Cykel i New York

Leje cykel i New York - Cyklister

Det er i stigende grad blevet populært at cykle på ferien i New York. Der er masser af muligheder for at køre på cykel i New York og på Manhattan især. Cykler du langs de to floder eller gennem Central Park, er det en glimrende måde at få set byen på, og det er samtidigt sjovt og afslappende. De senere år er der kommet mange cykeludlejningsfirmaer til, og den øgede konkurrence har gjort det billigere at leje en cykel i New York. Hvis du reserverer din cykel på forhånd, betaler du helt ned til en 20-30 kr. per time for at leje den. Brooklyn Bridge, Brooklyn Heights, Manhattans østside, Central Park og langs Hudson River er nogle af de mest populære steder at køre på cykel i New York.

Contents

Cykelruter i New York

Central Park er helt klart det bedste sted at cykle i New York. Her er der nærmest ingen biler, og der er cykelstier. Det gør det trygt og let at komme hurtigt rundt i parken. Vil du gerne se meget af parken og have en aktiv eftermiddag, er det derfor helt ideelt med en cykeltur her. Du kan også cykle på de små stier, men hold godt øje med skiltene. Der er nemlig mange områder forbeholdt fodgængere. Pas også på andre cyklister og hestevognene, som også kører på stierne.

En anden god cykelrute i New York er gennem Lower Manhattan og Brooklyn. På den krydser du også Brooklyn Bridge. Du kan leje en cykel i Lower Manhatten og begynde at cykle på ruten med det samme. Trænger du til en god omgang motion efter al den gode newyorker-pizza, så kan du cykle ruten rundt på Manhattan, der går langs Hudson River og The East River. Det tager omkring fire timer at komme rundt, så det er lidt af en tur. Specielt i Hudson River Park får du en god udsigt over floden, flere forskellige moler og en masse grønne områder på en sikret cykelsti.

For de ægte cykelentusiaster er der den årlige Five Boro Bike Tour, der afholdes hver første søndag i maj. Det er den største cykeltur i USA med en 60 kilometer bilfri rute, der går gennem alle fem bydele i New York og over fem store broer. Du kan også slutte dig til de tusindvis af cyklister, der samler penge ind til gratis cykeluddannelsesprogrammer i New York.

Cykel i New York

Cykelstier i New York

Der er cykelstier over hele New York. Du kommer sikkert til at lægge mærke til gadernes grønne cykelstier, som er markeret med striber og symboler. Selvom New York har over 1.500 kilometer cykelstier, så kan det være en udfordring at cykle gennem Manhattan. Newyorkere har en tendens til at bruge cykelstierne til at parkere, og det kan være svært at navigere mellem alle de gule taxier. Vil du alligevel cykle gennem Manhattan, så vær forsigtig, og overvej at bruge cykelhjelm.

Her finder du det officielle kort over alle cykelstier i New York

Cykle i Central Park

Er det sikkert at køre på cykel i New York? Det er sikkert at cykle i Central Park, så længe du holder dig inden for cykelstierne, og du følger reglerne. Brooklyn er faktisk det område i New York, der har flest cykelstier, og ruten gennem Brooklyn og over Brooklyn Bridge er også en tryg rute.

Det er til gengæld ikke helt så trygt at krydse Manhattan på cykel. Jeg cykler tit gennem Manhattan, og her er mange cykelstier, men du skal vide, at newyorkere ikke er så vant til cyklister. Derfor holder de ikke øje med cyklister, og de kan finde på at dreje pludseligt eller åbne en taxidør i det øjeblik, du passerer. Min erfaring siger mig, at døren til en gul taxi altså ikke er særlig fleksibel! Hvis du alligevel gerne vil udforske Manhattan på cykel, hvis du rejser med børn, eller hvis du ikke er så erfaren en cyklist, så er en af de guidede cykelture i New York måske det rette valg for dig.

Regler

Børn under 14 år skal have cykelhjelm på, mens det ikke er obligatorisk for voksne at have en på. I New York skal cyklister stoppe for fodgængere. Det er ikke tilladt at køre på fortovet, og cyklister skal holde for rødt. Brug hånden til at signalere, at du vil dreje eller stoppe. Sørg for at holde dig inden for cykelstierne, da det er det mest trygge, men også fordi der er politiovervågning her. Hvis du gerne vil parkere din cykel og tage på sightseeing, så kan du bruge et af de mange cykelstativer, der findes på gaderne i Manhattan og de andre bydele. Det er gratis at parkere cyklen i disse såkaldte ‘’CityRacks’’.

Citi Bikes i New York

Jeg kan ikke anbefale at bruge New Yorks “Citi Bikes”. Det er et system, hvor cykler deles, og som findes i mange storbyer. Det er ikke særligt belejligt at bruge disse, da du skal skifte cyklen ud hvert 30. minut. Hvis ikke du returnerer cyklen inden for de 30 minutter, så betaler du en bøde på op til 18 $ i timen. Derudover har jeg hørt fra alt for mange folk, at Citi Bikes har hævet de forkerte og meget store beløb fra deres bankkonti. Det er meget bedre at booke på forhånd, hvis du vil leje en cykel i New York.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev