Metro-North Railroad i New York

Metro North Railroad i New York

New Yorks Metro-North Railroad (MNR) er en nærbane, der forbinder New York City med Upstate New York. Netværket forbinder også New York med Connecticut, og nogle af linjerne går gennem noget af New Jersey, i retning mod en anden del af delstaten New York. MNR hører under MTA (Metropolitan Transportation Authority) og udgøres af fem linjer. Togene kører fra tidligt om morgenen til sent om aftenen, afhængigt af linjen. Med Metro-North Railroad kan du rejse til steder som New Haven og Poughkeepsie, eller du kan tage toget til steder i NYC såsom New York Botanical Garden og Bronx Zoo. Med mere end 70 millioner passagerer om året er det et af de mest benyttede jernbanenetværk i USA.

Køre med MNR i New York

Tre ud af de fem linjer stopper ved Grand Central Terminal, mens de øvrige to afgår fra Penn Station. Hudson Line, Harlem Line og New Haven Line afgår fra Grand Central og kører via Harlem – 125th Street nordpå mod New York State eller Connecticut.

Fra Penn Station kan du tage Pascack Valley Line eller Port Jervis Line. Med dem kan du køre via New Jersey til den del af New York, som ligger nordvest for Manhattan. Disse linjer er en del af New Jersey Transit. Bemærk at du skal skifte tog på Secaucus Junction Station, når du kører med en af disse to linjer.

Metro North Railroad i New York - Metro North i Grand Central Metro North Railroad i New York - togspor

Metro-North Railroad billetter

Billetter til Metro-North Railroad er bedst at købe på afgangsstationen. Det er ikke nødvendigt med en reservation på forhånd, modsat når du kører med Amtrak. I Grand Central Terminal kan du købe billetter ved en skranke eller i en billetautomat. Skrankerne befinder sig i siden af den ikoniske station, og ovenover dem står der “MTA Metro-North Tickets”. De er åbne fra morgen til aften, mens billetautomaterne kan benyttes når som helst. Billetter til MNR kan købes i de grå og røde automater.

Hvis du skal rejse fra Penn Station, er det muligt at købe billetter ved en skranke. Linjerne er en del af New Jersey Transit, så du kan købe billetter ved deres skranker. Desuden kan du købe dine billetter i de røde og grå billetautomater.

Når du vil købe en billet, skal du vide, om du rejser i eller udenfor myldretiden. Myldretidstaksten gælder på hverdage, når du kører fra Grand Central mellem kl. 06.00 og 09.00 eller mellem kl. 16.00 og 20.00, samt hvis du ankommer til stationen mellem kl. 06.00 og 10.00. Taksterne uden for myldretid gælder på alle andre tidspunkter af dagen samt i weekender og på helligdage.

Metro North Railroad i New York - Grand Central i New York Metro North Railroad i New York - Grand Central i New York

MNR-ruter

Metro-North Railroad har almindelige toge, der stopper ved alle stationer. Hudson Line, Harlem Line og New Haven Line kører alle øst for Hudson River og i retning mod Stamford i Connecticut, Yonkers eller White Plains i delstaten New York. Pascack Valley Line og Port Jervis Line kører begge gennem New Jersey, og dermed er de en del af New Jersey Transit. Disse tog har endestation i henholdsvis Spring Valley og Port Jervis i New York State. Tjek kortet, og find ud af, hvilket tog du skal med.

Erics tip: Hudson Line er en af mine favoritlinjer. Efter ombordstigning på den ikoniske Grand Central, kører toget nordpå langs Hudson River og mod Poughkeepsie. Hvis du sidder i venstre side, kan du nyde en smuk udsigt over Hudson Valley og opleve en helt anden side af delstaten New York.

Metro North Railroad i New York - Upstate Metro North Railroad i New York Metro - North Line

Tage MNR til Yankees

Hvis du skal til en kamp med Yankees under dit ophold i New York, kan du tage et Metro-North-tog til stadion. På de dage Yankees spiller, er det muligt at benytte den såkaldte “Train to the Game”-service. Disse tog kører fra Grand Central Station til 153rd Street, hvorfra der kun er et par minutters gang til Yankee Stadium.

Besøg Bronx Zoo eller Botanical Gardens med MNR

Du kan med fordel benytte MNR-linjerne, hvis du gerne vil udforske mere af New York. Når vejret er godt, er det hyggeligt at besøge Bronx Zoo eller New York Botanical Garden. Tager du Harlem Line, kan du stå af på Fordham station og gå ti minutter derfra til den zoologiske have. Næste stop på linjen er Botanical Garden Station, hvor du nemt kan gå til den botaniske have fra.

Hvor meget koster en Metro-North Railroad billet?

Prisen på din Metro-North-billet afhænger af, hvornår du rejser, hvor du skal hen, og om du skal bruge en enkelt- eller returbillet. Læs mere her.

Hvor kan jeg tage Metro-North-tog fra?

På Manhattan kan du tage et MNR-tog fra Grand Central Station. Hudson Line, Harlem Line og New Haven Line kører derfra. Hvis du skal i retning mod New Jersey, skal du tage toget fra Penn Station.

Hvor kan jeg købe Metro-North Railroad-billetter?

Billetter til Metro-North Railroad er bedst at købe ved en skranke eller i de røde og grå billetautomater på stationen. Læs alt om det her.

Behøver jeg at bestille billetter til Metro-North Railroad på forhånd?

Nej, du behøver ikke at bestiller dine Metro-North Railroad-billetter online. Du kan købe dem på et billetkontor eller i en billetautomat på afgangsstationen.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter