Veganske restauranter i New York

Veganske restauranter i New York

Veganske restauranter i New York bliver mere og mere populære, ligesom i mange andre storbyer verden over. De sundhedsbevidste newyorkere hoppede hurtigt på den plantebaserede bølge, og i dag finder du vegansk mad i hele The Big Apple. Mange af New Yorks restauranter tilbyder veganske retter – ofte tydeligt angivet på menuen – eller har retter, der ved forespørgsel kan tilpasses en vegansk diæt. Du finder også mange 100% veganske restauranter i New York, og jeg har listet dem, du ikke må misse, i dette indlæg.

Veganske spisesteder

Med de mange restauranter i New York er der uanede muligheder for at spise ude! Hvad end du er på udkig efter en vegansk version af amerikanske klassiskere, såsom pizza eller mac n cheese, eller du gerne vil spise fint, så er der en vegansk restaurant i New York for dig! Jeg har her valgt et bredt udvalg af restauranter, der passer til enhver smag og ethvert budget.

P.S. Kitchen

Med sin placering i Theater District er P.S. Kitchen et ideelt sted at nyde en middag inden et Brodway-show. Den veganske restaurant byder både på en hyggelig atmosfære og lækker mad, som med garanti også vil imponere ikke-veganere. Menuen er ret klassisk med retter som burger, lasagne og cæsarsalat, så her kan de fleste være med. Der serveres også veganske cocktails (og mocktails)! P.S. Kitchen er en socialøkonomisk virksomhed, der har forpligtet sig til at skabe arbejdspladser til marginaliserede folk i New York og til at donere 100% af fortjenesten til bæredygtige velgørende formål.

Champs Diner

Leder du efter et vegansk alternativ til en klassisk New York-diner, så er det her stedet at tage til! Champs Diner ligger i det trendy Brooklyn-kvarter Williamsburg og byder på plantebaserede versioner af typisk amerikansk comfort food. På menuen finder du en breakfast burrito, pandekager, milkshakes, mac n cheese, burgere og mange andre solide retter.

Beyond Sushi

Kæden af uformelle veganske restauranter i New York byder på fantastisk sushi med kreative og velsmagende smagskombinationer. Som navnet antyder, bliver der dog gået “beyond sushi” – temmelig langt endda. Dumplings, wraps, tacos, burgere og meget andet er nemlig også at finde på menuen. Dermed er der noget, der passer til enhver smag og ethvert humør. Beyond Sushi findes flere steder på Manhattan.

Delice & Sarrasin

Delice & Sarrasin er en lille og intim vegansk restaurant, som ligger i hjertet af West Village. Den hyggelige restaurant i bistrostil har en ambitiøs menu med et bredt udvalg af klassiske franske retter. Deres speciale er autentiske franske retter og crepes, som i en vegansk version frembringer de unikke smage fra det franske køkken. Et must for veganske foodies!

Screamer’s Pizzeria

Screamer’s Pizzeria er hurtigt blevet et sikkert vegansk hit i New York, og de driver nu to pizzeriaer i Brooklyn (i Greenpoint og Crown Heights). De er 100% veganske, og her sælges der både hele pizzaer og slices til rimelige priser. Der er masser af toppings at vælge mellem: alt fra vegansk ricotta og mozzarella til chorizo og pepperoni. Hvad mere kan en pizza-elsker ønske sig? Den eneste ulempe er, at begge pizzeriaer er velbesøgte og kun har ganske få borde.

Avant Garden

I East Village finder du Avant Garden. Det er en af de få helt veganske restauranter i New York, som byder på finere madlavning, og det er et godt sted at fejre en særlig anledning. Her serveres der velsmagende, moderne retter, som garanteret vil imponere selv folk, der er skeptiske over for vegansk mad. Menuen består af sæsonprægede retter med grøntsager i fokus og rige smage. Avant Garden er en lille og populær restaurant, så sørg for at reservere et bord i forvejen.

Vegansk is og bagværk

Det er ikke blot de veganske og vegetariske restauranter i New York, der lokker med velsmagende plantebaseret mad. Byen byder også på mange muligheder for at nyde en lækker vegansk snack eller kaffepause.

Van Leeuwen Ice Cream

Leder du efter noget til den søde tand? Så besøg en af Van Leeuwen Ice Creams butikker. Firmaet blev grundlagt i Brooklyn i 2008 og blev hurtigt populært. I dag finder du Van Leuwens isbutikker over hele New York City. Selvom de sælger mejeriprodukter, byder de også på adskillige slags vegansk is. Vælg mellem både klassiske og mere kreative, sæsonprægede smagsvarianter samt veganske toppings. Du kan også købe en vegansk sundae, is-sandwich eller milkshake. De mange veganske muligheder er listet på menuen, så det sværeste bliver måske at finde ud af, hvilken lækkerbisken du skal vælge.

Happy Zoe Vegan Bakery

Som navnet indikerer, er dette et fuldt ud vegansk bageri. Det ligger i det charmerende og veganervenlige kvarter Greenpoint i Brooklyn. Happy Zoe Vegan Bakery både et godt sted at holde en kaffepause med lidt sødt til ganen og at spise frokost. Her serveres der mange slags søde og salte snacks – kager, muffins, cookies, donuts, sandwich, burgere med mere – så der er nok at vælge mellem!

Vegan Food Tour i New York

En Vegan Food Tour i East Village er en ideel måde, hvorpå du både kan udforske det hyggelige kvarters seværdigheder og kulinariske lækkerier. På den omkring 3 km lange gåtur tager guiden dig med rundt i Manhattans East Village og fortæller om områdets rige historie. Undervejs får du mindst fem forskellige smagsprøver på vegansk mad, både søde og salte. Det varierer, ved hvilke madsteder der stoppes på turen, men smagsprøverne kan bestå af alt fra burger og sushi til ost, chokolade og is – altsammen vegansk naturligvis. Og hvem ved? Måske finder du dit nye veganske favoritsted i New York på denne guidede tur!

Book Vegan Food Tour i East Village her

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev