Hudson River Park i New York

Hudson River Park i New York

Hudson River Park i New York, som ligger på vestsiden af Manhattan er en park fuld af grønne arealer. Den ligger langs Hudson River og strækker sig over 7 kilometer fra Battery Park i syd til 59th Street i nord.

Det er hjemsted for flere havnemoler, også bedre kendt som Piers, med hver sine egne elementer såsom legepladser, sportsbaner og endda strande. Hver pier giver dig en fantastisk udsigt over Hudson River og Manhattans skyline. Hudson River Park er et vidunderligt sted til en gåtur, en cykeltur eller bare for at længe sig tilbage og slappe af for en stund.

Contents

Hudson River Park i New York

Med mere end 25 piers har Hudson River Park et bredt udvalg af sjove ting at lave. Her er mine højdepunkter:

Pier 25

Pier 25 ligger ud for TriBeCa og er den længste mole i Hudson River Park. Der er en legeplads for børn, og det er også muligt at finde offentlige toiletter der. Der er også en minigolfbane og en beachvolleybane. Hvis du vil have list at spise, så kan du tage til den lille snackbar eller besøge Grand Banks, som er et historisk skib, der er lænket fast til molen, og som huser en østersbar. Fra molen kan man se Frihedsgudinden i det fjerne og ikke mindst et glimt af Lower Manhattan.

Hudson River Park i New York - Pier 25 Hudson River Park i New York - Grand Banks

Pier 45

Et andet navn for Pier 45 er Christopher Street Pier, og det er et godt sted at slappe af. Molen har massere af grønne områder og plæner, og mange newyorkere opholder sig her på de varme dage. I sommermånederne afholdes der også gratis koncerter her. Pier 45 ligger ud for West Village.

Pier 57

Den gamle søfarts- og lagerterminal er blevet ombygget til den nuværende Pier 57. En park på bygningens tag giver udsigt over Little Island, Downtown Manhattan og Chelsea Piers. På madmarkedet, der ligger inde i bygningen, kan du nyde alle slags retter. Fra japansk og italiensk til kinesisk og cajun – Market 57 alt hvad hjertet begærer.

Hudson River Park i New York - Pier 57 Hudson River Park i New York - Pier 57 udsigt

Pier 66

Pier 66 er uden tvivl stedet at tage til, hvis man vil ud og spise. Den store røde båd, der ligger fortøjet til molen, hedder Frying Pan, og er et sjovt sted at tage til for at spise. Der er masser af hyggelige siddepladser på molen, hvor man kan nyde alle slags former for fisk og skaldyr. Det er især et magisk sted om aftenen. I vintermånederne er restauranten lukket. Du kan kombinere et måltid på Pier 66 med et besøg i det nærliggende Hudson Yards.

Hudson River Park i New York - Frying Pan Hudson River Park i New York - Pier 66

Little Island

Little Island er en unik mole med en park, der står på 280 betonpæle ude i vandet. Denne grønne park ser meget futuristisk ud og er yderst smukt anlagt. Her kan man udforske den “hemmelige have”, vandre hen ad de forskellige stier og nyde solen på en af plænerne. Du kan finde noget at spise på det nærliggende Chelsea Market og derefter have picnic på en af plænerne på Little Island!

Hudson River Park i New York - Little Island udsigt Hudson River Park i New York - Little Island

Gansevoort Peninsula

Manhattans allerførste strand finder man på Gansevoort Peninsula. Pier 53 er blevet fuldstændigt renoveret og er nu en grøn oase, hvor der også er udstyret med sportsudstyr og en hundepark. Da Gansevoort Peninsula ligger tæt på Whitney Museum, er det en god idé at kombinere de to.

Pier 84

Pier 84 ligger mellem den mole, hvor Circle Line-bådene lægger til, og den mole, hvor Intrepid Museum ligger. På denne mole er der b.la. en vandfontæne, hvor man kan komme og køle af på en varm dag.

Hudson River Park i New York - Pier 84

Chelsea Piers

Pier 59, 60 og 61 udgør Chelsea Piers, hvor man kan lave alle mulige slags aktiviteter. For eksempel, er der en golfklub og en bowlingbane, og man kan stå på skøjter. Desuden huser komplekset mange spændende begivenheder, og Silver Screen Studios er også til at finde her. Scener fra Law & Order, og andre populære serier, blev optaget i dette filmstudie.

Hvor starter Hudson River Park?

Hudson River Park starter fra Battery Park og løber langs Hudson River hele vejen til 59th Street. Læs om, hvad du kan lave der her.

Er Hudson River Park et besøg værd?

Et besøg i Hudson River Park er bestemt besøget værd. Parken byder på flere moler med noget for enhver smag. Læs mere her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev