Guggenheim Museum i New York

Køb billetter nu
Guggenheim Museum i New York

Guggenheim Museum i New York er en af de smukkeste bygninger på Upper East Side. Ja, måske det endda er en af de smukkeste bygninger i verden! Bygningen i sig selv er grund nok til, at den skal på din top-5-liste over ting at lave i New York. Er der noget, der er værd at se inde i bygningen? Selvfølgelig er der det! Udover den permanente udstilling, så har museet fantastiske midlertidige udstillinger. Det ses tydeligt, at kuratorerne bruger enormt meget tid og energi på at lave udstillingerne.

Køb dine Guggenheim Museum billetter her

Bygningen

Mange folk antager, at Guggenheim er en ny bygning, når de ser den for første gang. Den blev dog designet i 1959 af Frank Lloyd Wright, der er en af USA’s mest berømte arkitekter. Bygningens særpræg er, at de øverste ringe er meget bredere end de nederste, hvilket giver bygningen en ret speciel form. Den ligner nærmest noget fra det ydre rum, og måske er det derfor, den var med i filmen “Men in Black”. Indeni er bygningen næsten lige så speciel som udenpå. I stedet for individuelle etager er der en stor opadgående spiral. Fra den kan du gå ind ad forskellige indgange til de enkelte rum.

Erics tip: Er du gangbesværet, eller måske bare lidt træt i benene? Så start museumsbesøget med at tage elevatoren op til den øverste etage, så du kan gå nedad gennem spiralen i stedet for op.

Guggenheim Museum i New York - Picasso Guggenheim Museum i New York - Indefra

Permanente udstillinger

Guggenheim Museum i New York har for det meste virkeligt gode midlertidige udstillinger. De permanente samlinger Thannhauser Collection og Guggenheim Collection er bestemt også værd at besøge.

Thannhauser Collection (2. etage)

Familien Thannhauser var succesrige tyske kunsthandlere i starten af det forrige århundrede. De var kendt for at kunne spotte, hvilke malere der ville slå igennem, og hvilke der ikke ville få succes. Det gjorde, at de fik opbygget en fantastisk samling med værker af blandt andre Picasso, Van Gogh og Cézanne. Familierne Thannhauser og Guggenheim blev gode venner, og Thannhauser-familien valgte derfor at testamentere hele deres samling til Guggenheim Museum.

Guggenheim Collection (3. etage)

Guggenheim Collection indeholder værker fra begyndelsen af modernismen, og her er mesterværker af blandt andre Marc Chagall, Wassily Kandinsky og Piet Mondrian. Samlingen viser en række af de kunstretninger, der vandt frem i Europa og Rusland i 1920’erne.

Mad og drikke

Du har sikkert brug for en kop kaffe efter at have set tre etager fyldt med kunst. Du kan nyde en lækker espresso eller cappuccino med et stykke kage til i Guggenheims kaffehjørne, som hedder Cafe 3. Herfra har du også en ganske fin udsigt til Central Park. Pas på, du ikke misser Cafe 3, da den ligger lidt afsides. Er du sulten? Så tag ned i stueetagen, hvor du på 88th Street finder “The Wright”, som er en ganske lille, men god restaurant.

Praktisk information

Efter dit køb modtager du et værdibevis via e-mail, som du kan printe ud og bytte til en billet på Guggenheim Museum i New York. Du kan også bytte værdibeviset til en billet ved at fremvise det på din mobiltelefon.

 • Åbningstider:
  • Mandag: klokken 10.00-17.30
  • Tirsdag: klokken 10.00-20.00
  • Onsdag-fredag: klokken 10.00-17.30
  • Lørdag: klokken 10.00-20.00
  • Søndag: klokken 10.00-17.30
 • Sted: 1071 Fifth Avenue, mellem 88th og 89th Street

Køb dine Guggenheim Museum tickets her

Erics tip: Adgang til Guggenheim Museum er inkluderet med rabatkortene New York Pass, New York CityPASS og Explorer Pass.

Guggenheim Museum i New York - Udefra Guggenheim Museum i New York - Loftet

Måske du også er interesseret i:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter