Newyorkere

Newyorkere i Central Park

Newyorkere. Efter at have boet i New York City i adskillige år efterhånden kan jeg med sikkerhed sige, at jeg betragter mig selv som newyorker. At være newyorker indebærer mere end blot at bo i byen; det er så at sige en livsstil. For at give dig en idé om, hvad det vil sige at være newyorker, har jeg her skrevet om et par ting, vi newyorkere ikke kan leve uden (og nej, det er ikke hotdogs), og hvad vi har for vane at brokke os over.

Hvad kan newyorkere ikke leve uden?

Der er flere ting, newyorkere ikke kan leve uden, men nummeret er restauranter og takeaway (vi bruger Grubhub og Seamless). Vi bruger ikke vores egne køkkener for det er som oftest for dyrt og besværligt selv at købe ind. Det er meget nemmere bare at gå ud at spise. Du vil ofte se en lang kø ved restauranter, især til søndagsbrunch. Det er helt normalt, og hvis der er kø, betyder det, at restauranten er god. Sund mad er også noget, vi er vilde med. Vi følger gerne alle de nye grønne trends.

Vi new yorkere kan simpelthen ikke starte dagen uden kaffe. Du ser derfor lange køer foran Starbucks og andre kaffebarer, hvor newyorkere venter på et skud koffein til at starte dagen. Jeg synes personligt ikke, der er noget bedre end at købe en kop kaffe og en bagel med ved en madvogn på et gadehjørne. Og så koster det ikke mere end et par dollars, så det er selvfølgelig også en fordel.

Jeg er stor fan af at gå rundt, og jeg kan virkelig anbefale, at du hovedsageligt udforsker New York til fods. Dog er det en kæmpestor by! Derfor kører jeg med subway, hvis jeg gerne vil hurtigt frem (og vi newyorkere kan godt lide, at tingene går hurtigt). Jeg tager også nogle gange en taxi, men for det meste bruger jeg bare mit MetroCard, og hopper på det næste tog.

Som i Danmark gør mange af kvinderne i New York meget ud af sig selv. Kvindelige newyorkere er ofte at finde et af følgende steder: ved frisør (Drybar), neglesalon, skønhedssalon eller spa.

Sidst men ikke mindst, så vasker jeg som mange andre newyorkere ikke selv mit tøj. Det skyldes vel nok, at de fleste lejligheder er så små, at der ikke er plads til en vaskemaskine. I stedet gør vi ugentligt bruge af et vaskeri, hvor jeg afleverer vasketøjet, og så er det vasket, strøget og lagt sammen, når jeg henter det igen. Det er jo helt perfekt!

Hvad brokker newyorkere sig over?

New York er en fantastisk by at bo i, men vi ville ikke være rigtige newyorkere, hvis ikke vi havde en masse at brokke os over. Først og fremmest klager vi over, hvor dyrt alting er. Huslejen er høj, drinks er dyre og skolerne er dyre. Ja, faktisk er det bare dyrt at leve i det hele taget, når man er newyorker. Men alligevel vil vi ikke flytte fra byen.

Personligt brokker jeg mig over New Yorks taxier, og det skyldes normalt en af to ting. For det første hader jeg, når en anden newyorker “stjæler” min taxi for næsen af mig. Og jeg brokker mig også, når en taxichauffør ikke vil køre mig til det sted, hvor jeg vil hen. Normalt sørger jeg derfor for først at sige, hvor jeg skal hen, når jeg er inde i taxaen. Alligevel hænder det nogle gange, at chaufføren først spørger hvor jeg skal hen og så ikke vil køre mig derhen. Det er faktisk ikke tilladt, og så synes jeg selvfølgelig også, det er irriterende. Uber og Lyft er et godt alternativ, som kan løse den slags problemer.

New Yorks metro kører døgnet rundt, og ligesom i København er der ret jævnlige afgange. Alligevel kan du godt regne med at se os newyorkere spurte for at nå med og holde dørene åbne. Misser vi alligevel toget, står vi og pruster og ærgrer os indtil det næste tog kommer. Vi har ting vi skal, og vi har travlt!

Det leder mig til den sidste ting, som newyorkere brokker sig over, nemlig folk der går langsomt. I New York går vi rigtig, rigtig hurtigt. Enhver, der stopper foran os for at tjekke sin telefon eller et kort (undskyld turister), står i vejen for os. Især ved indgangen til subway’en.

Vil du have tips fra en newyorker? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev:

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev