Long Island Rail Road (LIRR) i New York

Long Island Rail Road i New York

Long Island Rail Road (LIRR) i New York er et jernbaneselskab, der forbinder Manhattan med Brooklyn, Queens og hele Long Island. LIRR er en del af MTA (Metropolitan Transportation Authority) og det travleste nærbanenetværk i USA. LIRR-togene kører 24 timer i døgnet, og der er forskellige ruter, angivet med forskellige farver. Du kan benytte Long Island Rail Road, hvis du vil køre med tog fra JFK til Manhattan. Du kan også tage toget helt til den anden ende af Long Island, hvilket tager mindst 3,5 time.

Contents

Køre med LIRR i New York

Du kan tage Long Island Rail Road-tog på Penn Station eller Grand Central. Penn Station som er LIRR’s base på Manhattan. Afhængigt af, hvor du rejser til eller fra på Manhattan, kan du også tage et tog fra Grand Central Madison. Jamaica Station i Queens er også en stor LIRR-station og et stort trafikknudepunkt, hvor også JFK AirTrain kører til og fra. Brooklyn har ligeledes en stor LIRR-station: Atlantic Terminal, overfor Barclays Center. Det er Brooklyns største og travleste station.

Long Island Rail Road NY billetter

Det er bedst at købe billetter til Long Island Rail Road New York på stationen. På Penn Station og Grand Central kan du købe billetter ved en skranke og i forskellige billetautomater. Skrankerne er åbne fra morgen til aften, mens billetautomaterne kan benyttes døgnet rundt. Det er nemt at købe en LIRR-billet i en billetautomat. Her vælger du, om du vil rejse i eller udenfor myldretiden, endestationen, og om du vil købe en enkelt- eller returbillet. Herefter vises billetprisen, og så kan du betale for billetten med det samme. Du betaler myldretidstakst, hvis du på hverdage rejser til Manhattan mellem kl. 06.00 og 10.00 og fra Manhattan til Long Island mellem kl. 16.00 og 20.00. På alle andre tidspunkter på hverdage, i weekenden og helligdage gælder priserne udenfor myldretid.

LIRR - Billetautomater LIRR - Perron

Togene

LIRR har almindelige tog og lyntog. De almindelige tog stopper ved alle stationer på vejen, og det er ofte dobbeltdækkertog. Cannonball er et særligt eksprestog, der kører mellem Manhattan og The Hamptons. Det kører til The Hamptons fra New York på fredage mellem maj og oktober og retur på søndage. Cannonbal består af 12 togvogne, hvoraf de to byder på muligheden for pladsreservation og barservice.

LIRR-ruter

I selve New York City kan du for det meste komme rundt med subway, men hvis du gerne vil bevæge dig lidt længere væk, bliver du formentlig nødt til at tage et tog. Der er flere LIRR-ruter, der er belejlige at benytte.

JFK til Manhattan

Hvis du ankommer til JFK Lufthavn, og du gerne vil fra JFK til Manhattan, så kan du tage toget. Først skal du tage AirTrain i JFK Lufthavn til Jamaica Station. Herfra kan du tage med subway eller tog videre til Manhattan. Det er lidt billigere at køre med subway end toget. Der er også forskellige subway-linjer at vælge mellem, så det er selvfølgelig en fordel at sørge for at vælge en, der stopper nær dit hotel. Togene stopper ved Penn Station eller Grand Central, så det er en belejlig løsning, hvis du skal bo der i nærheden.

Erics tip: Hav in mente, at toget i de fleste tilfælde ikke kører dig til lige præcist det sted, du skal til. Det er næsten altid nødvendigt at skifte til et andet transportmiddel for at komme fra stationen til dit endemål. Heldigvis kan du tage Uber eller en taxa fra de fleste togstationer i og omkring New York.

LIRR - tog LIRR - Station

Fra New York til The Hamptons

Det er sjovt at tilbring en dag i trendy Hamptons, hvis vejret er godt. LIRR’s Montauk Route kører hele vejen langs Long Islands sydkyst og stopper flere steder i The Hamptons. Togturen fra Manhattan til The Hamptons tager omkring 2,5 time, så sørg for ikke at tage for sent afsted. Hvis du bliver på toget indtil endestationen, så kommer du til byen Montauk. Her ligger det hyggelige hotel Montauk Manor, hvorfra du kan gå ind til byen.

Islanders UBS Arena i Elmont

Ishockeyholdet New York Islanders spiller deres hjemmekampe på UBS Arena i Elmont. Den nemmeste måde at komme dertil er med et LIRR-tog fra Manhattan. Tag for eksempel den gule linje Hempstead til Elmont-UBS Arena, og gå ti minutter til arenaen.

Hvor meget koster billetter til Long Island Rail Road?

Prisen for Long Island Rail Road-billetter afhænger af, hvor du vil hen. Læs mere her.

Hvor kan jeg købe LIRR-billetter?

Det er nemmet at købe Long Island Rail Road-billetter i en billetautomat på afgangsstationen.

Hvor kører Long Island Rail Road hen?

Long Island Rail Road-tog kører fra Manhattan til Brooklyn, Queens og hele Long Island. Du kan tage et tog til The Hamptons og endda Montauk, som ligger omkring 3,5 time væk. Se mere info her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev