Tidsforskel mellem Danmark og New York

Tidsforskel mellem Danmark og New York

Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og New York. New York City ligger i tidszonen UTC-5, som bliver til UTC-4, når der er sommetid. Danmark er derfor foran New York. Når det er midnat i New York, er klokken derfor allerede 6 om morgenen i Danmark.

Contents

Lokal tid i New York

Mange folk er interesserede i at vide, hvad tidsforskellen mellem Danmark og New York er, når de planlægger en rejse til New York. Tidsforskellen i New York kommer også an på, om det er sommer- eller vintertid, men du kan nemt udregne, hvad klokken er i New York. Spørger du dig selv: “Hvad klokken er i New York lige nu” eller “hvad er lokaltiden i New York”, så skal du blot tjekke dit ur og trække 6 timer fra. Viser dit ur 12.00 middag, så er klokken 6 om morgenen i New York City. Hav dog in mente, at det aktuelle tidspunkt i New York også afhænger af, hvorvidt det er sommer- eller vintertid.

Tid i New York

Hvis du rejser til New York om foråret eller efteråret, så husk på sommer- og vintertid. Hvis du ikke kan huske, hvilken vej du skal stille uret, så har amerikanerne et ordsprog a la det danske med havemøblerne, der hjælper: “Spring forward, fall back”.

Sommertid i New York

I New York skifter man til sommertid tidligere end i Danmark. I 2024 er det natten mellem lørdag den 30. og søndag den 31. marts, uret bliver stillet 1 time frem i New York. I Danmark går man over til sommertid natten mellem den 10. og 31. marts. Det vil altså sige, at der fra den 10. til 31. marts er en tidsforskel på 5 timer i stedet for de normale 6 timer. Når Danmark går over til sommertid er tidsforskellen igen på 6 timer.

Vintertid i New York

I Danmark går man derimod over til vintertid tidligere end i New York. I Danmark stilles uret 1 time tilbage natten mellem lørdag den 26. og søndag den 27. oktober i 2024. I New York er det natten mellem lørdag den 27. oktober og søndag den 3. november, man går over til vintertid. Derfor er der mellem den 2. oktober og 3. november en tidsforskel på 5 timer i stedet for de normale 6 timer.

Jetlag i New York

Jetlag i New York kan være generende på din tur til The Big Apple. At have jetlag vil sige, at ens naturlige døgnrytme er blevet forstyrret. Fænomenet opstår almindeligvis, når man rejser til et sted med en tidszone, der er meget anderledes. Eftersom tidsforskellen mellem New York og Danmark er på 6 timer, så kan det tænkes, du får jetlag under eller efter din rejse til New York.

Undgå jetlag

Det er bedst at prøve at undgå jetlag på forhånd frem for at prøve at komme over jetlaggen i New York. Råd til at undgå jetlag er eksempelvis at vænne sig til tidszonen i New York, inden du flyver dertil og at undgå at drikke alkohol på de første dage af ferien. Har du planer om at tage på en rundtur til rooftop-barer, så er det bedst ikke at tage på den lige i starten af ferien.

Prøv at blive længere oppe, og stå op på et andet tidspunkt end normalt i dagene op til din flyvetur, hvis det er muligt. Når du ankommer til New York, så undgå at gå tidligt i seng, også selvom du er meget træt ovenpå rejsen. Det er bedst at gå i seng, på samme tidspunkt på dagen som du plejer (justeret efter lokaltiden i New York naturligvis). Prøv at tilbringe så meget tid som muligt i dagslys, så din krop ikke bliver yderligere svækket. På grund af tidsforskellen i New York kan det også ske, du først oplever jetlag, når du kommer hjem til Danmark igen. Du kan undgå at tage din jetlag med hjem ved at sove på flyet – eller i hvet fald prøve på det. Tag den så vidt muligt med ro de første par dage, når du er kommet hjem.

Skal du snart til New York, og vil du gerne have besked om rabatter og tilbud? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, der sendes hver anden uge.

Hvad er klokken i New York?

Bor du i Danmark, skal du trække 6 timer fra den nuværende tid derhjemme. Det er det aktuelle klokkeslæt i New York.

Hvilken tidszone ligger New York i?

New York ligger i tidszonen UTC-5, og om sommeren skifter det til UTC-4. Danmark er 6 timer foran New York.

Hvor stor er tidsforskellen i New York?

Der er en tidsforskel på 6 timer mellem New York og Danmark. Bemærk, at der også er sommer- og vintertid i New York.

Har New York sommertid?

Der er vinter- og sommetid i New York. Du kan læse mere om, hvornår sommertiden starter her.

Hvordan undgår jeg jetlag?

Du kan gøre ting for at undgå jetlag, allerede inden du flyver til New York. Se råd mod jetlag her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev