Tenement Museum i New York

Tenement Museum in New York

Tenement Museum i New York fortæller historien om byens mange immigranter. Gennem livet af rigtige mennesker, giver museet besøgende et unikt indblik i New Yorks historie. På en guidet tur ser du de forskellige lejligheder baseret på forskellige temaer og kommer med på en rejse tilbage i tiden. Du kommer til at se, hvordan Lower East Side udviklede sig fra “Klein Deutschland” til et område beboet af østeuropæere og senere irere.

Contents

Tenement Museum i New York

The Tenement Museum er et top museum i New York, og det har til huse på 97 Orchard Street på Lower East Side. Museet blev etableret i 1988 og restaurerede seks forladte lejligheder tilbage til deres oprindelige tilstand. Mellem 1863 og 1935 var dette lejlighedskompleks hjemsted for over 7000 immigranter af 20 forskellige nationaliteter. Det ligger i et boligområde, hvor mere end 7.000 immigranter fra mere end 20 forskellige lande boede fra 1863 til 1935. Beboerne havde det tilfælles, at de alle levede en svær tilværelse under ekstremt fattige forhold. De måtte tilpasse sig helt nye forhold og arbejde enormt hårdt for at kunne forsørge deres familie og få en bedre fremtid. De havde hverken gas, rindende vand eller elektricitet. Toilettet, som lå i baghaven, måtte de også dele med 20 andre familier.

Tenement Museum i New York - lejlighed Tenement Museum i New York - Original tilstand

Besøg lejlighederne i Tenement Museum

Der er tre måder at udforske Tenement Museum på:

 • Tag på en tour i lejlighederne på 97 Orchard Street
 • Mød beboerne, som bliver spillet af udklædte skuespillere
 • Book en guidet nabolags-tur gennem Lower East Side, og opdag hvordan invandrerkvarteret har udviklet sig
Erics tip:”Tenement er et godt museum at besøge, hvis man allerede har været på de mest kendte museer og gerne vil lære lidt mere om den smeltedigel, som New York er og var. Det er især godt at kombinere med Immigration Museum på Ellis Island, da det giver dig en dybere forståelse af, hvordan det var for folk, der ankom til den nye verden.”

Du kan kun besøge lejlighederne på en guidet tur. Ofte er der flere af turene, der starter på samme tid, så hold øje med, at du kommer med den rigtige gruppe. Tenement Museum tilbyder mange imponerende lejlighedsture. Her er et par af mine favoritter:

Familieejet

På denne tur kan du besøge bygningens ældste lejlighed; i stueetagen i 97 Orchard drev familien Schneider en ølsalon og boede i værelset bagved. Du vil opdage, hvordan det var at eje en virksomhed i 1870’erne. Familievirksomheder var hjørnesten i mange kvarterer, og sådan var det også i Little Germany på Lower East Side. Baren var et vigtigt mødested for tyske immigranter.

 • Varighed: 60 minutter
 • Aldersgrænse: fra 6 år

Efter hungersnøden

Lær Joseph og Bridget Moores familieliv at kende, og hvad det betød at flygte fra den store hungersnød i Irland og blive irsk-amerikanere i New York. På trods af de mange forskelle og fordomme på grund af politik, religion og kultur var irerne i stand til at klatre op ad den sociale rangstige. Verdens største og ældste St. Patrick’s Day Parade er et ubestrideligt bevis på dette!

 • Varighed: 60 minutter
 • Aldersgrænse: fra 5 år

100 år fra hinanden

Lær, hvordan indvandrerkvinder overlevede i økonomisk modgang. Her besøger du hjemmet, hvor den jødiske Gumpertz-famlie, hvor Natalie er overladt til sig selv, da manden i huset forsvandt pludseligt under den økonomiske krise i 1873. Den økonomiske krise varede i flere år, og under den var der mange strejker, og mange firmaer gik konkurs. 100 år senere står fru Wong over for lignende udfordringer i sin tøjbutik i Chinatown.

 • Varighed: 75 minutter
 • Aldersgrænse: fra 5 år.
Erics tip: “Hvis du gerne vil opleve museet på den bedste måde, så anbefaler jeg, at du ser filmen “The Immigrant” med Joaquin Phoenix, Jeremy Renner og Marion Cotillard, inden du besøger museet. Filmen og museumsbesøget er den perfekte kombination, hvis du gerne vil vide mere om immigranternes historie og levevilkår.”

Praktisk information

Det anbefales, at man er ved museet mindst 15 minutter inden turen starter. Mens du venter på turen starter, kan du tage et kig i museumsbutikken.

 • Lokation: 103 Orchard Street, på hjørnet af Orchard Street og Delancey Street
 • Sådan kommer du derhen: De nærmeste subway-linjer er B/D (Grand Street), F (Delancey Street) og J/M/Z (Essex Street). Eller tag buslinje M15 til Allen/Grand Street. Hop-on-hop-off-busser stopper tæt på SoHo.
 • Åbningstider: Åbent dagligt: kl. 10.00-18.00
  • Aldersgrænse: Børn under 5 år kan ikke komme med på de fleste lejlighedsture, men er velkomne ved nabolags-turene og “Meet the Resident” oplevelsen

Du kan købe billetter her. På siden kan du se, hvor mange ledige billetter, der er til hver guidet tur. Det er smart, hvis du skal booke billetter til en større gruppe.

Tenement Museum i New York - Indvandrer Tenement Museum i New York - Restaurerede lejligheder

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev