Miljøvenlig rejse til New York

Miljøvenlig rejse til New York

Kan man tage på en miljøvenlig rejse til New York? Du tænker nok ikke på klimavenlig og bæredygtig ferie i New York som det første. Det er dog muligt at foretage grønne og miljøvenlige valg i storbyen, som kan reducere dit klimaaftryk. Jeg deler mine personlige tips i dette indlæg.

Contents

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-aftryk i New York?

Selvom det ikke er godt for miljøet at flyve, så er det muligt at klimakompensere for mængden af CO2, din flyrejse udleder. Det  er der mange flyselskaber, der tilbyder nu om dage. Der er også hjemmesider, hvor du kan støtte organisationer, der kæmper for klimaforandring og særlige projekter, du kan donere til for at beskytte klimaet.

Et af de nemmeste grønne valg, du kan træffe i New York, er at køre med subway frem for taxi eller Uber. På den måde bliver udledningen mindre, og du sparer tilmed penge. Bruger du et MetroCard, så skal du ikke stå i kø for at købe metrobilletter, og du sparer yderligere penge. Ikke alene er det billigere at køre med subway. Det meste af tiden kommer du også meget hurtigere frem end i bil – en ren win-win-situation for både dig og kloden! Subway og AirTrain er også en klimavenlig måde at køre fra lufthavnen til dit hotel og retur på.

Mange bække små

Der er mange små ting, du kan gøre for en mere miljøvenlig rejse til New York. Når du udforsker storbyen er der flere nemme tiltag, du kan foretage, som virkelig kan gøre en forskel og gøre din ferie i New York miljøvenlig. Vand fra hanen kan drikkes i New York, så du behøver ikke at købe vand på flaske, når du skal på sightseeing. Og endnu bedre er det, hvis du medbringer din egen flaske (som ikke er i plastik). På de fleste caféer og kaffebarer vil de gerne skænke din kaffe i en genanvendelig kop, hvis du beder dem om det. Du kan desuden undgå spild ved ikke at tage sugerør og plastikbestik og ved at medbringe muleposer til butikker.

Lej en cykel, og vær klimavenlig i New York

Et andet godt alternativ er at bruge bentøjet til at transportere dig selv rundt. Med det mener jeg ikke, du skal gå rundt allevegne. Manhattan er trods alt kæmpestor, og derfor er det bedre at udforske byen på cykel. Du kan leje en cykel i New York og tage på opdagelse i Central Park eller cykle over Brooklyn Bridge og se nærmere på Williamsburg. Det er en sjov måde at opdage de skjulte skatte på, og samtidig får du noget motion. Er du nervøs ved tanken om at færdes i Manhattans trafik, kan du booke en guidet cykeltur, hvor der styres uden om de travle gader. Der er også guidede ture på el-cykel, hvis du gerne vil tage den med ro og koncentrere dig mere om sightseeingen end om at træde i pedalerne.

Miljøvenlig rejse til New York - Cykeltur i Central Park Miljøvenlig rejse til New York - Cykeltur i Brooklyn

Grønne oaser i New York

Brooklyn er ikke blot et af de hippeste områder af New York. Bydelen byder også på et grønt og roligt sted at slappe af: Brooklyn Botanic Garden. Den botaniske have byder på et mangfoldigt planteliv og et frodigt, grønt landskab. Det er et oplagt at cykle dertil, da du på den måde får en anden side af New York at se, og det er et dejligt sted at snuppe en pause i grønne omgivelser. Om foråret er den botaniske have en særlig oplevelse, da du her kan beundre kirsebærtræerne i fuldt flor. Det er det perfekte sted at tage til, hvis du gerne vil væk fra det travle Manhattan for en stund. Med din billet støtter du også bevarelsen af den smukke flora.

Bronx er måske ikke et sted, hvor du forventer at finde endnu en grøn oase. Det var et ret usikkert område i 1970’erne, men det er heldigvis længe siden det ændrede sig. I dag er finder du her et af de bedste grønne områder, nemlig New York Botanical Garden. Det er en af de største botaniske haver i USA, og her kan du tilbringe mange timer. Det er et godt sted at søge mod, hvis du gerne vil vove dig væk fra Manhattan og udforske en andel bydel. Har du et New York Pass, får du gratis entré til både Brooklyn Botanic Garden og New York Botanical Garden!

Bliv vegetar eller veganer (for en dag)

Jeg ville personligt have svært ved at blive vegetar eller veganer på fuld tid. Jeg er dog fuldt ud klar over, at det er godt for miljøet at spise mindre kød. Jeg siger ikke, du ikke skal prøve en af de lækre burgere på Shake Shack eller snuppe en hotdog fra en madvogn på gaden. Men det kan bestemt betale sig at kigge på det kødfrie udbud også. New York er kendt for sin progressive madkultur, og du finder mange gode vegetariske og veganske restauranter i New York, hvor man slet ikke savner kød på tallerkenen. Red jorden ved at mæske dig i lækker mad? Det lyder jo ikke så ringe endda!

Shop second hand

New York er lig med shopping, og det behøver ikke altid at være det allernyeste tøj. Overalt i New York er der vintagebutikker, hvor du kan finde fantastiske ting. Især East Village, Greenwich Village og Williamsburg er proppet med genbrugsbutikker. Tag et smut forbi Metropolis Vintage eller gå på opdagelse i Hamlet’s Vintage. Hvis du vil finde mere end bare tøj, kan du også tage forbi et af New Yorks loppemarkeder. Eller hvis du er mere interesseret i ting til hjemmet, kan du besøge Garage Sale. Her kan du finde unikke ting til dit hjem.

Miljøvenlig rejse til New York - Vintage Miljøvenlig rejse til New York - butik

Støt de lokale bønder i NYC

Det er hyggeligt at tage på markedet, især når det er på en miljøvenlig rejse til New York. Tag på det lokale økologiske Union Square Greenmarket, og smag på lokalproducerede varer som honning, ahornsirup og brød. Der er mange velhavende newyorkere, der ynder at shoppe her, så det kan være, du spotter en berømthed. Markedet bugner af frugt og grønt og er derfor det perfekte sted at tage en lille snackpause. Hvis du ikke er i humør til et friskt æble, kan du købe en kanelmuffin eller et stykke blueberry pie. En muffin smager også bare bedre, når du ved, du støtter en lokal bager eller bonde ved at købe den.

Miljøvenlig rejse til New York - Union Square Greenmarket Miljøvenlig rejse til New York - Brød på Union Square Greenmarket

Grønne rooftop-barer

Bæredygtig ferie i New York ved hjælp af barbesøg? Det lyder måske for godt til at være sandt, men faktisk har mange rooftop-barer ændret New York med hjælp fra planter. Et grønt tag hjælper nemlig med at sænke temperaturerne og skaber samtidig et habitat for et dyreliv, som du nok ikke forventer at finde i byen. Åbenbart hjælper planter endda med at bekæmpe stress. Det må være derfor, jeg synes, det er så afslappende at tage på rooftop-barer. Men det kan selvfølgelig også skyldes den fantastiske udsigt og de kolde drinks.

Det er altid værd at tage på en rooftop-bar på en bæredygtig New York rejse. Tag på Gallow Green i Chelsea til en brunch, middag eller blot et par cocktails, hvor du er omgivet af en masse planter. Er du ikke i humør til at skulle stå i kø for at komme ind på rooftop-barerne om aftenen? Så tag på en rundtur til rooftop-barer i New York! Her kan du nyde en skøn udsigt over Manhattan med to drinks inkluderet, og så undgår du at stå i kø. Samtidig behøver du ikke bøvle med at finde ud af, hvilke af byens utallige barer du skal vælge. På rundturen bliver du taget med til byens hotteste rooftop-barer, og fordi du er med på en arrangeret tur, behøver du ikke være nervøs for at blive afvist af dørmændene.

Sov med god samvittighed

Der er en del miljøvenlige hoteller i New York, hvor der er fokus på bæredygtighed. Du behøver ikke at betale en formue for et sådan hotelophold. Det er nemlig ikke kun fancy hoteller, der bestræber sig på at være klimavenlige. For eksempel er Yotel et godt valg, hvis du gerne vil bo på et miljømærket hotel, uden at skulle bruge hele feriebudgettet blot på overnatning. Yotels motto er endda: “Reduce, reuse, recycle”! På værelserne bruges der sensorer både til varme, lys og aircondition. Desuden holder hotellet papirforbruget på et minimum, og de tænker altid på, hvordan de kan give tilbage til naturen.

1 Hotel Brooklyn Bridge  er endnu et økovenligt  hotel i New York. Det er drevet 100% af vindenergi, og 54% af materialerne er produceret lokalt eller er blevet genbrugt. Her kan du derfor sove med god klimasamvittighed.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev