East Village i New York

East Village i New York

East Village i New York er måske nok det kvarter, jeg bedst kan lide. Og det er ikke uden grund, for det var nemlig det første kvarter i New York, jeg boede i. Jeg er også langtfra den eneste, der er glad for området. Madonna, Lady Gaga, Lou Reed og Iggy Pop faldt også pladask for denne del af New York City. East Village er kendetegnet ved de forholdsvist lave bygninger og ved at der ikke er så mange store butikskæder og turister. Det er netop det, der gør det til et spændende kvarter at tage på opdagelse i for rejsende som dig. East Village udgøres af området øst for 3rd Avenue, ud til East River, mellem 14th Street ned til Houston Street.

Contents

Mad og drikke i East Village

East Village er et trendy kvarter og appellerer dermed til de mange unge mennesker, som bor der. Mange NYU-studerende bor i området, og det er derfor et kvarter med stort socialt engangement. Når du udforsker East Village, er der en stor sandsynlighed for, du falder over graffiti art eller plakater med budskaber, der støtter op om aktuelle sociale bevægelser. Der er også mange små caféer, pubber og studenterbarer, hvor du kan få en bid mad og en øl til en god pris. Især langt Avenue A er der mange barer og spisesteder. Går du ned ad denne gade, mellem 6th og 11th Street, støder du på mange hyggelige restauranter. Heriblandt f.eks. Miss Lily’s 7A Cage, som (efter min mening) er en ældgammel jamaicansk restaurant med et interiør, der straks giver et smil på læben.
På hjørnet af 2nd Avenue og E 9th Street finder du Veselka, en travl ukrainsk restaurant med god mad. På menuen kombineres traditionelle ukrainske retter, som f.eks. pierogi, med typisk amerikanske retter, såsom kalkun.

East Village Food Tour

Hvis du gerne vil udforske flere af East Villages kulinariske højdepunkter, så anbefaler jeg at tage på en East Village Food Tour. Den guidede tur varer 2,5 time, og du undervejs lærer du om kvarterets historie. Men hvad vigtigere får du også en masse forskellige lækkerier at smage: hotdog, pizza, is, cupcake og new Yorks berømte “egg cream” (en sød mælkedrik). Tip: Spring morgenmaden over (og måske også aftensmaden)!

Book East Village Food Tour her

St. Marks Place

St. Marks Place er det bankende hjerte i East Village i New York. Denne gade byder på alternative butikker og en livlig musikscene, hvor kvarterets hyggelige atmosfære virkelig kommer til udtryk. Her finder du mange pladebutikker, der sælger sjældne LP’er til en god pris. Tompkins Square Park er også værd at nævne, da den er hyggelig at gå igennem og kigge på de lokale newyorkeres hverdag. Du behøver dog ikke at afsætte meget tid til parken. Det er egentlig bare et sted, der egner sig godt til en lille kaffepause. Alphabet City, der tidligere blev kaldt Little Germany, er måske et område, du har hørt om. Dog er det blot et beboelsesområde, så der er ikke meget at se og lave der.  Bemærk, at jo længere du bevæger dig ud mod vandet, mindre spændende (og sikkert) bliver området).

East village 2nd Avenue new york East Village i New York - Taxaer

Originale butikker

East Village i New York er et godt sted at tage på shopping i New York. Her er der mange små og originale butikker, frem for store butikskæder. Her ligger f.eks. Toy Tokyo, som med sit asiatiske legetøj, er som et lille stykke af Japan i NYC. Titter solen frem, så tag til Fabulous Fanny’s! Minibutikken sælger solbriller i nærmest enhver tænkelig størrelse og form. Hvad end du går efter et look inspireret af Brigitte Bardot, Kanye West eller en helt tredje, så skal du nok finde det helt rette par solbriller her. Selv hvis du ikke kan finde, det du leder efter, så kan det hjælpsomme personale tilpasse et par solbriller til dine ønsker. De kan endda sætte Swarovski-krystaller på dem!

Hoteller East Village

Hvis du gerne vil booke et hotelophold i East Village, så anbefaler jeg East Village Hotel, hvor man mærker East Village-atmosfæren. Af andre gode hoteller kan nævnes The Standard East Village og Moxy East Village.

Erics tip: Houston udtales ikke “hew-ston”, som man måske kunne tro, men nærmere som “house-ton”.

East Village i New York - Huse East Village i New York - Gade

Guidede ture i East Village

At deltage i en guidet tur gennem East Village er fantastisk til at lære dette kvarter at kende, hvor du hører historier og oplevelser fra en lokal. Du kan udforske East Village ved at deltage i denne tur:

Rock n ‘Punk Tour giver dig mulighed for at opdage musikgenrer, der var med til at danne rockkulturen i East Village. Under denne tur vil du se, hvor bands som Led Zeppelin, Iggy Pop og The Ramones skrev deres musik og optrådte.

Book din Rock n ‘Punk Tour her

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev