Tenement Museum i New York

Tenement Museum in New York

Tenement Museum i New York fortæller historien om byens mange immigranter. Det er et godt museum at besøge, hvis du allerede har været på byens mest berømte museer, og hvis du gerne vil lære mere om New Yorks spændende historie. Tenement Museum åbnede i 1988. Man restaurerede seks lejligheder, så de kom til at se ud, som de gjorde det oprindeligt. Museet giver besøgende et unikt indblik i New Yorks historie. På en guidet tur ser du de forskellige lejligheder og kommer med på en rejse tilbage i tiden. Du kommer til at se, hvordan området udviklede sig fra “Klein Deutschland” til et område beboet af østeuropæere og senere irere.

Lower East Side

The Tenement Museum er et top museum i New York, og det har til huse på 97 Orchard Street på Lower East Side. Det ligger i et boligområde, hvor mere end 7.000 immigranter fra mere end 20 forskellige lande boede fra 1863 til 1935. Beboerne havde det tilfælles, at de alle levede en svær tilværelse under ekstremt fattige forhold. De måtte tilpasse sig helt nye forhold og arbejde enormt hårdt for at kunne forsørge deres familie og få en bedre fremtid. Kan du forestille dig at bo uden rindende vand og elektricitet og at skulle dele ét toilet i baggården med 20 andre familier?

Tenement Museum i New York - Saez Velez i 1960'erne Tenement Museum i New York - L Clayman

Besøg lejlighederne i Tenement Museum

Der er tre måder at udforske Tenement Museum på:

  • Tag et kig på lejlighederne på 97 Orchard Street
  • Mød beboerne, som bliver spillet af udklædte skuespillere
  • Book en guidet tur gennem Lower East Side, og opdag hvordan invandrerkvarteret har udviklet sig

Bemærk: Du kan kun kigge inde i lejlighederne på en guidet tur. Nedenfor kan du se et udvalg af de guidede ture, der i øjeblikket arrangeres. Ofte er der flere af turene, der starter på samme tid, så hold øje med, at du kommer med den rigtige gruppe. Det er ikke tilladt at tage billeder inde i lejlighederne.

Shop life

I bygningens kælder  har der ligget forskellige butikker gennem årene. Guiden introducerer turgruppen for tyskerne John og Caroline Schneider, som drev en bar i 1870. Ved hjælp af interaktive medier hører du om en familie, der havde en kosher slagterbutik omkring år 1900, en auktionarius fra 1930’erne og ejerne af en undertøjsbutik i 1970’erne.

Varighed: 1,5 time
Anbefalet alder: fra 12 år

Sweatshop Workers

Besøg den polske Levine-familie og den litauiske Rogarshevsky-familie i starten af 1900-tallet, hvor de drev en tøjbutik på 97 Orchard Street. På denne tid var Lower East Side det tættest befolkede område i verden. Du får at se og høre, hvordan indvandrerne til trods for de svære forhold forsøgte at balancere arbejde, religion og familieliv. Der var mindst 100 andre tøjbutikker i nabolaget, så den hårde konkurrence gjorde ikke ligefrem situationen lettere.

Varighed: 1 time
Anbefalet alder: fra 8 år

Du kan også tage på en uddybende guidet tur, der varer to timer. Den inkluderer en diskussion om de temaer, der tages op på turen. Anbefalet alder: fra 12 år.

Tenement Museum - Genskabt kinesisk systue Tenement Museum i New York - Levine Parlor Battman Studios

Hard Times

Det her er en af de guidede ture, der gør størst indtryk. Her besøger du hjemmet, hvor den jødiske Gumpertz-famlie fra Tyskland boede. Manden i huset forsvandt pludseligt under den økonomiske krise i 1873. Den økonomiske krise varede i flere år, og under den var der mange strejker, og mange firmaer gik konkurs. Du kommer også til at se, hvordan den italienske Baldizzi-familie levede og kæmpede sig gennem den store depression i 1930’erne.

Varighed: 1 time
Anbefalet alder: fra 8 år

Det er muligt at deltage i en uddybende guidet tur, som varer to timer. På turen kan du diskutere oplevelsen i flere detaljer med guiden og de andre deltagere. Anbefalet alder: fra 12 år.

Irish Outsiders

I 1800-tallet flyttede immigranter cirka en gang om året, og det samme gjorde familien Moore. Faren i den katolske familie fra Irland begyndte at tjene flere penge. Dermed blev familien i stand til at flytte fra området Five Points, som var præget af kriminalitet, til 97 Orchard. Her blev de udstødt af områdets tyske beboere, og samtidig sørgede familien over at have mistet et barn i 1869.

Varighed: 1 time
Anbefalet alder: fra 12 år

Exploring 97 Orchard

Tag et kig bag kulisserne på Tenement Museum. Enhver familie, der har boet på 97 Orchard Street, har efterladt sig spor. Disse spor varierer alt efter de trends og love, der gjorde sig gældende, da hver enkelt familie boede der. Du får at se, hvordan kuratorer og arkæologer arbejder for at kunne fremvise stedets historie.

Bemærk: Denne guidede tur foregår kun på torsdage.

Varighed: 1,5 time
Anbefalet alder: fra 12 år

Erics tip: Hvis du gerne vil opleve museet på den bedste måde, så anbefaler jeg, at du ser filmen “The Immigrant” med Joaquin Phoenix, Jeremy Renner og Marion Cotillard, inden du besøger museet. Filmen og museumsbesøget er den perfekte kombination, hvis du gerne vil vide mere om immigranternes historie og levevilkår.

Praktisk information

Bestilte billetter skal afhentes på museet, inden den guidede tur begynder. Det anbefales, at man henter dem mindst 15 minutter inden. Mens du venter på turen starter, kan du tage et kig i souvenirbutikken. Du kan også se en kort introfilm, der fortæller, hvordan museet blev grundlagt og om de forskellige guidede ture.

  • Sted: 103 Orchard Street, på hjørnet af Orchard Street og Delancey Street
  • Sådan kommer du derhen: De nærmeste subway-linjer er B/D (Grand Street), F (Delancey Street) og J/M/Z (Essex Street). Buslinje M15 og Hop-on-hop-off-busser stopper på hjørnet af Grand Street og Allen Street, der kun ligger en blok fra Orchard Street.
  • Åbningstider:
    • Fredag-onsdag: kl. 10.00-18.30
    • Torsdag: kl. 10.00-20.30

Du kan købe billetter her. På siden kan du se, hvor mange ledige billetter, der er til hver guidet tur. Det er smart, hvis du skal booke billetter til en større gruppe.

Tenement Museum i New York - L Clayman 1 Tenement Museum i New York - Familien Baldizzis køkken

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter