Metropolitan Museum of Art i New York

Køb billetter nu
Metropolitan Museum of Art i New York

Metropolitan Museum of Art i New York, også kaldet The Met, er det største museum i New York City. Hvor Paris har Louvre, St. Petersborg Eremitagen, og London British Museum, så har New York The Met. The Metropolitan Museum of Art ligger i en imponerende bygning (hvem kender ikke de berømte trappetrin?) og byder på en meget bred samling, der repræsenterer menneskets kreativitet gennem 5.000 år.

Køb dine Metropolitan Museum of Art tickets med guidet tur her

Contents

Interessante udstillinger på The Met Museum

The Met har meget at byde på. Faktisk så meget at det kan anbefales på forhånd at lave en liste med ting, du vil se. Museet er så stort, at det ikke giver meget mening at vandre rundt derinde, uden nogen idé om hvad du vil se. Du kommer ind gennem museets imponerende centrale indgang, som hedder Great Hall. Jeg kan anbefale at besøge afdelingen med egyptisk kunst (galleri 100-138) – også folk, der ligesom mig ikke er vilde med kunst. Her kan du tilmed beundre et egyptisk tempel!

Charles Engelhard Court i The American Wing er med sit glasloft og springvand også værd at lægge vejen forbi. Afdelingen med kunstværker fra den hollandske guldalder er også noget ganske særligt. Her kan du bl.a. se malerier af Rembrandt, Frans Hals og Johannes Vermeer. Jeg kan også godt lide Arms and Armor-udstillingen i stueetagen, hvor imponerende sværd og andre historiske våben er udstillet.

Metropolitan Museum of Art i New York - Temple of Dendur Metropolitan Museum of Art i New York - Rustninger

Dansk kunst på The Met

Selv om danske kunstnere ikke er så kendte i udlandet, så er der skam danske værker at finde i den kæmpestore samling på Metropolitan Museum. I galleri 806 og 807 prydes væggene af flere danske guldaldermalerier, bl.a. af C.W. Eckersberg, Christen Købke og Johan Thomas Lundbye. The Met har også sikret sig et af Vilhelm Hammershøis velkendte interiørbilleder, nemlig “Måneskin, Strandgade 30” som hænger i galleri 813. Derudover byder galleri 543 på en fin lille samling figurer fra Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Erics besøg på 90 minutter

Vil du gerne besøge The Met, men har du ikke lyst til at bruge så meget tid på det? Hvis du gerne vil nøjes med at tilbringe omkring 1,5 time på museet og blot se nogle af højdepunkterne, så anbefaler jeg, at du starter med af gå gennem Great Hall til afdelingen med egyptisk kunst. Bagerst i denne fløj kan du se Temple of Dendur. Gå derefter gennem American Wing, op på 2. etage, hvor du kan se forskellige berømte malerier i afdelingen med europæiske malerier fra det 13. til begyndelse af det 20. århundrede. Besøget kan du passende runde af med en drink på tagterrassen (åben fra maj til oktober), som er mit yndlingssted på museet.

Metropolitan Museum of Art i New York - Bygningen

Hvordan besøger jeg The Metropolitan?

The Metropolitan Museum of Art er et kæmpestort museum. Forsøg dig ikke med at se det hele, for det vil tage dig dagevis. Jeg anbefaler, at du udvælger nogle højdepunkter på forhånd og ser dem, i det tempo der passer dig. Det er også smart at besøge museet tidligt på dagen. The Met har millioner af besøgende hvert år, så der er næsten altid mange mennesker. Om morgenen, lige efter åbningstid, er der dog forholdsvist stille.

The Met Museum ligger på den såkaldte Museum Mile. Det er en gade på østsiden af Central Park, hvor museerne ligger som perler på en snor. Guggenheim ligger også på Museum Mile, så det er oplagt at kombinere de to museer, hvis du gerne vil tilbringe en dag i kunstens tegn. The Met har også en anden afdeling: The Met Cloisters. Billetten til The Met giver dig også adgang til The Met Cloisters.

Erics tip: “Der er virkelig noget for enhver smag på The Met: genstande fra det gamle Egypten, rustninger fra middelalderens Europa, mode, fotografi, samtidskunst og trappen kendt fra tv-serien “Gossip Girls”. Selv hvis du ikke rigtig er til museer, så har The Met med garanti noget, du vil kunne lide.”

Metropolitan Museum of Art i New York - American Wing Metropolitan Museum of Art i New York - Kunst fra middelalderen

Praktisk information

Det er ikke tilladt at have en stor rygsæk med ind på museet. Store rygsække skal opbevares i garderoben. Det er tilladt at have en lille rygsæk med ind, forudsat at du bærer den foran eller på siden af kroppen. Du må tage fotos til privat brug, men det er ikke tilladt at filme og at bruge blitz og selfiestænger.

 • Åbningstider:
  • Søndag – tirsdag: 10.00 – 17.00
  • Onsdag – lukket
  • Torsdage 10.00 – 17.00
  • ​​Fredag – lørdag: 10.00 – 21.00
 • Sted: 1000 Fifth Avenue (ved 82nd Street). Du kan komme hertil ved at tage en af de grønne subway-linjer (4, 5 eller 6) eller den gule linje Q til 86 Street. Herfra kan du enten gå til museet, hvilket tager omkring 10-15 minutter, eller du kan tage buslinje M86 til Fifth Avenue. Det er gratis at skifte fra subway til bussen, og du kommer derfor ikke til at betale ekstra, hvis du vælger at køre det sidste stykke i bus.
 • Alle besøgende skal købe en billet. “Pay what you wish” adgang er kun for borgerne i New York.

Køb billetter til The Met

Køb dine billetter online, frem for at købe dem på museet, så du kommer hurtigere ind. Entré til The Met er ikke inkluderet i nogen New York rabatkort.

Køb dine Metropolitan Museum of Art tickets med guidet tur her

Foruden The Metropolitan Museum of Art er der mange flere top museer i New York, du kan besøge.

Metropolitan Museum of Art i New York - Udstilling Metropolitan Museum of Art i New York - Temple of Dendur forfra

Hvorfor er Metropolitan Museum of Art berømt?

Metropolitan Museum of Art er et af verdens største museer, med en vigtig samling der rækker over 5000 års kultur og kunst. Læs mere her.

Hvor lang tid tager det at komme igennem Metropolitan Museum of Art?

Du kan tilbringe hele dagen på MET, og du vil stadig ikke kunne formå at se alt. For at du skal få mest ud af besøget, har jeg peget de mest interessante gallerier ud.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev