddy’s Day stil.

Book billetter til St. Patrick’s Day Cruise her

St. Patrick’s Day i New York - Parade St. Patrick’s Day i New York - Klædt i grønt

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev