East Village i New York

East Village i New York

East Village i New York er fuld af små butikker, restauranter og lave bygninger, som alt sammen gør det til et interessant sted at udforske. East Village er området øst for 3rd Avenue og Bowery ved East River, mellem 14th Street og Houston Street.

East Village var det første kvarter, hvor jeg boede i, og det er ikke kun mig der er begejstret for det! Madonna, Lady Gaga, Lou Reed og Iggy Pop er blot nogle af de få kendisser, som også har tabt deres hjerte til denne særlige del af New York City.

Contents

East Village i New York

East Village er et trendy kvarter og appellerer dermed til de mange unge mennesker, som bor der. Mange NYU-studerende bor i området, og det er derfor et kvarter med stort socialt engagement. Når du udforsker East Village, er der en stor sandsynlighed for, du falder over graffiti art eller plakater med budskaber, der støtter op om aktuelle sociale bevægelser.

Erics tip: “Hvis du gerne vil udforske East Village, kan du tage turen ‘East Village – Lower East Side’, som du finder i min Eric’s New York App. Under denne tur vil jeg fortælle mere om det unikke kvarter, og vi kommer forbi nogle af mine yndlingssteder.”

St. Marks Place

St. Marks Place er mere eller mindre det bankende hjerte i East Village. Denne gade er fuld af alternative butikker og en livlig musikscene, som virkelig er med til at understrege stemningen i kvarteret. Du finder en masse pladebutikker, såsom Stranded Records NYC. Det er også stedet for lækker mad; der er mange små spisesteder, der serverer alle slags retter.

Little Ukraine

Under og efter 2. Verdenskrig kom mange ukrainere til New York. Boligerne i East Village var til overkommelige priser, og der var massere af jobs, hvilket gjorde det til en smeltedigel af kulturer, og ingen mere end Ukraine. I dag finder du mange ukrainske restauranter og bagerier, der serverer traditionelle retter.
På hjørnet af 2nd Avenue og E 9th Street finder du Veselka, en travl ukrainsk restaurant med god mad. På menuen kombineres traditionelle ukrainske retter, som f.eks. pierogi, med typisk amerikanske retter, såsom kalkun.

East Village i New York - Little Ukraine East Village i New York - ABC City

Tompkins Square Park

Tompkins Square Park er også værd at nævne, da den er hyggelig at gå igennem og kigge på de lokale newyorkeres hverdag. Det er et godt spot at få en kaffe.

Alphabet City

Alphabet City, tidligere kendt som “Little Germany”, lyder måske bekendt, men det er faktisk bare et boligområde. Det særlige ved dette kvarter er gadenavnene. Hvor man normalt finder nummererede gader i New York, bruger man i stedet bogstaver her. Avenue A, B,C og D udgør Alphabet City.

Shopping i East Village

East Village i New York er et godt sted at tage på shopping i New York. Her er der mange små og originale butikker, frem for store butikskæder. Her ligger f.eks. Toy Tokyo, som med sit asiatiske legetøj, er som et lille stykke af Japan i NYC. Titter solen frem, så tag til Fabulous Fanny’s! Minibutikken sælger solbriller i nærmest enhver tænkelig størrelse og form. Hvad end du går efter et look inspireret af Brigitte Bardot, Kanye West eller en helt tredje, så skal du nok finde det helt rette par solbriller her. Selv hvis du ikke kan finde, det du leder efter, så kan det hjælpsomme personale tilpasse et par solbriller til dine ønsker.

East Village i New York - Shopping East Village i New York - Gade

Mad og drikke i East Village

I East Village støder man på alle mulige hyggelige restauranter. På 7th Street er der for eksempel Miss Lily’s 7A Cafe, en (i hvert fald i mine øjne) hundrede år gammel jamaicansk restaurant med et interiør, der straks får mig til at smile.
På 2nd Avenue finder du San Marzano, en italiensk restaurant, der er kendt for sine pastaretter.

East Village tours

At deltage i en guidet tur gennem East Village er fantastisk til at lære dette kvarter at kende, hvor du hører historier og oplevelser fra en lokal. Du kan udforske East Village ved at deltage i denne tur:

Rock n ‘Punk Tour giver dig mulighed for at opdage musikgenrer, der var med til at danne rockkulturen i East Village. Under denne tur vil du se, hvor bands som Led Zeppelin, Iggy Pop og The Ramones skrev deres musik og optrådte.

Book din Rock n ‘Punk Tour her

Hoteller i East Village

Hvis du gerne vil booke et hotelophold i East Village, så anbefaler jeg East Village Hotel, hvor man mærker East Village-atmosfæren. En anden god mulighed er The Standard East Village. Dette fine hotel har en god beliggenhed og føles luksuriøst.
Du kan også booke Moxy East Village; et hipt hotel med en bar på taget, hvorfra du har udsigt over Manhattan.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev