Tenement Museum i New York

Tenement Museum in New York

Tenement Museum i New York fortæller historien om byens mange immigranter. Det er et godt museum at besøge, hvis du allerede har været på byens mest berømte museer, og hvis du gerne vil lære mere om New Yorks spændende historie. Tenement Museum åbnede i 1988. Man restaurerede seks lejligheder, så de kom til at se ud, som de gjorde det oprindeligt. Museet giver besøgende et unikt indblik i New Yorks historie. På en guidet tur ser du de forskellige lejligheder og kommer med på en rejse tilbage i tiden. Du kommer til at se, hvordan området udviklede sig fra “Klein Deutschland” til et område beboet af østeuropæere og senere irere.

Contents

Lower East Side

The Tenement Museum er et top museum i New York, og det har til huse på 97 Orchard Street på Lower East Side. Det ligger i et boligområde, hvor mere end 7.000 immigranter fra mere end 20 forskellige lande boede fra 1863 til 1935. Beboerne havde det tilfælles, at de alle levede en svær tilværelse under ekstremt fattige forhold. De måtte tilpasse sig helt nye forhold og arbejde enormt hårdt for at kunne forsørge deres familie og få en bedre fremtid. Kan du forestille dig at bo uden rindende vand og elektricitet og at skulle dele ét toilet i baggården med 20 andre familier?

Tenement Museum i New York - Saez Velez i 1960'erne Tenement Museum i New York - L Clayman

Besøg lejlighederne i Tenement Museum

Der er tre måder at udforske Tenement Museum på:

  • Tag et kig på lejlighederne på 97 Orchard Street
  • Mød beboerne, som bliver spillet af udklædte skuespillere
  • Book en guidet tur gennem Lower East Side, og opdag hvordan invandrerkvarteret har udviklet sig

Bemærk: Du kan kun kigge inde i lejlighederne på en guidet tur. Ofte er der flere af turene, der starter på samme tid, så hold øje med, at du kommer med den rigtige gruppe. Det er ikke tilladt at tage billeder inde i lejlighederne.

Hard Times Tour

Dette er måske en af ​​de mest imponerende ture, der tilbydes på Tenement Museum. Her besøger du hjemmet, hvor den jødiske Gumpertz-famlie fra Tyskland boede. Manden i huset forsvandt pludseligt under den økonomiske krise i 1873. Den økonomiske krise varede i flere år, og under den var der mange strejker, og mange firmaer gik konkurs.

Varighed: 1 time
Anbefalet alder: fra 12 år.

Erics tip: Hvis du gerne vil opleve museet på den bedste måde, så anbefaler jeg, at du ser filmen “The Immigrant” med Joaquin Phoenix, Jeremy Renner og Marion Cotillard, inden du besøger museet. Filmen og museumsbesøget er den perfekte kombination, hvis du gerne vil vide mere om immigranternes historie og levevilkår.

Praktisk information

Bestilte billetter skal afhentes på museet, inden den guidede tur begynder. Det anbefales, at man henter dem mindst 15 minutter inden. Mens du venter på turen starter, kan du tage et kig i souvenirbutikken. Du kan også se en kort introfilm, der fortæller, hvordan museet blev grundlagt og om de forskellige guidede ture.

  • Sted: 103 Orchard Street, på hjørnet af Orchard Street og Delancey Street
  • Sådan kommer du derhen: De nærmeste subway-linjer er B/D (Grand Street), F (Delancey Street) og J/M/Z (Essex Street). Buslinje M15 og Hop-on-hop-off-busser stopper på hjørnet af Grand Street og Allen Street, der kun ligger en blok fra Orchard Street.
  • Åbningstider:
    • Åbent dagligt: kl. 10.00-18.00

Du kan købe billetter her. På siden kan du se, hvor mange ledige billetter, der er til hver guidet tur. Det er smart, hvis du skal booke billetter til en større gruppe.

Tenement Museum i New York - L Clayman 1 Tenement Museum i New York - Familien Baldizzis køkken

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev