Columbus Day i New York 2023

Columbus Day i New York

Hvert år i oktober fejrer man Columbus Day i New York. En stor parade til ære for Christopher Columbus går ned ad Fifth Avenue og samler især italiensk-amerikanere, der omfavner deres egne rødder. I New York City fejres helligdagen både som Italian American Heritage Day og som Indigenous Peoples’ Day.

Historien bag Columbus Day

Italienskfødte Christopher Columbus (1451-1506) var navigatør og opdagelsesrejsende. Han havde en teori om, at der fandtes en kortere vej til Indien. Med økonomisk støtte fra Spaniens Dronning Isabella og Kong Ferdinand 2. af Aragon drog Columbus ud for at finde denne rute. Med tre skibe sejlede han fra Spanien mod vest. Den 12. oktober 1492 så Columbus Amerika for allerførste gang. Han antog, at det var Indien, han havde nået, og derfor kaldte han de indfødte for indianere.

Den første mindehøjtidelighed for Columbus blev afholdt i 1792, 300 år efter han satte fod i Amerika. Eftersom Columbus var italiener, ser USA’s italiensk-amerikanske befolkning ham som lidt af en helt og en del af deres kulturarv. Det er da også på grund af dem, at Columbus Day er blevet så stor en begivenhed. Den 12. oktober 1866 holdt New Yorks italienske fællesskab en fest for at fejre Amerikas opdagelse, og det er, på den måde Columbus Day opstod. I 1892 blev en statue af Christopher Columbus rejst på Columbus Avenue, der ligeledes er opkaldt efter den opdagelsesrejsende.

Columbus Day i New York - St. Patrick's Cathedral Columbus Day i New York- Band

Hvornår er det Columbus Day?

Columbus Day falder på den anden mandag i oktober hvert år, hvilket er tæt på den dato, hvor Christopher Columbus ankom til Amerika. I 2023 er det Columbus Day 9. oktober.

Hvad kan man lave på Columbus Day?

Hvert år markerer man Columbus Day i New York med en stor parade ved navn Columbus Day Parade. 35.000 mennesker deltager, inklusive grupper, showbands, folk på paradevogne og marinesoldater. Paraden tiltrækker omkring en million tilskuere, og hjemme i stuerne rundt om i landet er der yderligere en million, der ser paraden i tv.

Columbus Day i New York - Columbia Association Columbus Day i New York - Parade

Paraden starter på Fifth Avenue og 44th Street og fortsætter ad Fifth Avenue mod 72nd Street. Sørg for at finde en god ståplads på Fifth Avenue. Kl. 11.30 starter paraden, og den slutter kl. 15.00.

Hvad kan du forvente dig af Columbus Day?

Columbus Day er en helligdag, og det vil sige, at skoler og institutioner holder lukket. Du kan godt regne med, der er rigtig travlt omkring Fifth Avenue på grund af paraden. Hvis du har planer om en shoppingtur på Fifth Avenue, så sørg for at gøre det på et andet tidspunkt end lige Columbus Day!

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev