The Rockettes

Køb billetter nu
The Rockettes

The Rockettes er en verdensberømt dansegruppe, der er kendt for deres høje præcision og fantastiske sceneoptræden. Med base i New York City har Rockettes været en juletradition i Radio City Music Hall siden 1930’erne, hvor de hvert år opfører deres ikoniske Radio City Christmas Spectacular show.

Køb dine Radio City Christmas Spectacular billetter her

Contents

The NYC Rockettes

New York Rockettes startede i St. Louis, Missouri, da den lokale danselærer Russell Markert blev bedt om at skabe et kor til St. Louis Municipal Opera. Markert rekrutterede en gruppe høje, talentfulde dansere, og herefter var Missouri Rockets født. I 1925, da gruppen blev inviteret til at optræde på verdensudstillingen i New York, omdøbte Markert dem til “Rockettes” for at afspejle deres nye hjemby.

Bestående af talentfulde dansere fra hele landet, er Radio City Rockettes kendt for deres karakteriske stil og hårde træning. Hver Rockette skal være i stand til at sparke sit ben til en højde af 135 grader, mens hun opretholder perfekt synkronisering med resten af truppen. Denne imponerende præstation er blot en af de mange grunde til, at Rockettes betragtes som guldstandarden inden for præcisionsdans.

Deres signaturtrin, “eye-high kick”, går ud på at sparke et ben op til øjenhøjde i perfekt samklang med deres meddansere. Denne bevægelse kræver mange års træning og dedikation og er blevet et af de mest ikoniske billeder, der forbindes med Rockettes.

Rockettes træning

At blive en Rockette er ikke nogen nem bedrift. Hvert år afholder dansekompagniet strenge auditions for at udvælge nye medlemmer, og kun et lille antal dansere bliver valgt til at slutte sig til trupperne. De udvalgte skal gennemgå intensiv træning for at lære den præcise koreografi og timing, der kræves for at være en Rockette. Alt dette hårde arbejde har resulteret i en gruppe meget dygtige dansere, som er i stand til at lave betagende forestillinger, der efterlader publikum i ærefrygt.

The Rockettes - Radio City Music Hall The Rockettes -præcisions Dansere

The Rockettes Christmas Spectacular

Ud over deres yderst præcise dansefærdigheder er rockettes også kendt for deres detaljerede kostumer og scenografier. The Christmas Spectacular, Rockettes’ årlige juleshow, indeholder en række forskellige scener fra New Yorks travle gader til et smukt vinterlandskab der gøres komplet med et besøg af julemanden. Rockettes selv er udklædt i en række forskellige kostumer fra funklende kjoler og fjerprydede hovedbeklædninger til marchorkesteruniformer og legetøjssoldater.

I årenes løb har Rockettes optrådt ved adskillige velgørenhedsarrangementer, og de har også indgået partnerskaber med organisationer som Frelsens Hær og det amerikanske Røde Kors.

Men Rockettes er mere end bare en dansetgruppe – de er også en kulturel institution. For mange familier er det at se Rockettes optræde i Radio City Music Hall en elsket juletradition, som er gået i arv i generationer. The Christmas Spectacular er en oplevelse, der virkelig indfanger årstidens ånd, og det er fortsat et højdepunkt i juletiden i New York City.

Hvis du planlægger at besøge New York i juledagene, skal du huske at se Rockettes i Christmas Spectacular!

Køb dine Radio City Christmas Spectacular billetter her

Rockettes billetter

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev