Chrysler Building i New York

Chrysler Building i New York

Chrysler Building i New York er en ikonisk skyskraber på Manhattan. Bygningen har 77 etager og er 319 meter høj. Den blev bygget mellem 1928 og 1930 og var hovedkontor for Walter Chryslers koncern – deraf bygningens navn. Chrysler Building i New York (der til tider fejlagtigt skrives som Crysler New York) var engang den højeste bygning i verden. Dog overgik den titel efter kort tid til Empire State Building, der slog dørene op for første gang i 1931.

Contents

Chrysler Building ved Grand Central

Chrysler Building ligger nær Grand Central Terminal, på den østligt side af Manhattan. Den er en markant bygning på byens skyline. Forskellige firmaer har kontor i bygningen. Den er bygget i den elegante art deco-stil og har et letgenkendeligt spir med sølvfarvede buer. På tårnet er der dekorationer, der siges at være lavet med inspiration fra biler, og som dermed er en reference til den oprindelige ejer, Walter Chrysler. Bygningen har været med i mange film og tegnefilm, såsom “Spider-Man” og “Men in Black 3”.

Cloud Club

I 1930’erne lå der en ikonisk klub i Chrysler Building, nemlig Cloud Club. Speakeasy-baren lå på skyskraberens 66., 67. og 68. etage. Den tiltrak mange indflydelsesrige folk, og Condé Nast og Walter Chrysler var blandt stamgæsterne. Cloud Club lukkede i 1979.

Erics tip: Chrysler Building er en af de mest berømte bygninger i New York. Med sine ikoniske buer er toppen af bygningen især berømt. Set fra gadeniveau kan bygningen dog være noget sværere at genkende. Fra 42nd Street ved Grand Central har du en flot udsigt til bygningen. Dog er udsigten endnu bedre fra det nærliggende udsigtspunkt One Vanderbilt Summit. Herfra har du en skøn udsigt fra siden til Chrysler Building, som ligger ganske tæt på.

Chrysler Building Observation Deck

Der er mange, der godt kunne tænke sig at komme op i Chrysler Building. Desværre er skyskraberen ikke åben for offentligheden endnu. Derfor kan du på nuværende tidspunkt kun få et hurtigt kig indenfor i den imponerende lobby, hvis du er heldig. Dog er der planer om at åbne et Chrysler Building Observation Deck. Udsigtspunktet kommer til at ligge på bygningens 61. etage, og herfra er der en fantastisk udsigt over Manhattan. Dermed bliver det endelig muligt at besøge Chrysler Building!

Chrysler Building in New York - View of the Chrysler Building Chrysler Building in New York Art Deco style

Hvad er Chrysler Buildings adresse?

Adressen er: 405 Lexington Avenue, mellem E 42nd and E 43rd Street.

Har Chrysler Building et observationsdæk?

Ikke endnu, men der er planer om at åbne et! Læs mere her.

Hvor høj er Chrysler Building?

Chrysler Building er 319 meter høj.

Kan jeg komme op i Chrysler Building?

I øjeblikket kan du kun komme ind i lobbyen, men der er planer om at åbne et observationsdæk i bygningen.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev