Kinesisk nytår i New York

Kinesisk nytår i New York

Kinesisk nytår i New York er en fejring af begyndelsen på et nyt år i forbindelse med månekalenderen. I 2025 falder denne dag på onsdag 29. januar og vil blive fejret af størstedelen af de asiatiske samfund i New York. Der er flere forskellige aktiviteter, du kan give dig til, mens du er i New York, som er dedikeret til månenytåret, også bedre kendt som det kinesiske nytår (Lunar New Year). Du kan gå ind og se lunar New Year Parade i Chinatown, deltage i en fyrværkericeremoni eller spise noget lækkert mad i et af de asiatiske kvarterer i New York.

Kinesisk nytår i New York

Månenytåret fejres hovedsageligt i kinesiske og asiatiske kulturer, og derfor er Chinatown i New York kendt for sine udførlige fejringer af nytåret! Mange andre fejringer kan også findes flere steder rundt omkring i byen.

Chinese New Year Firecracker Ceremony

Der afholdes en årlig fyrværkericeremoni i Sara D. Roosevelt Park, som ligger i nærheden af Chinatown. Under Chinese New Year Firecracker Ceremony fyres der fyrværkeri af for at for at skræmme onde ånder væk. Der er også masser af traditionelle dansere, som ofte er klædt ud som de kinesiske nytårs dyr, herunder f.eks. en drage, løve eller kanin. Ceremonien er gratis at deltage i og finder sted den ons 29. januar 2025 mellem kl 11.00 og 15.30.

Kinesisk nytår i New York  - Chinese New Year Firecracker Ceremony Kinesisk nytår i New York  - løve dans

Lunar New Year Parade

I Chinatown finder Lunar New Year Parade sted den februar. Under paraden kan du se den traditionelle løvedans, forskellige dansegrupper og andre optrædener. Paraden starter omkring kl 13.00 ved Mott Street & Canal Street og slutter omkring Sara D. Roosevelt Park. Efter paraden kan du få noget at spise på en af de mange restauranter i området.

Andre aktiviteter omkring kinesisk nytår

Ud over festlighederne i Chinatown bliver Lunar New Year fejret over hele New York omkring onsdag 29. januar. Du kan f.eks. tage til Hudson Yards og South Street Seaport for at se festlighederne med dansere og andre sjove aktiviteter, eller tjekke New York Phillharmonic-koncerten ud i Lincoln Center.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev