Halloween i New York 2024

Halloween i New York

Halloween i New York er stort! Halloween i New York er en stor dag! Dagen falder hvert år den 31. oktober, og amerikanerne klæder sig ud i fantasifulde kostumer, og børnene går på trick or treating (slik eller ballade) fra dør til dør for at få slik. Læs videre for at få mine tips til en sjov halloween i New York!

Contents

Hvad kan du lave til halloween i New York?

Halloween i New York er sjovt at opleve; fra spøgelseshistorier til hunde i sjove kostumer og fra trick-or-treating til kunstfærdigt dekorerede huse. Der er flere ting at lave i New York under Halloween.

The Village Halloween Parade i New York

Klokken 19.00 starter (Greenwich) Village Halloween Parade i New York. Enhver, der er iført halloween-udklædning, kan deltage i paraden, så det kan du også, hvis du har lyst. Hvert år er der op til 50.000 mennesker med i paraden, som byder på livemusik, uhyggeligt pynt og de vildeste halloween-kostumer.

Erics tip: “Hvis du gerne vil deltage i paraden, så sørg for at have et godt kostume, og vær forberedt på, at der bliver meget ventetid. Det er bedst at komme tidligt, så du kan gå langt fremme i optoget. Kommer du for lang tid, efter paraden er begyndt, så er det sandsynligt, du slet ikke får lov at deltage. Hvis du gerne vil se paraden, så er West 4th Street og 6th Avenue det bedste sted at gøre det.”

Halloween i New York - Village Halloween Parade

Halloween fester

At tage til en halloween fest på en af byens fancy natklubber eller rooftop-barer er også en god måde at fejre halloween i New York på. Her kan du feste hele natten lang med newyorkere, der er trukket i deres bedste halloween-kostumer.

Kig her for halloween fester i New York

Guidede halloween-ture

En guidet tur fuld af uhygge er til New Yorks hjemsøgte steder på Ghost Tour of Greenwich Village. Her opdager du nogle af byens mest uhyggelige steder, såsom Jefferson Market Library og Hanging Tree i Washington Square Park.

En uhyggelig ting at gøre i New York er at besøge katakomberne i en gammel kirke på Manhattan. Gå gennem dele af kirken, der ellers er forbudt for offentligheden, og se gravene af Newyorkere, der levede i det 18. og 19. århundrede. Under den guidede tur i katakomberne lærer du mere om byens historie.

Vil du udforske New Yorks mørke fortid? Deltag i Gangsters and Ghost Tour. Undervejs fortæller guiden dig alt om kriminalitet, bandemedlemmer og hjemsøgte steder. Hør de skræmmende historier, mens du slentrer gennem Little Italy, Chinatown og West Village.

Halloween i New York - Bagværk Halloween i New York - Græskar

Halloween for børn

Hvis du rejser til New York på Halloween med børn, er der en række ting for dem at gøre. For en amerikansk oplevelse, besøg et trick and treating museum, se hundekostumer i Washington Square Park, eller deltag i det sjove på Halloween Harvest Festival i Luna Park.

Tompkins Square Halloween Dog Parade

Tompkins Square Halloween Dog Parade arrangeres årligt i New York. Her kan du se hundredvis af hunde i alle mulige kostumer. De ankommer på scenen én efter én i håbet om at vinde det bedste kostume. Se for eksempel en corgi klædt som pommes frites og en chihuahua som et knappenålshoved.

Halloween i New York - Pyntede huse

Hvad er halloween?

Oprindeligt var halloween en hedensk festival, som fejrede den dag på året, hvor døren mellem vores verden og åndernes verden stod åben. Nu om dage fejrer folk halloween ved at gå rundt i uhyggelige kostumer. Børn går på trick or treating i deres nabolag, hvor de går fra dør til dør og indsamler masser af slik. I de fleste hjem er man velforberedt og har massevis af godter klar, men hvis ikke der er noget slik at få, så kan der godt blive ballade. Det hele foregår med et glimt i øjet, og det er ikke meningen disse narrestreger skal være grove.

Hvad kan du forvente dig til halloween?

Til halloween og i ugerne op til pryder halloween-pynt mange butikker og huse i New York. Det kan eksempelvis forestille flagermus, edderkopper, hekse, skeletter, blod, gravsten, spøgelser og ikke mindst græskar, der er udhulet, så de ligner uhyggelige ansigter. Det er mange af de samme figurer, der går igen i folks udklædninger.

Butikkerne i New York holder åbent som normalt til halloween, da det ikke er en officiel helligdag. Du vil formentlig heller ikke opleve problemer med trafikken, og metroen følger samme køreplan som normalt.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev