Staten Island i New York

Staten Island i New York

Staten Island er et af New Yorks fem boroughs. Det er nok de færreste, der kigger på NewYorkCity.dk, som har øen med på listen over steder, de vil udforske på deres storbyferie. Der er dog en del turister, der tager færgen fra det sydlige Manhattan til Staten Island for at nyde udsigten til Manhattans skyline. Mange tager dog straks færgen tilbage til Manhattan igen og misser dermed, de ting øen har at byde på.

For at være helt ærlig så forstår jeg godt, at mange besøgende straks vælger at vende om. Det har jeg også selv gjort et par gange. Resten af New York regner heller ikke Staten Island for det helt store, og øens indbyggerne klager ofte over, at de ikke får lige så meget opmærksomhed som byens fire andre boroughs.

Historie

Der boede indfødte amerikanere på Staten Island for tusinder af år siden, længe inden europæerne kom til. Den første europæer, der kom til Staten Island, var en italiener. Senere i 1609 blev englænderen Henry Hudson sendt til øen af hollændere for at udforske den. Navnet stammer fra “Staten Generaal,” som er betegnelsen for det hollandske parlament. Det tog noget tid, inden europæerne kunne bosætte sig på øen, eftersom den oprindelige befolkning kæmpede en brav kamp. Til slut blev der grundlagt en “Old Village,” og befolkningen er siden da langsomt vokset til de 500.000 indbyggere, som øen i dag har.

Grønne områder

Staten Island er et af de største boroughs, men har det klart mindste antal indbyggere. Her er mange træer og grønne områder, hvilket er noget af det bedste ved øen. Vil du gerne have det travle Manhattan lidt på afstand for en stund og nyde naturen? Så kan en dag på Staten Island være et hyggeligt afbræk på din storbyferie.

Staten Island i New York - Folk venter på færgen Staten Island i New York - Staten Island Yankees

Aktiviteter

Har du lyst til at spille golf på din tur til New York, så findes der 3 golfbaner på Staten Island. Hvis du hellere vil se sport, så kan det anbefales at tage til en kamp med de sympatiske Staten Island Yankees (ikke at forveksle med New York Yankees). De spiller ikke i den højeste division, men alligevel får du en autentisk baseball-oplevelse, som du kan se på billedet herover.

Der er desuden en lille zoologisk have ved navn Staten Island Zoo og forskellige museer, hvoraf Snug Harbor Cultural Center and Botanical Garden er det vigtigste. På de andre museer er der kunst fra lokale kunstnere udstillet.

Erics tip: Du kan gratis tage til Staten Island med Staten Island ferry. På færgeturen sejler du lige forbi Frihedsgudinden. Færgen sejler to gange i timen fra Manhattan, og det er helt sikkert værd at tage turen. Når du er på færgen, skal du ikke gå op foran. Gå i stedet ned bagerst, bag dækket på venstre side. Derfra har du den bedste udsigt. På billedet herunder kan du se, hvordan udsigten fra færgen er!

Staten Island i New York - Udsigt fra Staten Island Ferry

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter