Chinatown i New York

Chinatown i New York

Chinatown i New York er et hyggeligt kvarter at gå gennem. Det går i dag cirka fra mellem Broadway mod vest og East Broadway mod øst samt Delancey Street og Chambers Street mod nord og syd. Man føler sig næsten hensat til Kina for en stund, når man går rundt i kvarteret.

Historien bag Chinatown på Manhattan

Der har boet kinesere i området helt tilbage til 1850’erne. Det var dog først fra 1965 og frem, at de kinesiske tilflyttere for alvor strømmede til. Den dag i dag bor der omkring 700.000 kinesere i New York. Foruden i Chinatown bor der også mange kinesere i Flushing (i Queens). Det er dog primært Chinatown på Manhattan, der trækker turister til.

Opdag Chinatown

Jeg har ganske vist aldrig været i Kina, men jeg forestiller mig, at det er lidt ligesom at være i New Yorks Chinatown. Der er mad allevegne på gader og stræder (både om dagen og aftenen), store spande med fisk og butikker, hvor du kan købe alverdens naturmedicin. Du kan også få massage, og priserne for at få massage er tydeligt nævnt og ofte meget lave. I Chinatown er det nærmest kun kinesisk, der bliver talt, og selv på McDonald’s er skiltet oversat til kinesisk. Hop-on-hop-off-busser stopper i området, men her kan det være svært at få en plads i bussen. Hvis du gerne vil dykke ned i historien, så kan du besøge Museum of Chinese in America på 215 Centre Street. Jeg har selv besøgt museet, og selvom jeg kun var derinde i omkring en halv time, så var det besøget værd.

Chinatown i New York - Butikker Chinatown i New York - Marked

En guidet tur gennem Chinatown

Hvis du gerne vil udforske Chinatown i selskab med en dygtig guide, så kan du tage på en guidet tur. Der er naturligvis intet, der forhindrer dig i at tage på opdagelse i kvarteret på egen hånd. På en guidet tur med en lokal guide kan du dog få mere at vide om områdets historie, og hvad der foregår der i øjeblikket. Du kan booke en privat guidet tur i New York eller tage på en tur med en gruppe, såsom en af de nedenstående.

På en guidet gåtur i SoHo, Little Italy og Chinatown får du alle højdepunkterne i området at se. Turen starter på Spring Street i SoHo, og den lokale guide viser dig og resten af turgruppen rundt i de forskellige kvarterer. Både førstegangsbesøgende og folk, der før har besøgt New York, vil med garanti lære nye ting på denne tur. Du vil formentlig blive overrasket over, hvor meget du kan nå at se på blot et par timer. Der bliver også lejlighed til at tage nogle gode billeder undervejs på turen.

Læs mere om SoHo, Little Italy og Chinatown Walking Tour her

Er du nere interesseret i maden i Chinatown? Så er denne Chinatown og Little Italy Food Tour lige noget for dig. Den guidede tur tager 3 timer, og starter i Little Italy. Herefter går turen mod Chinatown, hvor du kan sætte tænderne i kinesiske specialiteter, såsom dumplings og dim sum. Du får udleveret et kort med alle de steder, I kom forbi på turen, så du nemt kan finde tilbage til dine favoritter bagefter.

Læs mere om Chinatown og Little Italy Food Tour her

Chinatown i New York - Gade Chinatown i New York - Typiske bygninger

Mad og drikke i Chinatown

Nu du er i Chinatown skal du selvfølgelig ikke snyde dig selv for at smage på ægte kinesisk mad. Der er mange spisesteder at vælge mellem. Hvis du er i humør til lækker dim sum, så tag på restauranten Golden Unicorn på 18 East Broadway. Stedet er virkelig autentisk, med kinesisktalende tjenere og kinesiske menuer. Man kan støde på en sprogbarriere, men i sidste ende lykkes det mig altid at få noget god mad. Det må imidlertid betragtes som et godt tegn, at kineserne også kommer her for at spise.

Chinatown i New York - Kinesiske skilte Chinatown i New York - Bygninger

Hoteller i Chinatown

Hvis du gerne vil bo på et hotel i Chinatown, så kan jeg anbefale Wyndham Garden Chinatown. Af andre anbefalelsesværdige hoteller kan nævnes NobleDEN Hotel og Hotel 50 Bowery.

Erics tip: Det er ideelt at tage til Chinatown på dag tre på en forlænget weekendtur til New York. Se dig omkring i Chinatown sidst på formiddagen, og spis lækker dim sum til frokost. Befinder du dig i Chinatown, så tag på Apothéke Cocktail Bar. Det er en hip, men afslappet natklub på 9 Doyle Street, og det er et godt alternativ til en natklub i Meatpacking District.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev