2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York

Meatpacking District er et kvarter på Manhattan, som går fra omkring West 14th Street til Gansevoort Street og fra Hudson River til Hudson Street. De seneste år er området blevet udvidet mod nord til West 16th Street og øst for Hudson Street (delvist fordi High Line Park er kommet til). I begyndelsen af 1900-tallet lå der omkring 250 slagterier og kødfabrikker i Meatpacking District, og det er deraf navnet kommer. Den dag i dag er der dog kun 30 slagterier tilbage i området, og nu er det mere kendt for sit festlige natteliv.

Meatpacking Districts nye berømmelse

I 2004 blev Meatpacking District udråbt til at være New Yorks mest fashionable område, men inden da var det langt mindre glamourøst. I 1980’erne var Meatpacking District et råt, industrielt område, som var et centrum for narkosalg og prostitution. Det varede dog ikke længe, inden tingene begyndte at ændre sig til det bedre. I slutningen af 1990’erne startede forvandlingen til fashionabelt kvarter, da trendy tøjbutikker og natklubber begyndte at skyde frem. Her to årtier senere er det netop natteliv og mode, Meatpacking District er kendt for.

Meatpacking District i New York - High Line Park Meatpacking District i New York - Bygninger

Meatpacking Districts højdepunkter

Et helt særligt højdepunkt i Meatpacking District er High Line Park. Parken ligger på en nedlagt højbane og giver en usædvanlig udsigt omgivet af smukke planter og kunstværker til alle sider. Du må ikke misse dette højdepunkt, især ikke om sommeren, hvor parken står i fuldt flor, og du kan solbade eller endda kigge på stjerner her. Der er også specielle detaljer overalt nede i gadeniveau. Eksempelvis er Meatpacking District et af de områder, hvor alle gyder er belagt med brosten.

Meatpacking District i New York - High Line

Whitney Museum

Whitney Museum flyttede til en ny bygning i Meatpacking District i 2015, så kunstelskere har også fået en god grund til at aflægge kvarteret et visit. Inde i den smukke bygning finder du nordamerikansk kunst fra 1900-tallet. Der er over 21.000 kunstværker, deriblandt malerier, skulpturer, tegninger, fotografier, videoer og installationer, så der er noget for enhver smag.

Meatpacking District i New York - Whitney Museum Meatpacking District i New York - Milk Studios

Spisesteder i Meatpacking District

Chelsea Market

Chelsea Market er så stort, at det fylder en hel blok! Markedet har til huse i en tidligere kiksefabrik og er fyldt til bristepunktet med madboder. Faktisk er det et af verdens største madmarkeder. Det er sjovt at gå rundt her og lede efter lækkerier til morgenmad. Du kan også samle gode sager sammen til en picnic, og slå dig ned i 4th Street Park (den del af Hudson River Park, der ligger i Meatpacking District).

STK Steakhouse

STK steakhouse i Meatpacking District har en meget luksuriøs og hyggelig atmosfære. Hvis du er til gode bøffer, så er det lige et sted for dig. En lille bøf koster 25 $, men du kan også vælge en, der koster helt op til 99 $. Selv vælger jeg altid en “filet”, som er en bøf uden så meget fedt (den kan fås både i lille og medium størrelse). Til forret er Little Big Mac et godt valg. Du får to små burgere, kaldet sliders, for 20 $. De er nemme at dele, og fremfor alt er det efter min mening, nogle af de bedste (små) burgere man kan få i New York. En flaske vin koster fra 45 $, og det er nødvendigt at reservere bord i forvejen.

Meatpacking District i New York - Chelsea Market Meatpacking District i New York - STK

The Standard Grill

Under The Standard Hotel, og ved siden af den populære The Standard Biergarten, finder du The Standard Grill. Navnet til trods, er der ikke noget, der blot er standard her. Restauranten er trendy, og stemningen leder tankerne hen på en aften i byen (dog uden DJ). The Standard Grill byder på lækre bøffer og retter med fisk. Om sommeren er der en dejlig terrasse, hvor du kan sippe til en cocktail og nyde omgivelserne.

Dos Caminos

Tag til Dos Caminos, hvis du har lyst til at sætte tænderne i mexicansk mad. Det er en populær mexicansk restaurant i New York og med god grund, for maden er virkelig lækker. Faktisk er det en kæde med adskillige restauranter, men den i Meatpacking District er en af de bedste. Her er stemningen afslappet og gæstfri, og guacamolen får tænderne til at løbe i vand.

Meatpacking District i New York - The Standard Grill Meatpacking District i New York - Dos Caminos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter