Tage varer med hjem fra New York

Tage varer med hjem fra New York

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du vil tage varer med hjem fra New York? Først og fremmest, må du ikke have varer med til en værdi, der overstiger 3.250 kr., per person, uden at skulle betale told. Sørg derfor for at den totale værdi af dine indkøb ikke overstiger dette beløb. Ligegyldigt om du har købt en designerjakke hos Macy’s eller elektronik og gadgets i New York, så sørg for at værdien ikke overskrider 3.250 kr. for at undgå problemer.

Hvad sker der, hvis jeg overskrider den afgiftsfrie grænse?

Hvis prisen på et af dine indkøb overskrider den afgiftsfrie grænse, så skal du betale told og afgifter af hele varens værdi og altså ikke kun beløbet, der ligger over grænsen. Du skal henvende dig til Toldstyrelsen i lufthavnen ved ankomst, hvis du har varer med, som du skal betale told og afgifter af. Du skal også henvende dig til toldstyrelsen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale told og afgifter for dine varer. Overtræder du reglerne, risikerer du at få en bøde, så hav det in mente, når du shopper i New York.

Hvad må jeg tage med hjem til Danmark?

Du må tage varer såsom tøj, elektronik og gadgets, sko, accessories, tasker, smykker, parfume, legetøj og souvenirs. Du skal ikke betale told og afgifter, så længe den samlede værdi er på maks. 3.250 kr. Du må også gerne medbringe fødevarer, alkohol og tobak, men her er der en række restriktioner. Det er ikke tilladt at medbringe kød, mælk samt produkter af kød eller mælk. Du kan derfor eksempelvis ikke have ost, du har købt i Little Italy med hjem i kufferten. Der er også en lang række planter, frugter og grøntsager, som det ikke er tilladt at tage med til Danmark fra USA. Desuden er det ikke tilladt at medbringe varer, der stammer fra truede dyrearter. Du må medbringe nedenstående varer fra USA til Danmark:

Mad

Du må medbringe de følgende fødevarer til eget brug fra New York til Danmark:

 • Op til 2 kg levende muslinger, østers, honning, æg, ægprodukter, snegle eller  frølår per person
 • Op til 20 kg rensede ferske fik, tilberedte eller forarbejdede fiskevarer (eller én fisk, uanset vægt) per person
 • Op til 2 kg modermælkserstatning (pulverform), babymad og specialfødevarer, der af medicinske grunde er påkrævet per person

Alkohol

Mængden af alkohol, du må tage med til Danmark afhænger af typen. Hvis du er over 17 år gammel, må du medbringe følgende til eget brug:

 • 16 liter øl
 • 4 liter bordvin

Du må også medbringe en af følgende:

 • 1 liter spiritus med en alkoholprocent på over 22 eller
 • 2 liter hedvin (f.eks. portvin eller sherry) med en alkoholprocent mellem 15 og 22

Du må gerne medbringe en kombination af disse varer. Det vil sige, at du eksempelvis må medbringe 1 liter hedvin og en halv liter spiritus (som hver udgør halvdelen af den tilladte mængde.

Tobaksvarer

Hvis du er over 17 år gammel, må du medbringe følgende til eget brug:

 • 200 cigaretter eller
 • 100 cigarillos eller
 • 50 cigarer eller
 • 250 gram tobak

Du må gerne medbringe en kombination af disse varer. Det vil sige, at du eksempelvis må medbringe 100 cigaretter og 25 cigarer (som hver udgør halvdelen af den tilladte mængde).

Hoverboards

Det er værd at vide, at de fleste flyselskaber ikke tillader hoverboards på flyet, hverken i håndbagagen eller den indtjekkede bagage. Det er ikke tilladt at medbringe dem, da de indeholder et lithiumbatteri på mere end 100 kwh, og derfor betragtes de som brandfarlige.

 

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev