Halloween i New York 2021

Halloween i New York

Halloween i New York er stort! Hvert år går amerikanerne all in til halloween. De klæder sig ud i fantasifulde kostumer, og børnene går på trick or treating (slik eller ballade) fra dør til dør for at få slik. Læs videre for at få mine tips til en sjov halloween i New York!

Hvad er halloween?

Oprindeligt var halloween en hedensk festival, som fejrede den dag på året, hvor døren mellem vores verden og åndernes verden stod åben. Nu om dage fejrer folk halloween ved at gå rundt i uhyggelige kostumer. Børn går på trick or treating i deres nabolag, hvor de går fra dør til dør og indsamler masser af slik. I de fleste hjem er man velforberedt og har massevis af godter klar, men hvis ikke der er noget slik at få, så kan der godt blive ballade. Det hele foregår med et glimt i øjet, og det er ikke meningen disse narrestreger skal være grove.

Hvornår er det halloween?

Det er halloween den 31. oktober hvert år.

Halloween i New York - Bagværk Halloween i New York - Græskar

Hvad kan du forvente dig til halloween?

Til halloween (og i ugerne op til) pryder halloween-pynt mange butikker og huse i New York. Det kan eksempelvis forestille flagermus, edderkopper, hekse, skeletter, blod, gravsten, spøgelser og ikke mindst græskar, der er udhulet, så de ligner uhyggelige ansigter. Det er mange af de samme figurer, der går igen i folks udklædninger.

Butikkerne i New York holder åbent som normalt til halloween, da det ikke er en officiel helligdag. Du vil formentlig heller ikke opleve problemer med trafikken, og metroen følger samme køreplan som normalt.

Guidede halloween-ture

Hvis du er i humør til en spooky oplevelse, så kan jeg anbefale Madame Morbid’s Trolley Tour. Den 1,5 time lange tur foregår i en gammeldags bus. Du bliver taget med til Brooklyns mørke sider, og mon ikke du nok skal få gåsehud? Turen er tilgængelig fra onsdag til søndag.

En anden guidet tur fuld af uhygge er til New Yorks hjemsøgte steder på Ghost Tour of Greenwich Village. Her opdager du nogle af byens mest uhyggelige steder, såsom forfatteren Edgar Allan Poes hus og Hanging Tree i Washington Square Park.

Hvis du gerne vil vide mere om Broadways spøgelser, så kan du booke Haunted Broadway Walking Tour. Her besøger du hjemsøgte teatre og synger med på sange fra dystre musicals såsom Ghost og Phantom of the Opera.

Halloween fester

At tage til en halloween fest på en af byens fancy natklubber eller rooftop-barer er også en god måde at fejre halloween i New York på. Her kan du feste hele natten lang med newyorkere, der er trukket i deres bedste halloween-kostumer.

Kig her for halloween fester i New York

Halloween i New York - Pyntede huse

Hvad kan du lave til halloween i New York?

Klokken 19.00 starter (Greenwich) Village Halloween Parade i New York. Enhver, der er iført halloween-udklædning, kan deltage i paraden, så det kan du også, hvis du har lyst. Hvert år er der op til 50.000 mennesker med i paraden, som byder på livemusik, uhyggeligt pynt og de vildeste halloween-kostumer.

Hvert år er der en udklædningskonkurrence, så sørg for dit kostume sidder lige i skabet.

Erics tip: Hvis du gerne vil deltage i paraden, så sørg for at have et godt kostume, og vær forberedt på, at der bliver meget ventetid. Det er bedst at komme tidligt, så du kan gå langt fremme i optoget. Kommer du for lang tid, efter paraden er begyndt, så er det sandsynligt, du slet ikke får lov at deltage. Hvis du gerne vil se paraden, så er West 4th Street og 6th Avenue det bedste sted at gøre det.

Halloween i New York - Village Halloween Parade

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter