Amtrak i New York

Amtrak i New York

Amtrak in New York er et jernbaneselskab med togforbindelser mellem næsten alle storbyer i USA. Du kan køre med Amtrak, hvis du gerne vil tage toget fra New York til eksempelvis Washington DC eller Boston. Amtrak-billetter kan fås i en række forskellige prisklasser, og togene afgår fra Manhattans Penn Station.

Køre med Amtrak i New York

Amtrak er en sammensætning af “’America” og “track”, og det er den amerikanske pendant til DSB. Amtrak-togene tilbagelægger naturligvis meget længere distancer, og derfor byder mange af dem på mere komfort og flere faciliteter end DSB-togene. Amtrak har mange millioner passagerer hvert år, som rejser på kryds og tværs af stort set alle USA’s stater. I New York kører Amtrak til og fra Moynihan Train Hall på Penn Station. Togene afgår fra det tidligere posthus i James A. Farley Building og kører til steder såsom Philadelphia, Washington DC og Niagara Falls.

Amtrak NY billetter

Amtrak New York billetter kan bestilles online. I de fleste tilfælde booker man billetter til en fast dato og tidspunkt, så man er garanteret at komme med på den specifikke afgang. Amtraks billetpriser er skiftende, og prisen kan stige, jo nærmere afgangsdatoen kommer. Ligesom på fly kan man booke billet i forskellige klasser. Normalt kan mn vælge mellem økonomiklasse (coach) og første klasse (business). På nogle ruter er der også en ekstra luksus første klasse. I nogle tilfælde er der forskellige typer tog på ruterne. Eksempelvis kan du vælge mellem en hurtig og en langsommere forbindelse, hvilket påvirker priserne. Grundet de forskellige togfobindelser, billettyper, klasser osv. kan det godt være lidt forvirrende at bestille billetter til Amtrak.

Erics tip: At tage toget er en mere behagelig og bekvem måde at rejse på end at leje en bil i New York. Amtrak-billetterne er prisudsvingsmæssigt mere sammenlignelige med flybilletter end almindelige togbilletter. På samme måde som med flybilletter anbefaler jeg derfor, at du ikke venter for længe med at købe Amtrak-billetter. Vent ikke med at købe billettter til et par dage i forvejen, men sørg for at booke længere tid i forvejen for at få en forholdsvis favorabel pris. Booker man last minute, kan være svært at få billetter, og de kan samtidig være meget dyre.

Amtrak New York - Station Amtrak New York - Stationshal

Togene

Amtrak benytter forskellige slags toge afhængigt af ruten. Der er tog med sovekabiner og med en restaurant, og der er endda tog med plads til biler, men på mange af ruterne kører mere almindelige tog. Ofte er der desuden wi-fi, og mange af togene har en restaurant eller bar, hvor du kan købe kaffe elle endda spise aftensmad. Ved baren er togvognen ofte en såkaldt “dome car”, hvilket vil sige, at den har en glaskuppel på toppen. Under kuplen kan du nyde en smuk udsigt over det forbipasserende landskab.

Amtrak-ruter

Der er flere Amtrak-ruter til og fra New York. Amtrak-linjerne har fantasifulde navne. For eksempel hedder ruten til Canada “Maple Leaf”, og der er også bl.a. ruter ved navn “Southwest Chief” og “Texas Eagle”. Fra New York kan du køre med Amtrak til Washington DC og bruge en dag eller mere på at tage på opdagelse i den amerikanske hovedstad. Af andre populære Amtrak-destionationer fra New York kan Boston og Chicago nævnes. Det er også muligt at tage toget til Philadelphia, men her er en dagstur til Philadelphia en hurtigere og billigere måde at udforske byen på.

Hvilke ruter kører Amtrak New York?

Med Amtrak New York kan du blandt andet køre til Washington DC, Boston og Niagara Falls. Læs mere her.

Hvilke togstationer i New York kan jeg tage Amtrak fra?

På Manhattan kan du tage Amtrak fra Penn Station. Læs alt om det her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev