LaGuardia Airport (LGA)

LaGuardia Airport

LaGuardia Airport i New York ligger i bydelen Queens og er den mindste af de tre lufthavne i New York. Denne New York lufthavn tilbyder både indenrigsflyvninger og nogle internationale destinationer, såsom Canada og Caribien. Lufthavnen er i daglig tale bedst kendt som LaGuardia eller LGA.

Lufthavnen i New York ligger ca. 13 km fra Manhattan. Læs mere om lufthavnen og de forskellige transfermuligheder her.

Contents

Lande i LaGuardia Airport

Det er kun muligt at lande i LaGuardia Airport, hvis du har et indenrigsfly eller kommer fra Canada eller Caribien. Da der ikke er nogen US Customs og Border Protection (CBP) i lufthavnen, behøver du ikke gå gennem tolden. Hvis du ankommer til LaGuardia Airport fra Caribien eller Canada, har du allerede været igennem den amerikanske told på dit afrejsested.

LaGuardia har tre terminaler: Terminal A, Terminal B og Terminal C. Lufthavnen gennemgik en totalrenovering i 2022, som omfattede en masse kunst, der er til syne rundt i hele lufthavnen.

LaGuardia Airport - kunst LaGuardia Airport - Terminal

Transfer fra LaGuardia Airport til Manhattan

Der er flere muligheder for at rejse fra LaGuardia Airport til Manhattan på. Du kan f.eks. tage en ikonisk gul taxa, booke en privat transfer på forhånd eller tage offentligt transport. Fra LaGuardia er der ingen AirTrain eller togforbindelse. Du kan finde alle transfer mulighederne i New York Transfer Planner.

LaGuardia Airport transfer

Da LaGuardia ligger relativt tæt på Manhattan, kan det virke yderst ligetil at komme frem og tilbage med offentlig transport. Du kan bruge MetroCard til dette formål. Men du bliver nødt til at skifte fra bus til metro mindst én gang, før du kommer frem til din destination. Specielt med bagage er det ikke en nem løsning. Derfor er det en langt mere bekvem løsning at tage en taxa. Der er ingen fast pris for dette, og de samlede omkostninger afhænger af, hvor du skal sættes af på Manhattan.

LaGuardia Airport - Transfer LaGuardia Airport - Taxa

Afgange fra LaGuardia Airport

Hvis du flyver tilbage til Danmark, så vil du flyve fra enten JFK Airport eller Newark Airport. Men hvis du rejser inden for USA, vil dit fly højst sandsynligt afgå fra LaGuardia Airport. American Airlines og United Airlines flyver f.eks. fra Terminal B, mens Delta Airlines flyver fra Terminal C. Tjek altid hvilken terminal du skal være ved på forhånd.

Så snart du har checket din bagage ind og passeret sikkerhedskontrollen, kan du besøge butikkerne og få en drink eller en bid mad på en af spisestederne.

Hoteller tæt på LaGuardia Airport

Der er flere hoteller i nærheden af LaGuardia Airport. Det kan være en god idé at blive i området, hvis du har en mellemlanding, ankommer til New York sent om aftenen eller flyver videre mod din næste destination tidligt om morgenen. Du kan f.eks. sove på LaGuardia Plaza Hotel eller Aloft New York LaGuardia Airport. Avion Inn Near LGA Airport er en anden mulighed hvor morgenmad er inkluderet. Alle hoteller tilbyder gratis shuttle til og fra lufthavnen.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev