MoMA Museum of Modern Art i New York

Køb billetter nu
MoMA Museum of Modern Art i New York

Museum of Modern Art in New York eller MoMA, som det også kaldes, er et kunstmuseum i Midtown Manhattan med fokus på moderne kunst og samtidskunst. Det er et af de største kunstmuseer i verden, og det huser værker af Pablo Picasso, Jackson Pollock og Andy Warhol – for blot at nævne nogle få kunstnere. Der er skiftende midlertidige udstillinger, og derfor er der altid noget nyt at se. De nedenstående billetter er inkl. Skip The Line-adgang. Det er praktisk, for MoMA er et af de mest populære museer i New York.

Køb dine MoMA Museum of Modern Art tickets her

MoMA – en imponerende samling af moderne kunst

Kunstsamlingen på Museum of Modern Art New York anses som en af de bedste moderne kunstsamlinger i verden. Den indeholder over 200.000 kunstværker. Det moderne kunstmuseum slog dørene op for første gang i 1929, og siden da er samlingen blevet udvidet og berømmelsen større. Udefra ser kunstmuseet ikke så imponerende ud som Guggenheim og The Met, men lad dig ikke narre for kunstsamlingen på MoMA fortjener absolut sin berømmelse. Museet ejer kunstværker fra ca. år 1880 og frem. Selv hvis du ikke er så vild med samtidskunst, så finder du sikkert noget spændende blandt de tidligere værker i samlingen.

Interessante udstillinger på MoMA

De permanente udstillinger på Museum of Modern Art kan inddeles i tre kategorier: Kunstværker fra 1880’erne til 1940’erne på 5. sal, samlingen med værker fra 1940’erne til 1970’erne på 4. samt de nyeste værker fra 1970’erne til nutiden på 3. sal. Personligt synes jeg kunstværkerne på 5. sal er de mest imponerende, da velkendte kunstnere som f.eks. Frida Kahlo, Salvador Dalí, Gustav Klimt står bag. De specielle udstillinger på museet er udstillet overalt på museet; se kortet for at se, hvor du kan finde dem.

Samtidskunst

På 5. sal er der primært malerier, mens fjerdesalen også byder på arkitektur og design. I samlingen med værker fra 1940’erne til 1970’erne finder du Jackson Pollocks “action painting”-malerier, abstrakt kunst af Henri Matisse og pop art af Andy Warhol og Roy Lichtenstein.

Tredjesalen huser mere eksperimentel samtidskunst, såsom skulpturer af Richard Serra, der forvandler sorte stålplader til kunst. Her finder du også skulpturen “Pink Panther” af Jeff Koons (som du måske kender for hans skinnende ballonhunde i stål)  samt den berømte Gerhard Richter, som især er kendt for sine slørede, realistiske portrætter.

Køb dine MoMA Museum of Modern Art tickets her

 

MoMA Museum of Modern Art i New York - Van Gogh 1 MoMA Museum of Modern Art i New York - Monet

Erics besøg på 90 minutter

Hvor skal man starte på et museum med så stor en samling? Jeg starter normalt fra toppen, og bruger en del tid der, da jeg synes, de mest interessante malerier er der. Foretrækker du installationer og nyere kunst, så start nedefra og gå opad i stedet. Der er endnu en ting, du ikke må misse, når du besøger MoMA: Vincent van Goghs “Stjernenatten”. Maleriet er museets kronjuvel, og det hænger på 5. sal. “Christina’s World” af Andew Wyeth er endnu et maleri, jeg godt kan lide. MoMA købte det i 1948 for blot 1.800 $, men i dag er det et af de mest berømte malerier af en amerikansk kunstner.

Når jeg har kigget mig omkring på den øverste etage, så gennemgår jeg 4. og 3. sal. Udstillingerne skifter temmelig ofte, så der kan være ret forskelligartede emner. Bliv ikke overrasket, hvis der er nogle ret ukonventionelle værker udstillet. Sidste gang jeg besøgte museet, var der bl.a. en selvbetjeningsautomat fyldt med plastikflasker, som indeholdte affald fra Williamsburg. Det er aldrig til at vide, hvad du her støder på af nyskabende kunst!

Hvordan besøger jeg Museum of Modern Art?

De ældre kunstværker i samlingen er normalt udstillet på 5. sal. Værkerne bliver yngre ad, jo længere du bevæger dig ned gennem museet. Det er derfor nærmest en tidsrejse, når du starter oppefra og bevæger dig nedad til værker fra nutiden. Af den grund anbefaler jeg, du starter fra den øverste etage. Ovenpå dit besøg kan du snuppe en drink udenfor i skulpturhaven, hvis vejret er til det. I Café 2 på 2. sal kan du spise frokost. Hvis du blot vil have en kop, så tag rulletrappen op på 6. etage til Terrace Café. Her kan du også købe snacks og cocktails.

Kombiner dit besøg på MoMA Museum of Modern Art med sightseeing, og tag først op i Top of the Rock tidligt om morgenen. Gør holdt ved St. Patrick’s Cathedral, på den modsatte side af observationsdækket undervejs.

Hvis du gerne vil have noget kunst med hjem, men du ikke har råd til en ægte Picasso, så læg vejen forbi MoMA-butikkerne på museet. Der er også en MoMA-butik udenfor, på modsatte side af gaden (44 West 53rd Street): MoMA Design Store, hvor du finder alverdens designklassikere. Hvis du gerne vil kigge på mere samtidskunst, så tag på MoMA PS1 i Long Island City, hvor upcoming kunstneres værker er udstillet. Med din MoMA-billet kan du gratis besøge MoMA PS1 inden for 14 dage.

Erics tip: “Sats på at besøge museet om morgenen, omkring en halv time efter åbningstid. Der er normalt lang kø på museet, lige når det åbner, så det er bedre at komme lidt senere, hvor køen er blevet mindre. Der er gratis audioguides til rådighed i museets app, ellers kan du bruge deres hjemmeside som guide.”

MoMA Museum of Modern Art i New York - Installation

VIP-tur på MoMA

Vil du have en oplevelse udover det sædvanlige?  Så besøg MoMA tidligt om morgenen, hvor det stadig har lukket for offentligheden. Med en kunsthistoriker som guide, går I gennem museet og beundrer mesterværkerne. I og med der ikke er andre besøgende på museet end turgruppen, så er udstillingsrummene helt mennesketomme! Almindelig entré er inkluderet, så efter den eksklusive VIP-tur kan du blive på museet, så længe du vil.

Book dine billetter til en VIP-tur på MoMA her

MoMA Museum of Modern Art i New York - VIP-tur MoMA Museum of Modern Art i New York - Tomt museum

Praktisk information

New York MoMA er tilgængelig med kørestol, og der er også tilgængelige toiletter på alle etagerne. Du må tage billeder uden blitz til eget brug inde på MoMA. Derimod er det ikke tilladt at optage videoer og at bruge et kamerastativ eller selfiestang. Man må gerne have en klapvogn med ind på Museum of Modern Art, men klapvogne er ikke tilladt på rulletrapperne. Der er gratis wi-fi på museet, og det kan du benytte til at se det digitale kort over museet og til audioguiden.

  • Åbningstider:
    • Søndag- fredag: 10:30 til 17:30
      Lørdag: 10:30 til 19:00
    • Lukket på Thanksgiving Day og Christmas Day (25. december)
  • Sted: 11 West 53rd Street, mellem 5th og 6th Avenue. Den nærmeste subway-station er 5th Avenue – 53rd Street. Tag subway-linje E eller M til stationen, hvorfra der blot er 5 minutters gang til New Yorks Museum of Modern Art. Alternativt kan du tage bus-linje M1, M2, M3, M4 eller M5 til 5th Avenue & West 54 Street Station.

Køb billetter til Museum of Modern Art

Køb dine billetter til MoMA på forhånd, da du ellers risikerer at miste dyrbar tid på at stå i kø. Køber du dine billetter online i forvejen, så kan du gå direkte til museet. Din MoMA billet giver dig også gratis adgang til MoMA PS1, inden for 14 dage fra besøget på MoMA. Entré til Museum of Modern Art er også inkluderet i New York Pass og Go New York Explorer Pass. Foruden MoMA er der mange flere top museer i New York, du kan besøge.

Køb dine MoMA Museum of Modern Art tickets her

 

MoMA Museum of Modern Art i New York - Skulpturer MoMA Museum of Modern Art i New York - Kunst

Hvad er Museum of Modern Art?

Museum of Modern Art er et museum, der kan prale af at eje over 200.000 værker, inden for moderne kunst og samtidskunst.

Hvor ligger Museum of Modern Art i New York City?

MoMA ligger i Midtown Manhattan.

Hvad koster entré til Museum of Modern Art?

MoMA Museum of Arts billetter kan købes fra 211 kr..

Hvor mange etager er der på MoMA?

Museum of Modern Art har tre hovedetager, men der er også underniveauer.

Hvilket museum er bedst: MoMA eller Met?

MoMA og The Met er begge kæmpestore kunstmuseer. Undersøg på forhånd, hvilke samlinger og udstillinger du vil se, så du kan træffe det rette valg.

Hvor stort er Museum of Modern Art?

MoMA byder på en samling med mere end 200.000 kunstværker, og museet strækker sig over 65.800 kvadratmeter.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev