Staten Island i New York

Staten Island i New York

Staten Island i New York er bedst kendt for Staten Island Ferry. Øen er et af New Yorks fem boroughs, og selvom det stadig ikke er en turistmagnet, så har bydelen mere at byde på end blot færgeoverfarten dertil. Her ligger nemlig New York Citys eneste mode-outlet, og der er også et par museer.

Contents

Staten Islands historie

For flere tusind år siden, længe inden europæerne gjorde deres indtog, boede der mange indfødte amerikanere på Staten Island. De første europæiske besøgende var en italiener og sidenhen, i 1609, englænderen Henry Hudson, som Holland sendte afsted for at udforske øen. Det er fra det hollanske “Staten Generaal” – fællesbetegnelsen for det hollandske parlaments første- og andetkammer – øen har fået sit navn. De indfødte amerikanere gjorde deres for at kæmpe mod besættelsesmagten, så det tog noget tid, inden der kom gang i den nye hollandske kolononi. Det endte dog med, at en by blev grundlagt, og siden da er befolkningstallet støt steget. I dag bor der knap 500.000 mennesker på Staten Island.

Staten Island Ferry

Du kan sejle til Staten Island med den gratis Staten Island Ferry. Færgen passerer Frihedsgudinden og byder på en fantastisk udsigt over Downtown Manhattans skyline. Den sejler to gange i timen fra Mahattans sydspids, og det er bestemt værd at tage på den gratis sejltur mindst en gang. Mange folk vælger at hoppe ombord på færgen igen med det samme, så de kan komme tilbage til Manhattan. Der er dog et par steder nær færgeterminalen, der er et besøg værd. Du kan derfor med fordel vælge at se dig lidt omkring på Staten Island, inden du sejler tilbage til Manhattan.

Erics tip: “Når du går om bord på færgen, skal du ikke gå op foran. Gå i stedet ned bagerst, bag dækket på venstre side. Derfra har du den bedste udsigt til Manhattans skyline.”

Staten Island i New York - Skyline

Empire Outlets

Staten Island er hjemstedet for New York Citys eneste outlet-center, Empire Outlets. Du kan dermed kombinere en hyggelig færgetur med shopping. Faktisk er færgeterminalen lige ved siden af Empire Outlets. Du kan dermed gå lige fra færgen til shoppingcentret. Det er også et godt sted, at få lidt at spise og drikke. Empire Outlets har flere caféer og spisesteder, såsom Shake Shack og Starbucks.

The Staten Island September 11th Memorial

Ud til vandet, nær færgeterminalen, ligger The Staten Island September 11th Memorial. Mindesmærket, som også hedder Postcards, blev skabt i 2004 for at mindes de 274 indbyggere på Staten Island, som blev dræbt ved terrorangrebene på World Trade Center  i 1993 og den 11. september 2001. Linjen i midten af de to postkort peger direkte mod stedet, hvor Twin Towers før stod.

Staten Island i New York - Empire Outlets Staten Island i New York - Memorial

Verrazzano-Narrows Bridge

Den imponerende hængebro er hele 1.298 meter lang, og den forbinder Staten Island med Brooklyn. Den er opkaldt efter den italienske opdagelsesrejsende Giovanni da Verrazzano, som var den første europæer, der sejlede langs Hudson River. Enhver, der har løbet New York Marathon, vil med garanti kunne huske broen. Maratonet starter på Staten Island, og det første stykke af løbet foregår over Verrazzano-Narrows Bridge. Der er ikke adgang til broen for fodgængere eller cykler på nogen andre tider af året.

Attraktioner på Staten Island

Færgen og Empire Outlets er Staten Islands største trækplastre, men hvis du gerne vil udforske bydelen nærmere, så er her også nogle seværdigheder. Der er en lille zoologiske have, Staten Island Zoo, og nogle museer. Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden er denne bydels mest betydningsfulde sted for kultur og underholdning. Centret består i sig selv af flere historiske bygninger og smukke botaniske haver, så det er også værd at lægge vejen forbi. New York Sightseeing Day Pass giver entré til alle disse Snug Harbor steder.

Staten Island museer

Du bliver måske overrasket over at høre, at der er flere mindre museer på Staten Island. Du kan f.eks. besøge National Lighthouse Museum, hvor du kan få en selvguidet tur og nyde den smukke udsigt over bugten. Inden for Snug Harbor Cultural Centers område finder du det sjove og engagerende Staten Island Children’s Museum samt Staten Island Museum, der har fokus på lokal historie og kunst.

Hoteller på Staten Island

Modsat på Manhattan og i Brooklyn er der forholdsvist få hoteller på Staten Island. Der er hovedsageligt bed and breakfasts og Airbnbs. Staten Island er ikke det mest belejlige sted at overnatte på en storbyferie i New York. Der er ikke nogen subway mellem øen med Manhattan. Det er kun færgen, der forbinder de to bydele. Der er en metrolinje på selve Staten Island og lokale busser. Hvis du alligevel gerne vil bo på øen, så er det en god idé at vælge en indkvartering, der ligger nær en metrostation, så du kan komme hurtigt til og fra færgeterminalen.

Se her for hoteller på Staten Island

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev