Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York er et kvarter på Manhattan, som går fra omkring West 14th Street til Gansevoort Street og fra Hudson River til Hudson Street. Dog anses den nordlige del, op til West 16th Street, og en del af området øst for Hudson Street ofte også som værende en del af Meatpacking. I begyndelsen af 1900-tallet lå der omkring 250 slagterier og kødfabrikker i Meatpacking District, og det er deraf navnet kommer. Den dag i dag er der dog kun fem slagterier tilbage i området, og nu er det mere kendt for sit festlige natteliv.

Meatpacking Districts historie

Meatpacking District var tidligere langt fra så hipt, som det er i dag. I 1960’erne begyndte det at gå ned ad bakke, og værst stod det til i 1980’erne. Her var Meatpacking District et råt, industrielt kvarter og centrum for narkosalg og prostitution. Det varede dog ikke længe, inden tingene begyndte at ændre sig til det bedre. I slutningen af 1990’erne startede forvandlingen til fashionabelt kvarter, da trendy tøjbutikker og natklubber begyndte at skyde frem. Den dag i dag er det stadigvæk natteliv  og mode, Meatpacking District er kendt for.

Meatpacking District i New York - High Line Park Meatpacking District i New York - Bygninger

Højdepunkter i Meatpacking District

Du må ikke gå glip af Meatpacking på din tur til New York. Det er et forholdsvist lille kvarter, men det har sin egen særlige atmosfære. Meatpacking byder også på en række spændende seværdigheder. Det er både et godt sted at starte en dag med shopping, at tage ud at spise og tage på en sjov bytur.

High Line Park

Et helt særligt højdepunkt i Meatpacking District er High Line Park. Parken ligger på en nedlagt højbane og giver en usædvanlig udsigt omgivet af smukke planter og kunstværker til alle sider. Du må ikke misse dette højdepunkt, især ikke om sommeren, hvor parken står i fuldt flor, og du kan solbade eller endda kigge på stjerner her. Der er også specielle detaljer overalt nede i gadeniveau. Eksempelvis er Meatpacking District et af de områder, hvor alle gyder er belagt med brosten.

Meatpacking District i New York - High Line

Whitney Museum

Whitney Museum, eller Whitney Museum of American Art i New York som er det uforkortede navn, er et museum dedikeret til amerikansk kunst fra det 20. århundrede. Der er over 21.000 kunstværker, heriblandt malerier, skulpturer, tegninger, fotografier, videoer og installationer, så der er noget for enhver smag. Museet byder også på en dejlig tagterrasse, hvor du om sommeren kan slappe af med en drink og en skøn udsigt over omgivelserne.

Chelsea Market

Chelsea Market er så stort, at det fylder en hel blok! Markedet har til huse i en tidligere kiksefabrik og er fyldt til bristepunktet med madboder. Faktisk er det et af verdens største madmarkeder. Det er sjovt at gå rundt her og lede efter lækkerier til morgenmad. Du kan også samle gode sager sammen til en picnic på en af plænerne på Little Island. Denne park, der er placeret på pæle i floden, ligger kun et par minutters gang borte.

Meatpacking District i New York - Whitney Museum Meatpacking District i New York - Chelsea Market

Spisesteder i Meatpacking District

Meatpacking District er et hyggeligt område at gå i byen i, og her er mange stilfulde restauranter, hvor du kan starte aftenen. STK steakhouse i Meatpacking District har en meget luksuriøs og hyggelig atmosfære. Hvis du er til gode bøffer, så er det lige et sted for dig. Her har de nemlig bøffer i enhver størrelse og prisklasse. Selv vælger jeg altid en “filet”, som er en bøf uden så meget fedt (den kan fås både i lille og medium størrelse). Til forret er “Little Big Mac” et godt valg. Den består af to små burgere, kaldet sliders, og jeg synes, det er nogle af de bedste (små) burgere, man kan få i New York. STK er en meget populær restaurant, så jeg vil anbefale at bestille bord.

Tag til Dos Caminos, hvis du har lyst til at sætte tænderne i mexicansk mad. Det er en populær mexicansk restaurant i New York og med god grund, for maden er virkelig lækker. Faktisk er det en kæde med adskillige restauranter, men den i Meatpacking District er en af de bedste. RH Rooftop Restaurant er også et godt sted at få noget at spise og en drink. Den specielle restaurant ligger på taget af en møbelbutik, og du kan derfor slå to fluer med ét smæk og både få nydt et glas vin og købt en ny sofa! De fleste tager dog på restauranten for at hygge sig med et glas rosé i solen på tagterrassen.

Meatpacking District i New York - RH Rooftop Meatpacking District i New York - Dos Caminos

Hoteller i Meatpacking District

Der er ikke så mange hoteller i Meatpacking District, du kan vælge mellem, men The Standard, High Line og Gansevoort Meatpacking NYC er gode valg. Begge hoteller har en trendy rooftop-bar, og de er derfor også gode steder at gå i byen. Under The Standard Hotel, og ved siden af den populære The Standard Biergarten, finder du The Standard Grill. Navnet til trods, er der ikke noget, der blot er standard her. Restauranten er trendy, og stemningen leder tankerne hen på en aften i byen (dog uden DJ). The Standard Grill byder på lækre bøffer og fiskeretter. Om sommeren er der en dejlig terrasse, hvor du kan sippe til en cocktail og nyde omgivelserne.

Meatpacking District New York Standard Hotel Meatpacking District New York Gansevoort Hotel

 

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter