Thanksgiving i New York 2024

Thanksgiving i New York

Thanksgiving er vel nok USA’s mest kendte helligdag. Den stammer tilbage fra 1621, da Thanksgiving blev fejret for første gang mellem de amerikanske indianere og pilgrimmene. Alle amerikanere fejrer Thanksgiving, da det ikke er en religiøs højtid.

Contents

Hvornår er det Thanksgiving?

Thanksgiving falder altid på den fjerde torsdag i november. I 2024 er det Thanksgiving torsdag 28. november. Det markerer også den uofficielle start på julesæsonen, og Black Friday-shopping starter den dag.  De næste helligdage er Christmas Day og nytårsaften. På Thanksgiving viser man sin taknemmelighed (giving thanks), mens man tilbringer tid med sine nærmeste, og som regel spiser man en stor middag sammen.

Hvad sker der til Thanksgiving?

Langt de fleste amerikanere har fri fra arbejde på Thanksgiving. Alle banker, kommunale kontorer  og de fleste virksomheder er lukket på denne dag. De fleste amerikanere bruger denne fridag på at sove længe, eller også står de tidligt op for at se paraden, enten live på Manhattan eller i tv’et. Senere på dagen mødes familier og venner derhjemme og spiser en stor middag, hvorefter de ser amerikansk fodbold.

Hvad kan man lave i New York til Thanksgiving?

Tage til Macy’s Thanksgiving Day Parade! Den bliver også sendt live på tv (på kanalen NBC). Umiddelbart efter paraden foregår National Dog Show, som er der et andet klassisk event på Thanksgiving. Efter man har spist middag, er det en populær tradition at se film (enten derhjemme eller i biografen).

Eftersom langt de fleste Broadway-shows ikke spiller, og museerne er lukkede på Thanksgiving Day, så kan du godt regne med, at der er mere stille og roligt om aftenen end normalt. Allerede her om aftenen på Thanksgiving kan du starte din Black Friday-shopping. Se her, hvad der har åbent på Thanksgiving.

Vil du gerne være et sted med god udsigt til paraden, men uden at stå i kø helt fra de tidligere morgentimer? Så book denne Thanksgiving Day Parade Brunch. Her spiser du morgenmad et perfekt sted til at se paraden, beliggende langs ruten på 6th Avenue.

Hvis du gerne vil opleve noget ganske specielt til Thanksgiving i New York, så foreslår jeg, du tager på Thanksgiving cruise med middag. Her kan du beundre Manhattans oplyste skyline, mens du nyder en god middag. Det er virkelig en afslappende og hyggelig måde at tilbringe aftenen på. Turen slutter klokken 22.00, så hvis du har lyst til at shoppe, kan du kaste dig ud i Black Friday-vanviddet lige efter cruiset.

Thanksgiving i New York - Nuser ballon Thanksgiving i New York - Macy's Parade

Typiske retter til Thanksgiving

Thanksgiving kaldes ofte Turkey Day. Hvis du er så heldig at være i New York til Thanksgiving, så bør du helt sikkert prøve nogle af de traditionelle Thanksgiving-retter. ‘Det er en højtid, der fejres med masser af god comfort food med store portioner kød og kartofler. Det er bedst at sætte slankekuren på pause til Thanksgiving, for der er ikke mange kalorielette valg blandt de traditionelle retter, som du ikke bør snyde dig selv for at prøve. Hvad end du er blevet inviteret hjem til nogen, eller du spiser på en restaurant, så kan du godt regne med disse retter er på menuen: kalkun, fyld (stuffing), sovs, skinke, kartoffelmos, tranebærsovs, græskarpie, yams, majs, brød og massevis af sukkerfyldte desserter såsom pie, kager og cookies. De fleste amerikanere markerer denne højtid ved at bede bordbøn (saying grace) for at udtrykke taknemmelighed inden måltidet.

Erics tip: “Jeg bliver ofte spurgt om, hvilke restauranter jeg kan anbefale til Thanksgiving. Selv spiser jeg middag sammen med min familie, men Veselka i East Village, Robert NYC og Marseille er gode steder at tage hen. Restauranter har ofte en fast menu til en fast pris på Thanksgiving. Sørg for at reservere bord i god tid i forvejen, da mange restauranter er fuldt bookede til Thanksgiving.”

Thanksgiving Eve

Aftenen inden Thanksgiving Day kan du gå langs Upper West Side (ved siden af Central Park) og se alle de gigantiske balloner, som ligger klar til morgendagens parade. Ballonerne bliver pustet op mellem klokken 12.00 og 18.00, og her får tilskuerne dermed det første glimt af de usædvanlige balloner. Hvis du er i New York på aftenen inden Thanksgiving og gerne vil se ballonerne blive pustet op, så tag til American Museum of Natural History ved Central Park West, mellem West 77th og 81st Street.

Thanksgiving i New York - Thanksgiving Day Parade New York

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev