Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn er et hipt og kreativt kvarter i Brooklyn. Mange forskellige nationaliteter har gennem tiden bosat sig i Williamsburg, hvilket gør det til et mangfoldigt kvarter præget af mange forskellige kulturer. I dag er Williamsburg fortsat et populært og indflydelsesrigt område, hvor mange berømtheder bor. Det har et industrielt præg og er kendt for sine uafhængige caféer og butikker samt det berømte Brooklyn Brewery. Det er nok at afsætte en dag til at udforske denne del af New York. De fleste butikker åbner omkring middagstid, så tag herhen om eftermiddagen, og bliv der til middag og en drink på en af de mange hyggelige barer i området.

Contents

Stemningen i Williamsburg

Stemningen i Williamsburg er præget af kvarterets miks mellem gammelt of nyt. De mange “rå” bygninger får kvarteret til at se industrielt ud, og der er meget street art, også som reklamer, der ofte skiftes ud. Hvis du er fan af street art, må du derfor ikke gå glip af Williamsburg, især ikke den nordlige del. Det er også den hyggeligste del at besøge som turist, da de øvrige af kvarteret hovedsageligt består af beboelseshuse.

Indtil for nylig var der ingen af de store kæder som Starbucks og Apple i Williamsburg. På det seneste er flere og flere kædebutikker kommet til. Imidlertid må der kun åbnes butikker, der stilmæssigt passer ind, og derfor har butikkerne, de særpræg Williamsburg er kendt for. Du kan blandt andet finde fede placeringer af Glossier, Kith og Nike her. Alligevel er det stadigvæk de små, unikke butikker, der præger området. På Bedford Avenue finder du alle mulige slags gode butikker. Specielt i weekenderne er det sjovt at tager hertil, da der er alle mulige forskellige boder og food trucks.

Williamsburg i Brooklyn - Bedford Avenue Williamsburg i Brooklyn - Street art

Domino Park

Ud mod vandet i Williamsburg findes moderne bygninger, men også Domino Park. Den nyanlagte park ligger, hvor den tidligere fabrik Domino Sugar Refinery lå. Det er især indbyggerne i Brooklyn, der bruger parken som rekreativt åndehul. I de varme sommermåneder er det især dejligt at være her ved East River. Udsigten over Williamsburg Bridge og Manhattan er dog bestemt også værd at opleve på andre årstider.

Mad og drikke i Williamsburg

New Yorks mangfoldighed giver sig til udtryk i det brede kulinariske udvalg, og det gør sig bestemt også gældende i Williamsburg i Brooklyn. Her er masser af hyggelige spisesteder og butikker. Hvis du gerne vil spise ude i Williamsburg, og du gerne vil have mange gode restauranter at vælge mellem, så sæt kursen mod Barry Street. Her kan du næsten helt sikkert finde en restaurant, der er noget for dig. Også ølentusiasterne kan være med. New Yorks mest berømte bryggeri, Brooklyn Brewery, ligger nemlig i Williamsburg i Brooklyn. Kvarteret byder også på adskillige mindre kendte bryggerier.

Hvis du gerne vil have et stykke rigtig American Pie med en kop kaffe til, så besøg Martha’s Country Bakery. Vil du gerne nyde en snack og/eller drink i afslappede omgivelser, så tag på Gran Torini, der er en hyggelig café, restaurant og bar. I Williamsburg må du ikke gå glip af madmarkedet Smorgasburg, hvor der er over 100 boder med mad og drikkevarer fra alle verdenshjørner.

Williamsburg i Brooklyn - Middag med udsigt Williamsburg i Brooklyn - Trendy spisested

Natteliv i Williamsburg

Du kan finde en hyggelig bar på næsten hvert eneste gadehjørne i Williamsburg.Leder du efter et sted at tage på en romantisk date? Så spis middag, og se en film i Nitehawk Cinema. Her kan du bestille mad før – og endda under – filmen. Hvis du mere er til livemusik, så tag en tur i Music Hall of Williamsburg. På Brooklyn Bowl kan du kombinere spisning med livemusik, og endda spille en omgang bowling, hvis du har lyst. Vil du gerne nyde en drink tilsat en flot udsigt, så tag på Westlight, rooftop-baren på hotellet William Vale.

Erics tip: “Vil du lære mere om Williamsburg, bør du tage på vandreruten “Williamsburg – Greenpoint”, som du finder i min Eric’s New York App. Under turen kommer du forbi nogle af mine yndlingssteder i nabolaget og kommer til at udforske det autentiske Williamsburg.”

Williamsburg i Brooklyn - Gadebillede Williamsburg i Brooklyn - Udsigt fra en rooftop-bar

Hoteller i Williamsburg

Der er flere hoteller i Williamsburg, som sikrer et behageligt ophold i New York. Mine favoritter er The Hoxton Williamsburg, The Williamsburg Hotel og The William Vale. Fælles for de tre hoteller er, at de har fine værelser og en trendy rooftop-bar, som er det perfekte sted at se solen gå ned over Manhattan med en drink i hånden.

Hvordan kommer man til Williamsburg?

Subway er den bedste måde at komme til Williamsburg fra Manhattan på. Tag subway-linje L til Bedford Avenue, som ligger i Williamsburg. Du kan også tage NYC Ferry fra Manhattan til North eller South Williamsburg.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev